EXCLUSIV! Prim-procurorul Victoria Bîrsan și adjuncta sa Marinela Arginteanu despre combaterea infracțiunilor și urgentarea soluționării dosarelor
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
EXCLUSIV! Prim-procurorul Victoria Bîrsan și adjuncta sa Marinela Arginteanu despre combaterea infracțiunilor și urgentarea soluționării dosarelor
EXCLUSIV! Prim-procurorul Victoria Bîrsan și adjuncta sa Marinela Arginteanu despre combaterea infracțiunilor și urgentarea soluționării dosarelor
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

    Victoria Bîrsan, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, şi Marinela Arginteanu, prim-procuror adjunct al aceleiaşi unităţi, şi-au propus o serie de obiective pentru următorii trei ani, perioadă în care vor conduce instituaţia.
    Întrebată despre obiectivele pe care le are în calitatea sa de şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, prim-procurorul Bîrsan ne-a spus că, în primul rând, şi-a propus să menţină rezultatele pozitive obţinute până acum, dar şi să crească eficienţa în activitatea de urmărire penală şi judiciară la nivelul întregii circumscripţii. Aceasta a adăugat că obiectivele pe care le are trebuie să fie în concordanţă cu obiectivele strategice ale Ministerului Public şi să corespundă dispoziţiilor legale care reglementează atribuţiile procurorilor, să fie realiste şi posibil de realizat.
    Prim-procurorul a mai menţionat că se va acţiona cu precădere pentru combaterea corupţiei şi a fraudelor în achiziţiile publice, investigarea cauzelor ce au ca obiect infracţiunile de evaziune fiscală, spălare a banilor, contrabandă, dar şi pentru combaterea infracţiunilor silvice. Totodată, se doreşte combaterea, în continuare, a corupţiei. Prim-procurorul Bîrsan consideră că se impune, printre altele, şi urgentarea soluţionării cauzelor în care, raportat la data comiterii faptei, se apropie termenul de prescriptie. Un alt obiectiv al său face referire la gestionarea numărului mare de dosare, care este în creştere semnificativă de la an la an, şi implicit reducerea stocului de dosare vechi.
    Prim-procrurorul Bîrsan a adăugat că pe lângă aceste obiective, în calitatea pe care o are de la 1 ianuarie o mai preocupă şi obiectivele care derivă din atribuţiile şi rolul pe care Ministerul Public îl ocupă în societate. Aceste obiective fac referire la constatarea la timp a faptelor de natură penală, astfel ca orice persoană care a săvârşit o infracţiune să fie pedepsită potrivit vinovăţiei sale şi nicio persoană nevinovată să nu fie trasă la răspundere penală.

Rezultate mai bune împreună cu echipa 

    Prim-procurorul Bîrsan îşi doreşte ca toate posturile vacante de procurori la unităţile locale din circumscripţie să fie ocupate, dar şi să se suplimenteze schemele de personal la unităţile din subordine. Prim-procurorul şi-a mai propus responsabilizarea individuală în îndeplinirea sarcinilor de serviciu şi încurajarea personalului să lucreze în echipă şi să fie eficient. “Mi-am propus ca împreună cu colegii mei să ne străduim să obţinem rezultate superioare, pe măsura experienţei noastre profesionale, să nu uităm că legea noastră fundamentală îi atribuie Ministerului Public o mare responsabilitate, de garant şi apărător al ordinii de drept, al drepturilor şi libertătilor cetătenilor, iar noi, procurorii, trebuie să asigurăm securitatea comunităţii în care trăim, să asigurăm aflarea adevărului cu privire la faptele la care suntem sesizaţi şi să dăm dovadă de fermitate în sancționarea fenomenului infracțional”, a explicat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.
    Victoria Bîrsan este procuror de 22 de ani. Şi-a început activitatea în domeniu în luna iulie a anului 1995, la Adjud, unitate de Parchet la care a rămas până în 1996, an în care a venit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, unde a lucrat până în 2008. Apoi, din iulie 2008 şi până în luna decembrie a anului 2014, a fost prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Din ianuarue 2015 şi până în prima zi a acestui an, atunci când a preluat funcţia de prim-procuror, după câştigarea concursului, Victoria Bîrsan a fost şefa şecţiei judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. 

Şeful trebuie să inspire încredere colectivului 

    Funcţia de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea este ocupată de la 1 ianuarie a.c. de procurorul Marinela Arginteanu, care se ocupă şi de relaţia cu presa. La rându-i, atunci când s-a înscris la examenul pentru ocuparea acestei funcţii, procurorul Arginteanu şi-a stabilit o serie de obiective pe care vrea să le ducă la îndeplinire în mandatul de trei ani. Mare parte dintre acestea corespund cu cele ale prim-procurorului Bîrsan. Aceste obiective sunt completate de cele specifice atribuţiilor funcţiei de prim-procuror adjunct.
    Astfel, procurorul Arginteanu spune că obiectivele sale fac referire la organizarea şi coordonarea secţiei judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, fixarea indicatorilor de calitate şi de cantitate semnificativi în raport de volumul de activitate al fiecărui procuror. Un alt obiectiv face referire la managementul participativ, la colaborarea cu procurorii, cu instanţa, cu unităţile de parchet subordonate, cu alte instituţii, dar şi cu mass-media, respectiv orientarea activităţii manageriale către un management participativ, prin fundamentarea deciziilor de jos în sus, prin consultarea directă a procurorilor secţiei judiciare şi a procurorilor şefi de secţii.
    Procurorul Arginteanu crede că trebuie să fie un model de competenţă profesională şi umană, care să înspire încredere colectivului pe care îl conduce. “Managementul judiciar trebuie să fie un factor de echilibru, urmărindu-se toate demersurile pentru armonizarea condiţiilor materiale cu starea de spirit a angajaţilor, acordându-se o atenţie sporită pretenţiilor şi nevoilor acestora. Pentru a avea succes în derularea activităţii manageriale a parchetului, trebuie exersate fiecare din cele cinci funcţii ale managementului: prevedere, organizare, conducere, antrenare şi control-reglare. Realizarea obiectivelor propuse presupune coordonarea tuturor compartimentelor, flexibilitate, comunicare, asumarea răspunderii şi implicare personală, pentru a dovedi că suntem demni de profesia aleasă şi a demonstra justiţiabililor că reprezentăm legea şi adevărul. Prim-procurorul adjunct trebuie să fie un model de competenţă profesională şi umană, care să inspire încredere colectivului pe care îl conduce”, a spus prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, Marinela Arginteanu.
    Marinela Arginteanu a devenit procuror în anul 2006. Şi-a desfăşurat o vreme activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, unitate la care în perioada 2011-2012 a fost prim-procuror adjunct. La sfârşitul anului 2012 s-a mutat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Aceasta a fost şi încă mai este purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. De relaţia cu presa s-a ocupat şi atunci când lucra la Parchetul de pe lângă Judecatoria Focşani. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost