Femeie din Focșani, condamnată cu suspendare după ce a susținut că i-a dat bani în plic unui preot
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Femeie din Focșani, condamnată cu suspendare după ce a susținut că i-a dat bani în plic unui preot
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

O focşăneancă de 51 de ani, trimisă în judecată după ce ar fi minţit că i-a dat bani în plic unui preot, bani ce urmau să ajungă la Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă. În plus, ea a fost obligată de magistraţii de la Judecătoria Focşani să achite suma de 10.000 lei, daune morale, Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei. Soluţia poate fi contestată.
 “(...) condamnă pe inculpata P(...) Nela la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă. (...) dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. (...) obliga inculpata ca pe durata termenului de supraveghere sa respecte următoarele măsuri de supraveghere: a. să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de acesta b. să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa c. să anunte, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi intoarcerea d. să comunice schimbarea locului de muncă e. să comunice informaţii şi documentele de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. (...) obligă inculpata să presteze 70 zile muncă neremunerată, în cadrul Primăriei localităţii Focşani sau la AJOFM Focşani, judeţul Vrancea. (...) impune inculpatei ca pe durata termenului de supraveghere sa frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate (...)”, se arată în hotărârea instanţei de judecată.
Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei s-a constituit parte civilă în acest dosar. De altfel, şi plângerea împotriva femeii a fost făcută tot de către reprezentanţii Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei. Instanţa a admis în parte acţiunea civilă şi a obligat-o pe femeie să achite o sumă de bani. “(...) admite în parte acţiunea civilă intentată de partea civilă Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei şi obligă inculpata către aceasta la plata sumei de 10.000 lei reprezentând daune morale (...). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare pentru procuror şi inculpat”, a mai hotărât instanţa.
Focşăneanca a fost trimisă în judecată la finele anului trecut. Conform rechizitoriului întocmit de procurori şi trimis la instanţă, la data de 4 februarie 2016, cu ocazia audierii în calitate de martor într-un dosar aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, femeia ar fi făcut afirmaţii mincinoase. Plângerea în cazul ei a fost făcută de reprezentanţii Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.
La audieri, femeia le-a povestit anchetatorilor că, în vara anului 2013, un preot din Focşani a venit cu maşina personală la domiciliul unei alte persoane, martoră în acest dosar. Focşăneanca a susţinut că odată ajuns la destinaţie, preotul ar fi coborât din autoturism şi ar fi mers în garajul unui imobil, unde s-a întâlnit cu ea. La indicaţiile proprietarei imobilului, focșăneanca susține că i-a oferit preotului un plic alb, în care era suma de 20.000 lei. Inculpata a susţinut că banii urmau să ajungă la Înalt Preasfinţitul Părinte Ciprian. Conform celor reţinute de procuror în rechizitoriu, motivul pentru care preotul ar fi primit banii şi ar fi urmat să-i ducă la Buzău ar fi fost acela de a fi păstrat preot în funcţie la o parohie din Focşani.
Audiată de procuror, în dosarul în care acum a fost condamnată, pentru săvârșirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, inculpata a recunoscut fapta. A susţinut că a săvârşit-o pe fondul unor neînţelegeri pe care le-a avut cu Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei şi a dorit să se răzbune.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost