Foarte criticată, statuia de ceară a lui Emmanuel Macron de la muzeul Grevin ar putea fi refăcută
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Foarte criticată, statuia de ceară a lui Emmanuel Macron de la muzeul Grevin ar putea fi refăcută
Foarte criticată, statuia de ceară a lui Emmanuel Macron de la muzeul Grevin ar putea fi refăcută
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Sub focul criticilor, conducerea muzeului Grevin din Paris a recunoscut că statuia de ceară a preşedintelui Emmanuel Macron ''nu este adecvată'' şi că ia în calcul chiar refacerea ei, relatează miercuri AFP. "Un chip angoasat şi crispat, o statuie imobilă care nu trăieşte, nu este frumoasă, este ceva care nu merge", a declarat pentru AFP preşedintele celebrului muzeu al statuilor de ceară, Yves Delhommeau. "Statuia lui Emmanuel Macron nu este încă validată, nu vreau să avem o creaţie care să fie atât de contestată pe reţelele sociale. (...) Nu este exclus să refacem statuia, să reîncepem totul dacă trebuie", a adăugat directorul muzeului Grevin, fondat în 1882 şi care primeşte în fiecare an aproape 800.000 de vizitatori.
Lucrarea, aflată încă în atelier, urmează să fie revăzută vineri şi se va lua decizia, dacă va fi sau nu dezvelită la 24 mai, aşa cum era prevăzut iniţial. "O decizie delicată pentru că o statuie reprezintă multă muncă", a adăugat el. Realizarea unei statui de ceară costă între 50.000 şi 60.000 de euro şi necesită aproape şase luni de trudă.
Fotografia statuii prezentată pe reţelele sociale - şi a care a provocat critici şi bătăi de joc - provine dintr-un reportaj al canalului TF1 difuzat duminică. Filmările pentru emisiune datează din luna septembrie. "Fotografia prezentată nu este statuia complet finalizată, de atunci am schimbat ochii şi unele elemente", a precizat directorul muzeului Grevin.
Sculptorul, care a realizat deja statui de ceară ale preşedintelui american Donald Trump, actriţei Line Renaud sau bucătarului şef Alain Ducasse, a lucrat după fotografii ale preşedintelui francez. "Să întâlnim în prealabil persoana şi să utilizăm un scanner pentru a nu ne înşela asupra proporţiilor ar fi fost preferabil", a apreciat directorul, "dar asta nu este mereu posibil". "L-am reuşit pe Donald Trump, nu există niciun motiv pentru care să nu-l reuşim şi pe Emmanuel Macron, chiar dacă chipurile mai pronunţate, mai în vârstă, mai caricaturale sunt adesea mai uşor de realizat", a explicat el.
Deocamdată, prima doamnă nu şi-a dat acordul pentru a fi reprezentată de muzeul Grevin alături de soţul ei. "După cele întâmplate cu soţul ei, nu va fi probabil încurajată", a încheiat directorul.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

1
14
38
47
33
7

Extragerea noroc:  7918147

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO si GALERIE FOTO: Șoferi și motocicliști! Polițiștii acționează zi și noapte cu noul radar mobil cu laser integrat
    Polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au pus în funcțiune de ieri un aparat de radar mobil cu laser integrat și cameră video digitală de înaltă fidelitate. Cinemometrul LTI 20-20 TruCAM este cel mai performant apărat de măsurare a vitezei.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost