Falșii procurori DIICOT, care au înșelat primari din Vrancea și alte județe, condamnați la ani grei de pușcărie; unul dintre ei are de executat 24 de ani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Falșii procurori DIICOT, care au înșelat primari din Vrancea și alte județe, condamnați la ani grei de pușcărie; unul dintre ei are de executat 24 de ani
Falșii procurori DIICOT, care au înșelat primari din Vrancea și alte județe, condamnați la ani grei de pușcărie; unul dintre ei are de executat 24 de ani
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Magistraţii de la Tribunalul Vrancea s-au pronunţat vineri în dosarul în care şase persoane au fost judecate după ce s-au dat drept procurori și au comis mai multe infracțiuni. Dosarul a avut peste 100 de părţi vătămate, respectiv primari, viceprimari şi consilieri locali din Vrancea, dar şi din alte judeţe ale tării. Soluţia dată vineri nu este definitivă, atât DIICOT-ul, care a instrumentat dosarul, cât şi inculpaţii putând face contestaţie în cazul în care sunt nemulţumiţi de pedepsele aplicate.
Pedepsele au fost aplicate pentru săvârşirea mai multor infracţiuni,  printre care efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, constituire de grup infractional organizat, uzurpare de calitate oficială şi altele. La pedepsele aplicate de magistraţii de la Tribunalul Vrancea s-au mai adăugat şi alte pedepse aplicate anterior, inculpaţii având de executat ani grei de închisoare.
Una dintre persoanele condamnate în dosar este Leonte C., care la acest moment se află în executarea unei alte pedepse într-un penitenciar din ţară. El a primit pedepse pentru săvârşirea infractiunilor de constituire de grup infracţional organizat şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată. Pentru cele două infracţiuni, după contopirea pedepselor, a rezultat o pedeapsă de 3 ani şi 2 luni de închisoare. Dar nu va sta doar atât după gratii, ci mult mai mult, pentru că la această pedeapsă i s-a adăugat o alta de 16 ani de închisoare. “(...) adaugă la pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 2 luni închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor (...) pedeapsa de 16 ani închisoare aplicată inculpatului prin sentinţa penală (...) a Tribunalului Constanţa definitivă prin nerecurare, inculpatul urmând să execute în total 19 ani şi 2 luni închisoare şi 7 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (...). Deduce din pedeapsa principală ce urmează să o execute inculpatul duratele executate (...) la zi. Constată că inculpatul este arestat în altă cauză (...), se arată în hotărârea magistraţilor de la Tribunalul Vrancea.
Un alt inculpat condamnat este Florin Sebastian P., aflat şi el tot după gratii. Şi el a fost condamnat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, uzurpare de calitate oficială în formă continuată şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată. Pe lângă pedepsele aplicate acum, instanţa a mai decontopit pedeapsele, iar inculpatul are de executat în total 12 ani, 5 luni şi 15 zile de închisoare. “(…) inculpatul urmând să execute în total pedeapsa de 12 ani, 5 luni şi 15 zile de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…) pe o durată de 7 ani. (...) Scade din pedeapsa principală ce urmează să o execute inculpatul duratele executate (...) la zi (...)”
se arată în hotărârea magistraţilor.
Un alt inculpat în acest dosar este Marius N.. Pe el, magistraţii de la Tribunalul Vrancea l-au condamnat pentru fraudă informatică, efectuare de
de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi constituire de grup infracţional organizat. “(...) contopeşte toate predepsele în pedeapsa rezultantă de 5 ani, 5 luni şi 20 zile de închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (...) adaugă la această pedeapă restul neexecutat de 13 ani şi 10 luni închisoare din pedeapsa de 5395 de zile de închisoare (...) a Tribunalului Tulcea, definitivă prin Decizia (...) Curţii de Apel Constanţa şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (...) pe o durată de 5 ani, inculpatul urmând să execute în total 19 ani, 3 luni şi 20 de zile de închisoare (...) Scade din pedeapsa principală duratele executate (...) la zi. (...) Constată că inculpatul este arestat în altă cauză”, au decis judecatorii în cazul lui.

Un inculpat are de executat peste 24 de ani de închisoare!

În acelaşi dosar a fost condamnat şi Ştefan Dragoş I.. Lui i s-au aplicat pedepse cu închisoarea pentru fraudă informatică în formă continuată, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, constituire de grup infracţional organizat, primind în total, după contropirea pedepselor, şi cu o altă pedeapsă într-un alt dosar, respectiv 5 ani şi 8 luni închisoare, la care s-a mai adăugat un rest neexecutat de 18 ani 4 luni şi 7 zile de închisoare din pedeapsa de 24 ani de închisoare aplicată inculpatului prin sentinţa (...) Tribunalului Constanţa. “(...) inculpatul urmând să execute în total 24 de ani şi 7 zile de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (...). Scade din pedeapsa principală ce urmează să o execute inculpatul duratele executate (...) la zi. (...) Constată că inculpatul este arestat în altă cauză”, se mai arată în hotarârea magistraţilor de la Tribunalul Vrancea.
    În dosar a fost condamnată şi o femeie, Ana Maria Ruxandra Z.. Ea a primit o pedeapsă de 2 ani şi 11 luni închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor. Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei principale sub supraveghere pe durata termenului de supraveghere de 4 ani. A fost obligată să respecte mai multe măsuri şi să presteze 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primaria Municipiului Medgidia, Consiliul Local sau la Primaria comunei Medgidia. Tot cu suspendare sub supraveghere a fost condamnat şi Paul N.. El a primit 2 ani şi 11 luni închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară.
În dosar au existat şi părţi civile aşa că inculpatii au fost obligaţi să achite diferite sume de bani către mai multe persoane care s-au constituit  părti civile, fiind vorba de sume de 400, 6162 lei și 4078 lei. Decizia magistratilor de la Tribunalul Vrancea nu este definitivă. “Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 08.12.2017”, se mai arată în decizia instanţei de judecată.

Aflau datele de pe carduri şi făceau tranzacţii on-line

    Persoanele condamnate au ajuns în atenţia procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea în anul 2015. Despre două dintre ele, presa din Constanţa scria că sunt extrem de periculoase, fiind implicate în jafuri armate. 
Faptele pentru care au fost condamnate acum au fost comise în martie 2015, iar în aprilie poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Vrancea, sprijiniţi de jandarmi şi coordonaţi de un procuror DIICOT, au făcut 8 percheziţii la Medgidia, Murfatlar şi într-un penitenciar din ţară. După percheziţii, 10 persoane, între care şi femei, au fost aduse la sediul IPJ Vrancea şi apoi la sediul DIICOT pentru a fi audiate, iar pe numele a şase dintre ele, respectiv cinci bărbaţi şi o femeie, au fost emise atunci ordonanţe de reţinere.
Inculpaţii au ajuns în atenţia anchetatorilor deoarece contactau primari, viceprimari şi consilieri locali din Vrancea, dar şi din ţară, şi prin folosirea unor calităţi oficiale, respectiv procuror DIICOT, încercau să-i înşele. Pe unii dintre ei chiar au reuşit să-i înşele. Printre edilii vrânceni contactaţi de falșii procurori s-au numărat cei din Mărășești, Tănăsoaia, Boghești, Garoafa, Vânători, Suraia, Milcovul, Popești, Ploscuțeni, Cîrligele, Negrileşti, Păuleşti și Bordeşti.
Membrii grupării aveau fiecare rolul lui. Unii sunau primarii, viceprimarii ori consilierii locali şi sub pretextul că sunt procurori DIICOT şi că fac verificări în dosare de fraudă informatică, intrau în posesia unor date de pe cardurile victimelor. Le puneau apoi la dispozitia altui inculpat, care mai apoi le transmitea mai departe, fiind ulterior efectuate tranzacţii on-line.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL

4
15
48
2
23
20

Extragerea noroc:  2263413

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO şi GALERIE FOTO: O viață ca-n filmele polițiste. Colonelul (r) Marian Cârjică, fostul șef de la Investigații Criminale, i-a impresionat pe liceenii vrânceni
    Liceeni din Vrancea au participat ieri, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), la o activitate, ce s-a desfășurat în contextul Zilei Poliției Române, sărbătorită în fiecare an la data de 25 martie.

POZA ZILEI

Mama, vine Moșu’ sau Iepurașu’?

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost