Funcţiile suplimentare ale şcolii
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Funcţiile suplimentare ale şcolii
Funcţiile suplimentare ale şcolii
Voteaza :

Articolul a primit 7 voturi

   Acum că e vacanţă şi pot privi din exterior tot ceea ce ţine de şcoală, mi-am dat seama că lucrurile astea nu sunt ceva unitar, ci mai degrabă arată ca o telecomandă. Are funcţiile principale, pentru schimbarea canalelor şi volum, dar şi butoanele alea mititele, albastre, roşii, galbene şi verzi despre care n-ai nicio idee la ce folosesc. Ei bine, articolul ăsta are ca scop lămurirea voastră cu privire la butoanele şcolii nu prea băgate în seamă.
    Toată lumea ştie că atunci când copilaşii se duc la şcoală, trebuie să înveţe. N-are rost să deschidem subiectul despre învăţat, căci ar dura prea mult. În schimb, lumea nu ştie, sau nu-şi mai aminteşte despre cum la şcoală deprindem şi cum să ne descurcăm. E mai important să te descurci decât să asimilezi nişte informaţii. Nu mă refer numai la descurcatul pentru note mari, ci şi la descurcatul cu fata aia drăguţă, la descurcatul cu  cei care se iau de tine. Diploma în materia asta o iei atunci când ajungi suficient de şmecher încât să nu mai ai nevoie să cucereşti vreo fată, ori când devii prieten cu cei care se iau de alţii. Cu alte cuvinte, când reuşeşti să fii popular. Voluntar sau nu, toţi elevii încearcă să ia diploma asta. E ca un fel de concurs în care trebuie să rezişti, şi cu cât rezişti mai bine, cu atât aduni puncte. Pe Facebook, o grămadă de fraieri îşi pun la secţiunea cu locul de învăţământ „Şcoala vieţii”, neştiind că liceul lor cu profil tehnic, ca oricare altul cu profil teoretic este un loc de unde ieşi cu şcoala vieţii cu tot.
    Şi aşa cum depinde de la liceu la liceu cât de buni sunt profesorii şi notele, aşa depinde şi de cât de cool sunt elevii.  Punctele bonus sunt adunate atunci când profesorii se implică în procesul de şmecherizare al elevilor lor. Să fii popular are şi avantajele conform cărora vei fi implicat în activităţile extraşcolare.  Cu cât vei fi în mai multe acti-vităţi extraşcolare, cu atât vei fi mai popular şi mai invitat să te alături. Cu puţină îndrumare (şi ar fi bine să devii preferatul unui prof implicat), ai să reuşeşti uşor. Tot ceea ce contează e să ţinteşti sus şi să încerci fără să ai dubii. Întocmai ca la olimpiade.
    Şi cum nu aţi spune, după modul în care am prezentat problema, diploma pentru descurcăreţi este chiar utilă. Deşi nu e o hârtie pe care să o înfunzi într-un CV, să ştii să te comporţi ca un om şi să fii suficient de isteţ încât să îţi pui în valoare informaţiile şi priceperea e de ajutor, până nu depăşeşti limita dintre abilitate şi lucruri incorecte moral.

Cristina ILIESCU,
Colegiul Naţional Unirea

 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • esti opproasta si cand ma gandesc cati oameni judeca ca tine ...

    DE sdsds, postat pe 10-12-2013, la 19:56

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost