Festivalul de la Cannes, primul semnatar al unei carte privind paritatea femei-bărbaţi în festivaluri
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Festivalul de la Cannes, primul semnatar al unei carte privind paritatea femei-bărbaţi în festivaluri
Festivalul de la Cannes, primul semnatar al unei carte privind paritatea femei-bărbaţi în festivaluri
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Festivalul de la Cannes şi secţiunile sale paralele, ''Quinzaine des réalisateurs'' şi ''Semaine de la critique'', au fost luni primii semnatari ai unei carte în favoarea parităţii femei-bărbaţi în festivalurile de cinema, la iniţiativa asociaţiei franceze 5050 pentru 2020, relatează AFP. Prin intermediul acestei carte, care va fi propusă la toate festivalurile internaţionale, Festivalul se angajează "să prezinte transparent lista membrilor comitetelor de selecţie şi de programare" pentru "a exclude orice suspiciune de lipsă de diversitate şi de paritate", potrivit textului semnat de responsabilii festivalului, în prezenţa juriului celei de a 71-a ediţii prezidat de actriţa australiană Cate Blanchett.
La iniţiativa mişcării 5050 pentru 2020, carta a fost semnată de Thierry Fremaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes, Edouard Waintrop, delegatul general al "Quinzaine des réalisateurs", şi Charles Tesson, delegatul general al "Semaine de la Critique". Semnatarii cartei se angajează şi să "genereze" statistici privind filmele supuse selecţiei, "pentru a furniza mişcării date sigure". Carta mai cere festivalurilor "un calendar de transformare a forurilor conducătoare ale festivalurilor pentru a ajunge la o paritate perfectă".
Carta nu impune, în schimb, cote în termeni de regizoare selecţionate de exemplu. "După afacerea Weinstein, sperăm că Festivalul de la Cannes va permite consolidarea ideii că lumea nu mai este aceeaşi, că lumea s-a schimbat şi trebuie să se schimbe în continuare", a subliniat Thierry Fremaux la finalul unui colocviu privind paritatea prezidat de ministrul francez al culturii, Francoise Nyssen. "Trebuie să punem sub semnul întrebării propriile noastre practici, obiceiurile şi istoria noastră: o singură femeie laureată a Palme d'or şi numai 82 de regizoare în selecţie. Este reflectarea unei situaţii statistice care durează de la Alice Guy, prima femeie regizor", a adăugat delegatul general.
Colectivul 5050 pentru 2020 a fost creat de asociaţia "Le Deuxieme regard", formată din 300 de personalităţi din cinema printre care şi cineaştii Tonie Marshall, Bertrand Bonello, actorii Adele Haenel, Lea Seydoux şi Pierre Deladomchamps, producători şi distribuitori.

Continuarea pe https://bit.ly/2wHdn1C


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

1
14
38
47
33
7

Extragerea noroc:  7918147

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO si GALERIE FOTO: Șoferi și motocicliști! Polițiștii acționează zi și noapte cu noul radar mobil cu laser integrat
    Polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au pus în funcțiune de ieri un aparat de radar mobil cu laser integrat și cameră video digitală de înaltă fidelitate. Cinemometrul LTI 20-20 TruCAM este cel mai performant apărat de măsurare a vitezei.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost