Exerciţiile fizice ar putea contracara efectele genelor obezităţii (studiu)

0
365


Femeile vârstnice purtătoare ale genelor răspunzătoare de predispoziția pentru obezitate s-ar putea simți ușurate la aflarea rezultatelor unui studiu efectuat recent în Statele Unite ale Americii potrivit căruia exercițiile fizice pot contracara acest risc, informează UPI.
În cadrul studiului, oamenii de știință au analizat date de la peste 8.200 de femei cu vârste între 70 și 79 de ani, cu strămoși europeni. Cercetătorii au descoperit că influența genetică asupra indicelui de masă corporală (o estimare a cantității de grăsime din corp realizată pe baza valorilor de greutate și de înălțime) au fost cel mai evidente în cazul femeilor sedentare și cel mai puțin evidente la cele cu niveluri ridicate de activitate fizică. ”Mesajul (care rezultă) de aici este acela că riscul genetic de obezitate nu este întru totul determinist”, a declarat autoarea principală a cercetării, Heather Ochs-Balcom, cadru didactic asociat la Universitatea din Buffalo, in New York.
”Alegerile pe care le facem în viață joacă un rol important în ceea ce privește sănătatea noastră”, a adăugat ea în cadrul unui comunicat emis de universitate. ”Studiul nostru sugerează că la vârsta înaintată ne putem depăși destinul în ceea ce privește obezitatea – pe care l-am dobândit de la părinții noștri – cu ajutorul exercițiilor fizice”, a explicat Ochs-Balcom. ”În cazul persoanelor vârstnice, exercițiile fizice sunt importante pentru prevenirea pierderii masei musculare, care contribuie la reducerea riscului de căderi. În plus, pentru adulții în vârstă există multe alte beneficii ale exercițiilor fizice”, a adăugat cercetătoarea.
Studiul a fost publicat în jurnalul Menopause.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here