EXCLUSIV! Degustătorii italieni, despre Festivalul Bachus, cramele și vinurile vrâncene
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
EXCLUSIV! Degustătorii italieni, despre Festivalul Bachus, cramele și vinurile vrâncene
EXCLUSIV! Degustătorii italieni, despre Festivalul Bachus, cramele și vinurile vrâncene
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Producătorii de vinuri din Vrancea trebuie să își promoveze vinurile din soiurile autohtone dacă vor să supraviețuiască în competiția cu producătorii străini, au spus specialiștii italieni care au jurizat vinurile la Concursul Național de Vinuri Bachus 2017. La finalul celor două zile ale concursului de vinuri am discutat despre Festivalul Bachus, vinuri și cramele vrâncene cu oenologii italieni care au jurizat probele de vinuri prezentate la Focșani. Roberto Gatti, Luigi Scalvo, Luciano Parrinello sunt trei personalități renumite în lumea vinului care au rămas impresionați de saltul calitativ al vinurilor din România dar și de Festivalul de la Focșani. Roberto Gatti a subliniat că vinurile din concurs au fost excelente, chiar dacă au întâlnit și probe de vin slab, așa cum se întâmplă la fiecare competiție. Italianul, președinte al Concursului Mondial de la Bruxelles, a fost impresionat de sistemul informatic folosit la jurizarea probelor. „Concursul s-a desfășurat într-o atmosferă foarte frumoasă și plăcută. Vinuri excelente și vinuri mediocre găsim în fiecare concurs. Aici am găsit vinuri foarte bune, pe care le-am premiat cu medalii de aur. Nu este o diferență foarte mare (comparativ cu alte concursuri internaționale n.r.). Mi-a plăcut foarte mult acest sistem informatic pentru că la Concursul de la Bruxelles, până în ultimul an, am acordat puncte vinurilor pe fișe de hârtie iar aici am avut tablete și totul a fost mai rapid, mai eficient”, ne-a spus Roberto Gatti.
    Practic, singura diferență comparativ cu competițiile internaționale este numărul de probe trimise de către producători. „Singura diferență față de Concursul de la Bruxelles este în numărul de vinuri. Aici au fost aproximativ 600 de vinuri iar la concursul mondial au fost nouă mii de vinuri. Asta înseamnă o gamă diversă de vinuri. Totuși, a fost foarte bine aici, totul a funcționat foarte bine“, a adăugat Luigi Scalvo. Acesta a fost impresionat de atmosfera de la deschiderea Festivalului Internațional Bachus 2017, de pasiunea pusă de tinerii elevi care au format alaiul lui Bachus. „M-a impresionat foarte mult ceea ce s-a întâmplat în piața din centrul Focșaniului, această sărbătoare a vinului. Povesteam joi seară, într-o emisiune la radio, despre această sărbătoare de la Focșani, o sărbătoare adevărată, o sărbătoare trăită cu entuziasm de oamenii veniți în piață, o sărbătoare la care au participat elevi. Mi-a plăcut foarte mult. A fost acea naturalețe a oamenilor care vor să se bucure împreună”, a spus Luigi Scalvo.

Vizite la cramele moderne din Vrancea

    Specialiștii italieni au fost impresionați de cramele producătorilor de vinuri din Vrancea care au fost vizitate în perioada Concursului de vinuri Bachus. Sunt crame moderne, cu nimic mai prejos decât producători de vinuri din Italia sau Franța. Acest salt calitativ a fost remarcat de italieni care au subliniat că producătorii din România ar trebui să își promoveze mai mult vinurile pentru a fi cunoscuți în străinătate. „Mi-au plăcut câteva crame pe care le-am vizitat în aceste zile. Am văzut crame moderne, care nu sunt mai prejos decât cele din alte țări. Oenologia, viticultura din România au crescut în ceea ce privește calitatea. Trebuie să vă faceți cunoscuți în afara României pentru că vinurile românești nu sunt foarte cunoscute în Italia”, ne-a spus Roberto Gatti.

Feteasca Neagră i-a impresionat pe italieni


    Soiurile autohtone de struguri i-au impresionat pe specialiștii italieni care le recomandă producătorilor vrânceni să promoveze vinurile din Fetească Neagră, de exemplu. Sunt vinuri care nu pot fi obținute decât în România. Luigi Scalvo ne-a spus că, după ce a prezentat Feteasca Neagră, a fost contactat de distribuitorii de vinuri, interesați să încerce acest soi de vin. „Trebuie promovate soiurile românești. De exemplu, am scris despre Fetească, Albă și Neagră, iar reprezentantul unei importante firme de distribuție din Italia, Les Caves de Pyrene, a întrebat dacă Feteasca Neagră este cu adevărat atât de bună. I-am spus că da, la anumiți producători, și atunci a răspuns că vor încerca Feteasca. Este mai interesant decât un Chardonnay, un Cabernet sau un Merlot, pe care le găsești peste tot în lume dar Feteasca este doar aici“, a spus Luigi Scalvo.
    Situația în care se află producătorii de vinuri români este asemănătoare cu cea prin care au trecut italienii. „Este aceeași situație ca în Italia. Și noi trebuie să ne promovăm soiurile autohtone, deoarece găsim Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon în toată lumea, chiar și în China. Dar când vorbim de Fetească, o găsim doar în România. Soiurile autohtone sunt foarte căutate și trebuie sponsorizate, promovate pe piețele externe pentru că vor face mare numele viticulturii din România“, ne-a spus Luciano Parrinello. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost