Fotbal – CM 2018: Bustul lui Cristiano Ronaldo de pe aeroportul din Madeira, înlocuit cu unul nou

0
443


Bustul în bronz al lui Cristiano Ronaldo, expus pe aeroportul din Madeira, care îi poartă numele și care seamănă prea puțin cu vedeta lusitană, a fost înlocuit în cea mai mare discreție vinerea trecută la cererea anturajului său, a anunțat, luni, presa locală, citată de AFP. „Acest bust este mai bun decât celălalt, iar asta gândește toată lumea”, a declarat Hugo Aveiro, fratele cvintuplului „Balon de Aur”, pentru cotidianul regional Diario de Noticias da Madeira. „Un sculptor spaniol a oferit acest nou bust îndată ce noi ne-am decis să-l schimbăm”, a spus fratele starului.
Primul bust a fost dezvelit în martie 2017 în cadrul unei ceremonii organizate pentru redenumirea aeroportului din Madeira în onoarea fotbalistului originar din Funchal, capitala acestei insule din largul coastelor marocane. Statuia cu chipul său, în care jucătorul afișa un zâmbet sub forma unei grimase, a fost îndelung comentată de internauți.
Înlocuirea operei sculptorului local Emanuel Santos, un autodidact, s-a făcut în noaptea de joi spre vineri, de către angajați ai Muzeului CR7, gestionat de familia căpitanului echipei Portugaliei și atacantul-vedetă al clubului Real Madrid. „Muzeul CR7 ne-a cerut să înlocuim acest bust în semn de omagiu pentru jucător, iar noi am considerat că trebuie să-l schimbăm”, a confirmat directorul aeroportului din Madeira, Duarte Ferreira.
Cristiano Ronaldo dispune la Funchal de un muzeu în onoarea sa inaugurat în 2013, precum și de o statuie înaltă de 3,40 m, al cărei șort mulat a stârnit deja numeroase comentarii la inaugurarea sa anul următor. Atacantul portughez în vârstă de 33 de ani dispută Cupa Mondială din Rusia, la care a reușit deja o triplă vinerea trecută în fața Spaniei (3-3).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here