Firma de proiectare refuză să acorde consultanță la proiectul de investiții „Porțile Vrancei“
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Firma de proiectare refuză să acorde consultanță la proiectul de investiții „Porțile Vrancei“
Firma de proiectare refuză să acorde consultanță la proiectul de investiții „Porțile Vrancei“
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

    Consiliul Județean Vrancea va actualiza Devizul general și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Porțile Vrancei-semnale de intrare în județul Vrancea“. Modificarea apare din cauza firmei de proiectare, SC Atelier Sea SRL, care refuză să acorde asistența tehnică la implementarea acestui proiect, motiv pentru care adminstrația județeană se află în situația în care trebuie să achiziționeze asistență tehnică pe proiectare la obiectivul de investiții „Porțile Vrancei-semnale de intrare în județul Vrancea“. Asta în condițiile în care  SC Atelier Sea SRL are un contract încheiat cu Consiliul Județean Vrancea. „În temeiul contractului (...) s-a întocmit proiectul tip pentru obiectivul de investiții Porțile Vrancei –semnale de intrare în județ compus din 4 totemuri. Pe parcursul derulării procesului investițional au apărut o serie de neconcordanțe și neconformități între documentația tehnică existentă și situația reală din teren, aspecte care sunt de natură să schimbe soluția tehnică a proiectului. Conform contractului și raportat la Legea nr.10/1995 privind calitatea în construcții, proiectantul avea obligativitatea de a asigura asistență tehnică pe proiectare până la recepția finală a lucrării. Motiv pentru care, prin adresa nr.1346/25.01.2018 (care poate constitui premisa procedurii prealabile pentru acționarea în instanță pe obligația de a face) Unitatea Administrativ Teritorială Județul Vrancea a solicitat SC Atelier Sea SRL ca, în temeiul celor de mai sus, să asigure asistență tehnică în vederea soluționării acestor neconcordanțe și neconformități aferente execuției lucrărilor de construcții la obiectivul de investiții «Porțile Vrancei–semnale de intrare în județul Vrancea»“, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.
    SC Atelier Sea SRL a transmis printr-o adresă Consiliului Județean că nu va acorda asistență tehnică în vederea finalizării tuturor documentelor aferente execuției lucrărilor de construcții la acest proiect deoarece nu ar face obiectul contractului încheiat cu administrația județeană. „Astfel, din culpă exclusivă a SC Atelier Sea SRL s-au constatat întârzieri în derularea procesului investițional, motiv pentru care UAT Vrancea se află în situația în care trebuie să achiziționeze asistență tehnică pe proiectare la obiectivul de investiție, pe care proiectantul refuză să o acorde. Considerăm că sumele care urmează a fi utilizate pentru achiziția asistenței tehnice din partea proiectantului, se înscriu în categoria cheltuielilor neprevăzute, care îndreptățesc beneficiarul să acceseze capitolul din devizul general Diverse și Neprevăzute, justificând compensarea cheltuielilor între capitole“, se mai arată în referat.
    Actualizarea indicatorilor tehnico economici are loc și ca urmare a faptului că s-a modificat TVA-ul de la 20 la sută cât era inițial, la 19 la sută, cât este în prezent.

Porţile Vrancei, realizate de societatea PIF&LMS Company SRL

    Lucrările de construire a „Porţilor Vrancei“ au demarat în luna martie 2017 și sunt realizate de societatea PIF&LMS Company SRL, aceasta fiind societatea care a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean pe SEAP. Valoarea lucrărilor la care a fost adjudecată licitația este de peste 1,2 milioane de lei. Conform contractului, vor fi realizate patru elemente semnal poziţionate la intrările/ieşirile din judeţul Vrancea. Este vorba de patru totemuri, ce vor fi iluminate pe timpul nopţii. Lucrările de construcţii constau în realizarea, pentru fiecare totem, a unui element semnal cu înălţimea de 10m realizat din panouri de aluminiu compozit cu aspect de cupru. Acesta va avea un element central alcătuit dintr-o placă de bronz decupată în formă conturului judeţului Vrancea. Totemul va fi amplasat pe un soclu betonat cu suprafaţă de 12 mp. Astfel, în prima etapă vor fi realizate totemurile care vor fi amplasate pe DN2 la intrările pe E85, dinspre București şi Bacău,  iar în etapa a doua a celor amplasate la limita cu județele Covasna pe DN 2D şi Brăila pe DN 23. Lucrările vor consta în amenajare teren, infrastructură, suprastructură, arhitectură, instalații electrice, utilități.
    Administraţia judeţeană, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, Filiala Muntenia Sud-Est a inițiat concursul de soluții cu tema „Porţile Vrancei“, care vor fi amplasate la toate intrările în judeţul Vrancea. Concursul a avut ca scop selectarea celei mai bune soluţii, idei pentru realizarea unor obiective de signalectică urbană şi rurală. În cadrul concursului lansat de administraţia judeţeană au fost depuse 31 de proiecte în cadrul concursului iniţiat pentru realizarea „Porţilor Vrancei“. Proiectul câştigător a fost realizat de arhitectul stagiar Ştefănescu Marcu Elena.
    Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a declarat atunci că aceste proiecte demonstrează că se lansează o generaţie de arhitecţi foarte talentaţi şi foarte bine pregătiţi profesional. „Toate proiectele au demonstrat implicarea voastră, documentarea si perceperea specificului Judeţului Vrancea, iar soluţiile propuse vorbesc despre valorile județului nostru, spun celui care intră în Vrancea cine suntem, care este istoria noastră și care sunt evenimentele importante ale acestor locuri. Felicitări tuturor participanţilor! Munca şi creativitatea dumneavoastră au dus la găsirea celei mai bune soluții  pentru realizarea «Porţilor Vrancei»“, declara atunci preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost