Extratereștrii există, dar nu-i putem găsi. Poate nu știm să-i căutăm
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Extratereștrii există, dar nu-i putem găsi. Poate nu știm să-i căutăm
Extratereștrii există, dar nu-i putem găsi. Poate nu știm să-i căutăm
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Părerea aproape unanimă a oamenilor de ştiinţă este că nu putem fi singuri în Univers. Altfel spus este o improbabilitate matematică ca într-un Univers atât de vast, în care se află, conform estimărilor, între 100 şi 200 de miliarde de galaxii, fiecare cu câte aproximativ 250 de miliarde de stele (+/- 150 de miliarde de stele), pe orbitele cărora se află mii de miliarde de planete, să nu mai existe viaţă inteligentă, cu excepţia celei de pe Pământ. Atunci de ce nu-l găsim pe E.T.? Poate pentru că nu ştim să-l căutăm şi poate că ar trebui să apelăm şi la psihologi pentru a ne mări şansele de a descoperi alte civilizaţii extraterestre, conform unui material publicat duminică de Live Science.
O echipă de cercetători de la Universitatea din Cadiz, Spania, a combinat un experiment clasic folosit în psihologie cu căutarea inteligenţelor extraterestre şi a ajuns la concluzia că majoritatea oamenilor care sunt chemaţi să caute semne ale unor structuri artificiale într-un peisaj extraterestru tind să nu observe că în imagine a fost strecurată silueta unei făpturi familiare, care ar fi trebuit, prin contrast, să iasă în evidenţă - cea a unei gorile.
Rezultatele acestui studiu, raportate în ultimul număr al revistei Acta Astronautica, dezvăluie limitele metodologiei folosite de ştiinţa actuală în căutarea inteligenţelor extraterestre (ETI): ca oameni, suntem indisolubil legaţi de propriile noastre prejudecăţi sau idei preconcepute şi avem nişte limite de atenţie concrete, care ar putea să ne împiedice să recunoaştem o inteligenţă extraterestră, chiar de ar fi să o privim în faţa ochilor. "Noi ne gândim la ETI ca la un alt fel de oameni, însă mult mai avansaţi tehnologic", a comentat coordonatorul acestui studiu, Gabriel G. De la Torre, neuropsiholog la universitatea din Cadiz. "Noi încercăm să înţelegem lumea ca şi când ar fi fost construită pentru a corespunde credinţelor noastre subiective, cadrului nostru de înţelegere şi simţurilor noastre. De fapt, ar putea fi mult diferită".
Este probabil ca limitele imaginaţiei umane să constrângă întregul efort de căutare a inteligenţelor extraterestre, susţine şi Seth Shostak, astronom la Institutul SETI care foloseşte observaţii optice şi pe unde radio pentru a căuta forme inteligente de viaţă în cosmos. "Primesc destule mesaje e-mail în care ni se reproşează că nu suntem destul de deschişi la minte. E uşor să spui asta, dar nu ne ajută cu nimic în căutările noastre", a precizat Shostak.
În noul studiu, De la Torre şi colegul său Manuel Garcia de la Universitatea din Cadiz, susţin că extratereştrii ar putea să nu comunice folosind unde radio sau optice - principalele căi prin care oamenii încearcă să-i găsească pe "micuţii oameni verzi". Extratereştrii ar putea, spre exemplu, să comunice prin intermediul materiei întunecate - misterioasa formă de materie a cărei existenţă este probată doar teoretic şi despre care noi credem că are funcţia de a asigura gravitaţia necesară pentru a împiedica galaxiile şi stelele să se îndepărteze unele de altele în imensitatea spaţiului cosmic. Această formă teoretică de materie nu poate fi observată direct pentru că nu interacţionează în vreun fel cunoscut cu spectrul electromagnetic. Extratereştrii ar putea fi chiar ei făcuţi din materie întunecată şi atunci nu am şti să-i recunoaştem nici dacă ar umbla printre noi, conform celor doi cercetători.

Continuarea pe https://bit.ly/2H4m2Qw


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost