GALERIE FOTO : Acces la internet pentru nevăzătorii din Vrancea
GALERIE FOTO : Acces la internet pentru nevăzătorii din Vrancea
GALERIE FOTO :   Acces la internet pentru nevăzătorii din Vrancea
O donație de 15 computere a fost făcută de LIONS Club Constanţa membrilor Filialei Vrancea a Asociației Nevăzătorilor din România
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Cincisprezece computere adunate din donații și adaptate nevoilor nevăzătorilor de către voluntarii LIONS Club Constanța au ajuns la Filiala Vrancea a Asociației Nevăzătorilor din România, fiind oferite membrilor acesteia, pentru a le face traiul mai ușor. Donația a fost făcută în cadrul proiectului naţional „BatPro - Calculator pentru nevăzători”. Computerele au instalat programul BatPro, o aplicaţie informatică destinată persoanelor cu deficienţe de vedere, care nu sunt familiarizate cu folosirea calculatorului.
Aplicaţia creată în cadrul BatPro permite utilizatorului ca, folosind doar patru taste, sus, jos, stânga, dreapta, să poată accesa o colecţie de peste 40.000 de cărţi audio, ziare, posturi de radio pe internet, informaţii meteo, horoscop, curs valutar şi rezultate sportive. Aplicaţia conţine şi câteva cursuri interactive dezvoltate special pentru nevăzători: curs de învăţare a tastaturii, curs de navigare pe internet şi un curs de utilizare a unui editor de texte. De asemenea, pentru petrecerea timpului liber sunt încorporate şi câteva jocuri. Mai multe informaţii despre proiect găsiţi pe website-ul batpro.org.
„Pentru ca astfel de computere să ajungă la cât mai mulţi dintre cei aflaţi în nevoie, depinde de fiecare dintre noi. Mai exact, cei care au calculatoare, laptopuri sau doar componente de care nu mai au nevoie, le pot duce la sediile Asociaţiei Nevăzătorilor sau pot contacta LIONS Club Constanţa la telefon 0730.390.387. Programul este în al treilea an de derulare şi va continua şi în anii următori. De aceste calculatoare pot beneficia doar cei care sunt membri ai Asociaţiei Nevăzătorilor din România. Proiectul este derulat împreună de LIONS Club Constanţa și Asociaţia Nevăzătorilor filiala Constanţa - Tulcea, numărul total de calculatoare donate în regiunea de Sud-Est a ţării ajungând astfel la 130”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
LIONS Club Constanţa este o organizaţie de voluntariat, având în prezent membri din tot spectrul profesional şi care, alături de alţi peste 1,4 milioane de voluntari din mai mult de 200 ţări, face parte din marea familie LIONS Club Internaţional, care anul acesta a celebrat 100 de ani de la înfiinţare. Motto-ul asociaţiei este „WE Serve” (Noi servim), iar proiectele LIONS Club Constanţa s-au îndreptat, în cei 25 ani de activitate, cu precădere către domenii precum educaţia, tinerii, mediul, vârstnicii, dar şi către problemele de vedere, deopotrivă la copii şi la adulţi, atât ca prevenţie, cât şi ca tratament.

 

Pagina: 1 - 2 | Urmatoarea

 

Galerie foto

 

Equanimity
Data: 04-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 04-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 04-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 04-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 04-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 04-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

 

Pagina: 1 - 2 | Urmatoarea

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

9
37
41
33
47
25

Extragerea noroc:  9241145

Harta Focsani
   

Social

Comisarul șef de poliție Mirela Chiriac: „Am văzut o stea căzând în Siret, am început să plângem și am spus «Tomiță nu mai e...»”
    Comisar-șef Mirela Chiriac, șef Centru Operațional din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea, se numără printre primele femei din poliția vrânceană, de după 1989.

POZA ZILEI

Primele două zile de primăvară la Focșani

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost