GALERIE FOTO: „Am aşteptat o viaţă să ajungă asfaltul şi la noi“
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: „Am aşteptat o viaţă să ajungă asfaltul şi la noi“
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

   Transportatorii de lemne sunt acuzaţi de oamenii care trăiesc pe Valea Rîmnicului că distrug DN 2 N Dumbrăveni – Jitia şi DN 2 R Jitia-Vintileasca-Bahnele deoarece transportă mai mult lemn decât maximul admis. Cele două drumuri au fost asfaltate în toamna anului trecut. Atunci, constructorul a avertizat că transportatorii trebuie să respecte limitele de tonaj pentru ca asfaltul să reziste. Odată cu reabilitarea celor două drumuri a fost instituită şi o limită de tonaj de 30 tone, însă transportatorii recurg la diferite tertipuri pentru a scăpa de controale. Ei profită de faptul că noaptea, persoanele cu atribuţii de control nu sunt întotdeauna în trafic şi pleacă nestingheriţi la drum, cu mastodonţii încărcaţi peste limita maximă admisă. Reporterii „Monitorul de Vrancea“ au stat de vorbă cu mai mulţi localnici, care au cerut autorităţilor să ia măsuri urgente.Stănel Negru, 46 de ani, din Vintileasca    
„Să nu mai dea sub nicio formă pe aici, că ne strică asfaltul. Maşinile trec de capul lor şi nimeni nu le cântăreşte, că depăşesc de trei ori tonajul. Noi nu am avut niciodată drum cu asfalt pe el. Toţi de aici din sat vrem să nu mai treacă cu lemne, decât pe tonajul admis. Noi am votat cu USL-ul, iar Oprişan, om bun, ne-a făcut asfalt. S-a făcut legătura cu Andreiaşu şi acum ce fac? Ne strică drumul. Dacă se distruge drumul, nouă nu ne mai face nimeni nimic. Să pună un cântar şi când i-a prins cu gabarit depăşit, să le frigă amenzile cele mai mari şi aşa îi învaţă minte. Vreau să-i transmit domnului Marian Oprişan multă sănătate şi bucurii, să iasă la pensie din funcţia de preşedinte şi să intervină să oprească distrugerea drumului, că doar el ne poate ajuta în această problemă. Noi ţinem cu el şi dânsul să nu ne uite“.

Niţă Turea, muncitor forestier, 63 de ani, din Vintileasca 
„Nu e bine felul în care ăştia transportă lemn cu maşinile de aici. După mine eu aş zice să nu le mai dea voie să circule cu aşa mare încărcătură. Ar trebui să se ia măsuri de aici, de la Sfatul Popular, să nu îi mai lase. Noi până acum nu am avut asfalt, e o minune pentru noi şi nu trebuie să îşi bată joc alţii de locuitorii din această comună“. 

Dumitru Stoian, 58 de ani, din comuna Vintileasca
„După părerea mea, eu spun că cel mai bine este să nu mai circule aceste maşini cu lemn. Acum, când trec pe lângă noi, ţi-e frică să nu se răstoarne peste tine, aşa sunt de încărcate. Nouă tot timpul aceste maşini grele ne-au făcut probleme. Eu aştept de 58 de ani să ajungă asfaltul şi la noi, deşi sincer să fiu, nu credeam că va mai ajunge vreodată. Domnul primar de la noi a zis că nu îi mai lasă să treacă pe aici, că ne face zob drumul şi face bine dumnealui stabilind o aşa regulă. E ceva de neimaginat să mergi acum pe asfalt. Cei care taie pădurea într-un hal sălbatic îşi iau banul şi pleacă, iar noi rămânem cu drumul ciuruit. Nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva. La noi au mai fost din ăştia, care au făcut praf drumul şi apoi au fugit“.

Nicolae Stăruială, şomer, 46 de ani
„Unii dintre oamenii de la noi au aşteptat o viaţă să ajungă asfaltul şi la noi şi acum se distruge cum vezi cu ochii. Trebuie să se intervină şi să nu îi mai lase să circule cu atâta tonaj. Trebuie avut grijă de acest drum ca de ochii din cap, că dacă îl lasă să se distrugă s-a dus cu noi. Cu maşinile astea mari, care circulă pe drum, şi cu apa de la zăpadă se va face praf“. 

Ion Gheabă, 71 de ani, din comuna Vintileasca
„Este bine că s-a făcut drumul, dar nu pot fi de acord cu cei care ne distrug drumul. Real ar fi că dacă distrug să plătească, însă nici pe departe nu este aşa. Ei îşi iau banul şi pleacă, iar noi rămânem cu drumul găurit. Trebuie să intervină cineva, să se ia măsuri cât mai repede. Maşinile mari cu lemne ne strică asfaltul şi să nu îi mai lasă pe aici să circule. Eu vreau ca asfaltul să rămână aşa bun şi peste ani. Găurile pe el sunt acum ca ciupercile după ploaie“.

Ion Stoian, din comuna Jitia
„Eu locuiesc aici, în zonă. Cred că de intervenit trebuie să intervenim cu toţii. Autorităţile cu atribuţii în domeniu nu trebuie să stea cu mâinile în şolduri, ci să ia măsuri, deoarece a fost făcut de ele. Acum trebuie să se străduiască să îl păstreze. Dacă se distruge trebuie alţi bani, banii sunt de la noi, nu de la altcineva. Cea mai simplă soluţie e ca să se dea un ordin strict, ţinând cont că este Poliţia, RAR-ul, cei cu cântarul, şi să se aplice legea, nu să se uite că ăla e chinez, ăla e al lui nu ştiu cui. Am mai văzut că i-au mai oprit şi poliţiştii, dar le dau la şoferii după maşini sărut mâna, să trăiţi. Dacă nu se vor lua măsuri urgente, acest drum nu va rezista până la primăvară. Am un prieten care s-a interesat de treaba asta cu drumul, a făcut mai multe reclamaţii, au venit de câteva ori cei cu cântarul, după care au dispărut total. Nu este bine că se distruge drumul, nu este bine că pădurea se jefuieşte de la un capăt la altul. Fiecare fură în fel şi chip fără să fie deranjat de cineva“.

Pompiliu D. Noapteş, 73 de ani, Vintileasca
„Maşinile mari care trec încărcate cu lemne sunt prea peste măsură. Astea distrug drumul. Nu se mai poate aşa ceva. Trebuie luată o măsură de urgenţă asupra lor. De la judeţ trebuie să intervină şi să nu-i mai lase”.


 

 

9 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • ieri am venit de la Focsani,si drumul de la Dumbraveni la Dumitresti estevarza, in primavara va fi ca si inainte,unde este nenorocitul de Spunaru?oameni buni de pe Valea Ranicului,iati dat votul lui, si USL-ULUI lui nenorocit,pentru un milion,acum suferiti,nu va mai vaitati,va meritati soarta,bravo lor,va F.T.T si de data asta,inainte va facut spalaturi cu sapun PALMOLIV.

  DE maimuta, postat pe 21-02-2013, la 00:33

 • ce dracu sunteti fraeri mai oameni ca daca au asfaltat au facuto ptr ei ca sa poata sa care lemne voi nu aveti voie sa circulati ca si cetateni simpli ca voi stricati drumul si aveti grija ce vorbiti ca sa nu se supere nenea primarul

  DE nu mai votati ca degeaba votati, postat pe 21-02-2013, la 09:05

 • care primar ma?ca toti sunt mana in mana,fac gargara ca sa ne fraiereasca pe noi,dar toti primarii de pe Valea Ramnicului au primit dreptul de la transportatorii de lemne,hai sa fim seriosi oare chiar asa de fraieri ne cred acesti primari?

  DE maimuta, postat pe 21-02-2013, la 11:04

 • DRUMUL ESTE PRAF UNDE SUNTETI DOMNULE OPRISAN? NOI SUNTEM FII AI VRANCIOAIEI, FII AI JUDETULUI VRANCEA, OAMENII CARE V/AM VOTAT DE FIECARE DATA. NE/ATI FACUT ASFALTUL IN TOAMNA SI ACUM NU FACETI NIMIC SA OPRITI DISTRUGEREA ACESTUI DRUM. DOMNULE OPRISAN INTERVENITI DE URGENTA ASTAZI DACA E CU PUTINTA SI OPRITI MAFIA, OPRITI HOTII, TRADATORII, DISTRUGATORII DE DRUM IN FRUNTE CU NINI SAPUNARU. NU MAI ESTE RAGAZ, OAMENII NU MAI SUPORTA MINCIUNA SI HOTIA. DACA NU VE/TI INTERVENII NU SUNTETI ADEVARATUL PRESEDINTE AL ACESTUI JUDET. NOII FII VAII RAMNCULUI CREDEM IN DUMNEAVOASTRA, DAR SA STITI CA RABDAREA ARE UN PUNCT, ACUM E CEL MAXIM, DOVEDITI CA VA PASA DE NOI, CA SUNTETI OMUL CARE SE BATE CU PUMNUL IN PIEPT PENTRU NOI SI PENTRU VRANCEA. ASTEPTAM FAPE, NU VORBE. VA MULTUMIM!

  DE marian colniceanu, postat pe 21-02-2013, la 13:30

 • foarte adevarat d-l maimauta, face gargara asa de ochii lumii cum sa i-a masuri daca el are utilajele inchiriate la acesti transportatori de lemne ,el crede ca noi suntem chiar asa prosti?

  DE tarzan, postat pe 21-02-2013, la 13:33

 • Daca domnul Oprisan intervine astazi si opreste mastodontii care distrug drumul si pe toti mafiotii in fruntea carora se afla Nini Sapunaru, atunci Oprisan este adevaratul presedinte si cu adevarat isi respecta oamenii care l/au votat de fiecare data si sloganurile VRANCENII PE PRIMUL LOC si VRANCEA ESTE CASA NOASTRA sunt si vor fi adevarate cat timp el este presedinte. Va multumesc.

  DE nicoleta stefan, postat pe 21-02-2013, la 13:37

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost