GALERIE FOTO : Aleea albastră și coaforul, atracțiile Liceului G.G. Longinescu din Focșani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : Aleea albastră și coaforul, atracțiile Liceului G.G. Longinescu din Focșani
GALERIE FOTO :   Aleea albastră și coaforul, atracțiile Liceului G.G. Longinescu din Focșani
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Liceul „G.G. Longinescu” se poate mândri de ceva timp cu o noutate în peisajul învățământului din Focșani, respectiv aleea albastră. Conducerea unității de învățământ a luat decizia de a repara aleea de la poartă până la intrarea în unitatea școlară și i-a dat culoarea albastră. Semnificația culorii albastre este asociată cu calmul, serenitatea și spiritualitatea. Directorul Cătălin Danciu spune că a ales să coloreze aleea de la intrare tocmai pentru a-i face pe elevi să perceapă școala altfel, să simtă că e o școală modernă, deschisă către elevi și primitoare. „Am vrut să schimbăm culoarea verde nemaiavând profil cu clase de lemn decât cele din anii terminali la Școala Profesională. Ne gândim pe viitor odată cu includerea în proiectul pentru reabilitarea școlilor și liceelor tehnologice, fațada liceului să o schimbăm în culorile albastru cu grena. Aleea albastră pe care am făcut-o în fața școlii este o atracție și pentru elevi, când vin au impresia că sunt la mare. Am în plan cu sprijinul Consiliului Local Focșani și al consilierilor să putem da drumul la 1 septembrie la 50 de locuri de cazare care sunt necesare elevilor din satele din apropiere și mai depărtate care vor avea condiții nu bune, ci foarte bune de cazare la internatul nostru, care a fost reabilitat în proporție de 80%. La acest moment acolo se află în regim de închiriat sediul Direcției de Dezvoltare a Primăriei Focșani, care ar trebui să se mute în altă parte. Este nevoie să se mute în alt sediu deoarece și noi trebuie să putem folosi acest internat pentru elevii noștri”, a spus Cătălin Danciu, directorul Liceului G.G. Longinescu Focșani.
    De remarcat este faptul că unitatea de învățământ este singura din județul Vrancea care are ca specializare frizer - manichiurist, unde elevii pot învăța tainele frumuseții feminine, dar și masculine. Un alt obiectiv realizat la unitatea școlară a fost extinderea bibliotecii, având acum un spațiu generos unde elevii își pot realiza și desfășura toate proiectele. „Biblioteca este amenajată de anul trecut din fonduri proprii cu personalul nostru. Am mărit puțin spațiul pentru ca elevii să aibă unde să își desfășoare toate proiectele pe care le au de realizat, dar și alte activități pe care le derulăm cu alte unități de învățământ și chiar proiecte internaționale. De asemenea piesa noastră de rezistență dacă pot spune așa, coaforul care este foarte aglomerat și am dori ca și pe acesta să îl putem închiria și să scoatem investiția făcută. Eu încerc să îl închiriem chiar din această vară și să scoatem fonduri proprii pentru a ne putea dezvolta mai departe. La acest profil, frizer - manichiurist, clasa de profesională este formată în totalitate. Vreau să fac ce nu mai are nimeni în oraș. Începând de la anul m-am consultat cu colegii mei profesori și o să înființăm un nou profil, dar nu vă spun deocamdată despre ce este vorba, va fi o surpriză. Noi trebuie să ne asigurăm tot timpul cu noi profile, deoarece nu știu cât va ține clasa cu coaforul. Trebuie să avem noutățile ce se cer pe piață și îmi doresc să avem două - trei sau chiar mai multe clase de profesională. Dacă nu am putut cu lemnul să rezolvăm, mergem cu altceva. La lemn nu am reușit să mai facem înscrieri deși aveam contracte încheiate cu diferite firme din Focșani care au acest specific, elevii care fac practică toată vara vor fi și plătiți de către firmele cu care avem contracte. Trebuie să venim cu ceva nou, că nu ne dăm în cap cu celelalte unități de învățământ din Focșani”, a mai spus Cătălin Danciu.

 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • Liceul 3 evolueaza cu clasa de coafor , cu aleea albastra , in timp ce liceul 2 a involuat foarte mult , acolo se pare ca este balena albastra!

    DE Observator, postat pe 13-07-2017, la 18:31

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Eveniment

Românii, invitați să planteze stejari în Parcul Memoriei Naționale
Vrâncenii în principal, și românii în general, sunt invitați de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, să participe astăzi (sâmbătă), la cea de-a doua campanie de plantare a stejarilor din Parcul Memoriei Naționale, care va avea loc la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost