Filmele și expozițiile cu tematică LGBT, interzise în capitala Turciei
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Filmele și expozițiile cu tematică LGBT, interzise în capitala Turciei
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Autoritățile de la Ankara au interzis proiecțiile publice de filme și expozițiile cu tematică lesbiană, gay, bisexuală și transgender (LGBT), invocând sensibilitățile publicului, potrivit biroului guvernatorului capitalei Turciei, informează Reuters. Măsura ar putea adânci îngrijorările activiștilor pentru drepturile persoanelor LGBT și ai aliaților occidentali ai Turciei referitor la respectarea libertăților civile în timpul administrației președintelui Recep Tayyip Erdogan și a partidul său cu rădăcini islamiste, AKP. ''Începând cu 18 noiembrie 2017, având în vedere sensibilitățile comunității noastre, orice eveniment LGBT... cum ar fi cinema, teatru, discuții, interviuri, expoziții sunt interzise, până la noi ordine, în provincia noastră, în scopul asigurării păcii și securității'', se precizează într-un comunicat din partea biroului guvernatorului. Miercuri, autoritățile de la Ankara au interzis un festival de film german cu tematică gay, cu doar o zi înainte de data de începere, invocând siguranța publică și riscul de atacuri teroriste. Două parade gay anuale au fost interzise în Istanbul în ultimii doi ani. Spre deosebire de multe alte țări musulmane, homosexualitatea nu este o infracțiune în Turcia, însă homofobia este încă o problemă, precizează Reuters.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost