Episodul 54 – Ce scrie pe eticheta unei pungi cu LĂMÂI: Coaja nerecomandată CONSUMULUI UMAN
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Episodul 54 – Ce scrie pe eticheta unei pungi cu LĂMÂI: Coaja nerecomandată CONSUMULUI UMAN
Episodul 54 – Ce scrie pe eticheta unei pungi cu LĂMÂI: Coaja nerecomandată CONSUMULUI UMAN
Jurnal de mamă
Voteaza :

Articolul a primit 6 voturi

Zilele trecute, am văzut pe facebook o poză cu eticheta de la o pungă cu lămâi. Iniţial am ignorat-o. Apoi a reapărut, după ce poza a fost distribuită de altcineva. Zic: hai să dau click. Şi citesc: Coaja este ceruită şi nerecomandată consumului uman. Am crezut că nu văd bine, că e o glumă. N-are cum să fie, m-am gândit, o fotografie reală, a unei etichete de la o pungă cu lămâi reale, scoase la vânzare în România reală. La câteva zile însă, am fost într-un supermarket din Focşani să fac nişte cumpărături. Pe căldura asta, clar îmi trebuiau lămâi, că limonada e la ordinea zilei. Instantaneu mi-am adus aminte de fotografia de pe facebook şi, mai mult în glumă, m-am uitat pe eticheta de la punga cu lămâi. Textul era identic: „Conservate cu Imazalil, thiabendazol şi pirimetanil (pesticide şi fungicide – n.r.). Coaja este ceruită şi nerecomandată consumului uman“.
    Prima mea întrebare a fost: „Cine şi de ce ne otrăveşte?!?!“. La ce altceva să te gândeşti, în astfel de momente, dacă nu la conspiraţii? Pentru că nu poţi să vinzi lămâi şi să scrii cu litere destul de mici că nu e recomandată coaja consumului uman. Nu poţi! Doamne, şi câte prăjituri aromate cu coajă de lămâie fac gospodinele, şi câţi kilolitri de limonadă bem când ne e cald, de ceaiuri cu lămâie când suntem răciţi, câte tone de dulceţuri de nuci cu coajă de lămâie pun bunicile în borcane, câtă miere cu lămâie folosim când ne doare gâtul… Te ia cu dureri de cap! Pe mine cu atât mai mari, cu cât m-a pus ăl cu coadă să mă documentez un pic pe net şi aflai că un suc acidulat cu portocale pe care în tinereţe îl consumam în cantităţi industriale, ar avea de 300 de ori mai multe pesticide în fiecare doză decât nivelul permis. Şi asta i s-ar trage de la portocalele care sunt tratate cu pesticide. Cică fermierii indieni folosesc sucul respectiv pe post de pesticid pentru recolte… Pe ce planetă am ajuns să trăim?
    Obişnuiesc să citesc etichetele, mă uit mereu la termenul de valabilitate, dar n-am crezut să găsesc vreodată la vânzare, la produse alimentare, nu la cele din plastic, fructe nedestinate consumului uman. Pentru că, să fim serioşi, pesticidele şi fungicidele alea de pe etichetă, nu sunt doar în coajă, clar e şi miezul contaminat.
    Nu ştim ce (să) mai mâncăm. Nu ştim ce (să) mai bem. Întreaga lume pare să se fi transformat într-un imens laborator de chimie, iar cu toţii suntem cobai. Am citit (văzut) săptămâna trecută un articol care nu a făcut decât să-mi confirme temerile. Se numeşte „What Humans Are Really Doing to Our Planet, in 19 Jaw-Dropping Images“ – Ce fac oamenii cu adevărat planetei noastre, în 19 fotografii care te lasă cu gura căscată. Vă invit să-l citiţi accesând acest link http://mic.com/articles/117312/you-ve-never-seen-our-impact-on-the-planet-quite-like-this-before    Am preluat o singură poză: brutală, terifiantă. Explicaţia din articol este: „Tar sands and open pit mining in an area so vast, it can be seen from space. Alberta, Canada.“ – Nisipuri bituminoase şi exploatări miniere deschise într-o zonă atât de extinsă încât poate fi văzută din spaţiu. Alberta, Canada.
    Ce să ne mai mire o coajă de lămâie…? Ce să ne mai mire antibioticele din carne…? Hormonii din laptele de vacă… Şi aşa mai departe. Lumea întreagă aleargă nebună spre propria extincţie şi numeşte această fugă progres. Pădurile dispar sub ochii noştri, plantele sunt modificate genetic, vremea a luat-o razna. La fel şi specia umană.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost