Expertele care au întocmit raportul contabil din dosarul de la Cluj al lui Oprișan, ACHITATE; decizia este DEFINITIVĂ
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Expertele care au întocmit raportul contabil din dosarul de la Cluj al lui Oprișan, ACHITATE; decizia este DEFINITIVĂ
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Expertele Ileana Roxana Cernea și Elena Valentina Mușuroiu, care au întocmit raportul contabil în dosarul de la Cluj în care preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a fost achitat, au fost, la rându-le achitate de instanța de judecată. Decizia a fost luată de Curtea de Apel București și este definitivă.
„(…) admite apelurile formulate de apelantele-intimate-inculpate CERNEA (PINTEA) ILEANA ROXANA şi MUŞUROIU ELENA VALENTINA împotriva sentinţei penale (…) pronunţată de Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală (…). Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată, numai în ceea ce le priveşte pe inculpatele CERNEA (PINTEA) ILEANA ROXANA şi MUŞUROIU ELENA VALENTINA, şi, pe fond, rejudecând : (…) achită pe inculpata CERNEA (PINTEA) ILEANA ROXANA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu (…). Înlătură, din minuta şi dispozitivul sentinţei penale apelate, aplicarea dispoziţiilor legale referitoare la soluţia de condamnare a inculpatei CERNEA (PINTEA) ILEANA ROXANA la pedeapsa principală de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu (…) precum şi a dispoziţiilor legale subsecvente soluţiei de condamnare, privind aplicarea pedepselor complementare şi accesorii şi suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale. (…) achită pe inculpata MUŞUROIU ELENA VALENTINA sub aspectul săvârşirii complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu (…). Înlătură, din minuta şi dispozitivul sentinţei penale apelate, aplicarea dispoziţiilor legale referitoare la soluţia de condamnare a inculpatei MUŞUROIU ELENA VALENTINA la pedeapsa principală de 2 ani închisoare pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu (…) precum şi a dispoziţiilor legale subsecvente soluţiei de condamnare, privind aplicarea pedepselor complementare şi accesorii şi suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale. (…) Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii. (…) respinge, ca nefondat, apelul formulat de apelantul PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE - DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE împotriva sentinţei penale (…) pronunţată de Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală. Definitivă“, este decizia magistraților de la Curtea de Apel Galați.
Cele două experte au fost arestate preventiv pe 11 ianuarie 2015, fiind eliberate o lună mai târziu, şi apoi trimise în judecată, procurorul de caz instrumentând în numai trei săptămâni acest dosar. Arestarea s-a făcut cu doar câteva zile înainte ca judecătorii de la Cluj să dea sentința finală în dosarul lui Oprișan, care a fost achitat după aproape 9 ani, în care dosarul a fost strămutat la diferite instanţe, la cererea DNA. Oprișan nu a fost găsit vinovat de comiterea niciuneia dintre infracțiunile de care a fost acuzat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, care au dispus trimiterea sa în judecată. Acum, instanța a decis că nici expertele nu au comis vreo infracțiune atunci când au întocmit raportul contabil în dosarul șefului administrației județene.
„(...)Graba suspectă cu care s­a decis trimiterea experţilor în judecată este o încercare de a se pune presiune şi de a induce instanţelor de fond, de apel şi opinei publice premisele unei situaţii false, care să poată susţine aşa zisele probe administrate de către procurorul de caz în dosarul penal aflat pe rolul instanţei clujene. Oricum, este curios că dosarul de trimitere în judecată a experţilor este fundamentat exclusiv pe o convorbire telefonică, ce a şi fost făcută publică în media şi care a stat la baza fundamentării DNA pentru propunerea de arestare preventivă a celor doi experţi“, preciza Marian Oprişan într­o scrisoare deschisă, în februarie 2016.
În acelaşi document, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea respingea „categoric încercarea de a induce opiniei publice, dar şi instanţelor de fond şi de apel, ideea că modul în care a fost întocmită expertiza a fost unul părtinitor, astfel încât raportul final să­mi fie favorabil“.


 


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost