Fitionești. Încep lucrările de construire a podului de beton peste pârâul Zăbrăuți
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Fitionești. Încep lucrările de construire a podului de beton peste pârâul Zăbrăuți
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Lucrările la proiectul de investiții privind construirea unui pod de beton armat peste pârâul Zăbrăuți vor demara săptămâna aceasta, a anunțat primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu. Investiția este finanțată de Compania Națională de Investiții (CNI), iar licitația a fost câștigată de societatea Roman Impex SRL. Valoarea investiției este de aproape 700 de mii de euro. De reținut că podul a fost distrus de ploile torențiale din anul 2013. Podul va avea o lungime de aproape 20 de metri și o lățime de 7 metri. De asemenea, în cadrul acestui proiect vor fi asfaltate și drumurile din cătunul Dănești, în lungime de un kilometru. Iordache Cazacu a declarat că investiția este vitală în special pentru locuitorii cătunului Dănești dar și pentru toți locuitorii comunei, aceasta fiind singura cale de acces către proprietățile agricole. „Este o investiție vitală pentru cetățenii comunei Fitionești dar în special pentru cetățenii din cătunul Dănești, care acum sunt obligați să-și ducă în spate copiii la școli și grădiniță, prin albia pârâului Zăbrăuți. Așadar, acest pod este pentru toți cei trei mii de locuitori ai comunei Fitionești și singura cale de acces către proprietățile agricole“, a precizat primarul.
    Iordache Cazacu a ținut să reamintească faptul că în luna aprilie 2016, ca urmare a căderilor masive de precipitații, un tânăr de 29 de ani a murit încercând să traverseze pârâul Zăbrăuți pe o punte improvizată de cetățeni. „Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au înțeles că nu mai este nevoie să moară și alți oameni pentru a realiza acest obiectiv. Spun acest lucru pentru că în anul 2013 am depus fel de fel de documentații la toate ministerele de resort însă a avut ecou doar acum“, a precizat primarul Iordache Cazacu.
    Acesta a adăugat că  a depus spre finanțare un nou proiect de investiții ce vizează refacerea și reabilitarea unor drumuri de interes local calamitate ca urmare a inundațiilor ce au avut loc în anii 2014-2016. Valoarea estimată a investiției este de 816 de mii de euro iar finanțarea va fi asigurată tot de Compania Națională de Investiții (CNI). Este vorba de reabilitarea a 4,6 kilometri de drumuri comunale și de comunicații din satele Fitionești, Pisc și Ghimicești. „De fiecare dată când plouă mai puternic drumurile devin impracticabile atât pietonal cât și pentru mașini sau mai ales pentru posibile intervenții de urgență. Astfel, ploile abundente creează ravene și rupturi de drum, spălări de balast și ceea ce este cel mai grav,  există riscul să fie inundate gospodării și locuințe situate pe aceste drumuri. Bugetul local nu are fonduri necesare pentru refacerea acestor drumuri și eliminarea cauzelor producerii unor astfel de evenimente nedorite“, a precizat primarul Iordache Cazacu. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost