Expoziția „Interferențe 2017” se deschide la Galeriile de Artă din Focșani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Expoziția „Interferențe 2017” se deschide la Galeriile de Artă din Focșani
Expoziția „Interferențe 2017” se deschide la Galeriile de Artă din Focșani
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Centrul Cultural Vrancea și Consiliul Județean Vrancea vă invită luni, 27 februarie, începând cu ora 15:00 la vernisajul expoziției „Interferențe 2017”. În deschiderea evenimentului, va vorbi Magda Cârneci, scriitoare, istoric de artă și curator. Expoziția reunește trei artiști optzeciști, legați de zona Bacăului, care au participat adesea la evenimentele artistice de grup organizate de un deceniu la Focșani. În ciuda opțiunii diferite pentru mediul de expresie, poetica vizuală a celor doi pictori, Mihai Chiuaru și Liviu Nedelcu, și a sculptorului Gheorghe Zărnescu, interferează armonios.

Despre cei trei artiști, Magda Cârneci a precizat:


„Deși prolifică și pe alocuri chiar opulentă, pictura lui Mihai Chiuaru pare mai greu clasificabilă. De o mare versatilitate, ea combină un eclectism al surselor de inspirație cu o creativitate combinatorică debordantă. Sintagme vizuale diverse și contradictorii, cupuri din realitatea imediată, iconuri ale publicității contemporane, personaje parcă decupate din cărți de copii sau din filme de animație sofisticate se combină amețitor cu grafisme și gestualisme îndrăznețe, riscate, din care rezultă compoziții vizuale de tip patchwork, echilibrate spectaculos.”

„Versatil, productiv, cu o manualitate aplicată în diverse genuri vizuale, Liviu Nedelcu rămîne fundamental pictor – un pictor cu o genuină disponibilitate spre experiment și înnoire, de-a lungul ciclurilor picturale care i-au jalonat evoluția. Debutând în siajul optzecismului vizual, arta sa manifestă o opțiune intuitivă pentru direcția neo-expresionistă din cadrul acestuia - marcată cum se știe de o atracție spre gestualisme puternice, bruște și o preferință pentru culori tari, la limita țipătului, în interiorul unui figurativism simplificat.”

„Debutând în anii 1980 sub semnul unei plasticități condensate și pure a formei sculpturale, în acord cu modul în care sculptura românească a epocii internalizase modernismul abstract tinzând spre minimalism, Gheorghe Zărnescu a deviat destul de repede de la această linie clasicizată și și-a construit din anii 1990 încoace un parcurs surprinzător și original. Poate că sub influența turbulențelor socio-politice ale epocii care au obligat mulți artiști (și literați) să tenteze o „priză (dură) de realitate” ținută pînă atunci la distanță, sau în emulație cu alți colegi de generație care urmăreau să reintegreze obiectul banal, materialele umile în sculptura brusc expandată, Zărnescu s-a orientat spre dialogul provocator, interogator, ludic, cu obiectul ready-made și cu artefactele tehnice.” 
                   
    Expoziția poate fi vizitată la Galeriile de Artă din Focșani în perioada februarie – martie 2017, în intervalul 12:00 – 16:00.
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

9
37
41
33
47
25

Extragerea noroc:  9241145

Harta Focsani
   

Social

Comisarul șef de poliție Mirela Chiriac: „Am văzut o stea căzând în Siret, am început să plângem și am spus «Tomiță nu mai e...»”
    Comisar-șef Mirela Chiriac, șef Centru Operațional din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea, se numără printre primele femei din poliția vrânceană, de după 1989.

POZA ZILEI

Primele două zile de primăvară la Focșani

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost