Episodul 53 – Veioza cu sare roz de Himalaya
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Episodul 53 – Veioza cu sare roz de Himalaya
Episodul 53 – Veioza cu sare roz de Himalaya
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

    Cred că fiecare părinte încearcă să facă ce e mai bun pentru copiii lui. Ştiu, pare un truism, dar câteodată, această încercare te poate duce spre zone unde n-ai fi crezut că ajungi. În cazul meu, aşa cum am mai spus în cadrul acestei rubrici, a fost vorba despre o oarecare întoarcere la natură. De la o adeptă convinsă a medicinei alopate, am ajuns pe drumul spre teorii conspirative referitoare la industria farmaceutică. Aşa că alternativele pe care le caut pentru copiii mei sunt, de multe ori, în alte locuri decât farmaciile.
    Pe un site american am dat de articolul unei mame bloggeriţe care scria despre prevenţia în cazul alergiilor. Pe lângă antihistaminice luate înainte de sezonul alergiilor, uleiuri esenţiale şi un aspirator performant, mama respectivă a scris şi despre o veioză cu sare de Himalaya, care ar fi reprezentat o sursă de ioni negativi, respectiv de purificare a aerului din casă. Cum nu auzisem până atunci de aşa ceva, am căutat pe internet, am întrebat şi am aflat că se găseşte şi la noi, în România.
    Cum aproape de sediul Monitorului de Vrancea există un plafar, am zis să întreb şi acolo, deşi eram destul de neîncrezătoare. Spre surprinderea mea, vânzătoarea mi-a arătat un bloc de sare roz, aşezat pe un suport din lemn, iar când a băgat-o în priză, lumina era caldă, foarte plăcută. Şi preţul a fost unul foarte bun, 35 de lei. La acelaşi plafar exista şi o lampă dintr-un bloc de sare albă, în care se punea o lumânare pentru a se încălzi, care costa doar 10 lei.
    Acum, sincer, nu ştiu dacă veioza are toate acele proprietăţi terapeutice scrise în lista care vine odată cu ea. Îmi doresc să le aibă. Cert este că ambii copii au fost foarte încântaţi, au aşezat-o în cortul cu jucării şi au pretins că e foc de tabără, iar ei sunt la camping. Personal, am simţit în nări că aerul e sărat şi că puteam să respir mai bine atunci când veioza era aprinsă.
    Conform viataverdeviu.ro, „persoanele care au folosit lămpile de sare au observat îmbunătăţiri la nivel fizic şi mental de îndată ce le-au folosit. Au declarat că acestea au ajutat în legatura cu: problemele respiratorii (inclusiv răceli), alergii,
afecţiuni ale pielii, afecţiuni mentale şi asociate cu stresul (inclusiv insomnia),   dureri de cap şi migrene, reumatism, afecţiuni ale sistemului circulator.“.
    Aceeaşi sursă atrage atenţia: „ Nu te aştepta la rezultate spectaculoase dacă pui o singură lampă într-un colţ indepartat al casei, unde nu prea merge nimeni. Aceste lampi au rază de acţiune limitată. Vei obţine rezultate optime doar dacă le pui undeva unde tu şi familia ta petreceţi mult timp, sau unde aveţi cea mai mare concentraţie de aparate electronice.“.
    În plus, „există şi versiuni false sau ieftine ale acestor lămpi, care nu folosesc sarea de Himalaya. Trebuie să verifici provenienţa lămpii. “. Articolul integral îl puteţi citi pe http://bit.ly/1FScjDh
    Sper ca aceste informaţii să vă fie de folos. Multă sănătate!

 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL16
36
34
30
43
27

Extragerea noroc:  5429681

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Mobilier nou în Pediatrie și alte trei secții ale Spitalului Județean Focșani
    Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani a înnoit patru secții în luna decembrie a anului trecut. Cu puțin înainte de Crăciun, secțiilor Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Neurologie și Psihiatrie le-a fost schimbat aproape complet aspectul prin înlocuirea mobilierului vechi cu unul nou.

POZA ZILEI

Flori pentru Eminescu

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost