Episodul 49 – Aşteptaţi să moară vreun copil ca să puneţi „broaşte“ la trecerea de pietoni de la Comisariat ? ATENŢIE la şoferiţa blondă

23
19069


Miercuri, să tot fi fost pe la orele 13.00 trecute fix, eu cu fetița de mână, soacră-mea cu fiu’miu, hai să traversăm de la Comisariat regulamentar pe trecerea de pietoni. Aștept să se ducă toate mașinile, dar un taximetrist încetinește și îmi face semn să trec. Mă angajez, ca să zic așa, în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Soacră’mea rămăsese puțin în urmă cu băiețelul. Pe la jumătatea trecerii de pietoni, întorc capul să văd unde sunt cei doi. Abia ce pășiseră pe trecere, moment în care observ o mașină care pur și simplu țâșnește și trece pe lângă mine și fetiță la câțiva centimetri, mai să-mi lovească băiețelul și soacra. Ce a fost la gura mea nu pot scrie în acest spațiu. Tot ce am reținut în acele momente și de spaimă și de enervare maximă este că mașina era mică, gri și era condusă de o șoferiță tânără și blondă.
    Acum vă întreb foarte sincer: ce i-ați dori unei asemenea cretinoide? Zilele trecute, o doamnă bine, desigur, mă acuza că nu folosesc un limbaj academic. Păi, doamnă dragă, dacă cineva ți-ar lovi copilul pe trecerea de pietoni, dumneata i-ai spune: Mă scuzați, știți, mi-ați lovit fiul/fiica, e plin/ă de sânge, nu știu dacă mai respiră, dar eu sunt decentă, sunt intelectuală, fac yoga și pilates, așa că să fim calmi și să discutăm despre „Viețile sfinților”? Eu una nu sunt așa. Eu zic că o vită nepriponită precum cea de care v-am povestit mai sus, mai devreme sau mai târziu ori va omorî pe cineva (și, ghici ce, doamnă intelectuală, ea va primi închisoare cu suspendare) ori va intra în vreun stâlp, copac, zid, ceea ce ar fi mai bine să se întâmple decât să omoare oameni nevinovați. Așa că să lăsăm degețelele pe sus, zbaterea din gene, roșeala din pudră și să spunem direct ceea ce e de spus despre șoferii care conduc atât de prost, cu atât de multe figuri încât omoară pe alții.
    De foarte multe ori îmi este dat să văd imbecili care apasă pedala de accelerație imediat ce trec de trecerea de pietoni de la sucursala BRD, de parcă ar fi pe vreo autostradă din Germania. Vită cornută! Ești în oraș, la numai câteva zeci de metri mai încolo e o altă trecere de pietoni! Unde te crezi? Pe vreun circuit de Formula 1? Cine te crezi? Schumacher ? Ești doar un nimic cu ochi, ca să folosesc totuși un limbaj academic, care poate nenoroci viețile altora.

    Sâmbătă, 19 ianuarie 2013, Monitorul de Vrancea: „O femeie de 53 de ani, din Focșani, a ajuns la spital ieri după-amiază, după ce a fost lovită de o mașină. Accidentul s-a produs pe trecerea de pietoni de la Comisariat, bărbatul care a accidentat-o fiind angajatul unei unități militare din Focșani. Potrivit polițiștilor, în timp ce traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni, victima a fost acroșată de un autoturism Dacia Logan, condus de Ionuț P.. (…)”

    Marți, 18 martie 2014, Monitorul de Vrancea: „Două fetițe, ambele de șapte ani, au fost accidentate de o mașină pe o trecere de pietoni din Focșani. Accidentul s-a produs ieri dimineață, la ora 7.45, pe trecerea de pietoni de la Comisariat. Copilele, care erau însoțite de un adult, au fost lovite de un autoturism Dacia Logan, al cărui șofer ne-a spus că nu le-a văzut. Asta în condițiile în care el circula pe banda de lângă axul drumlui, iar șoferul de pe prima bandă oprise pentru a le acorda prioritate, după cum au susținut martorii. În această zonă s-au produs, de-a lungul timpului, mai multe accidente de circulație. Polițiștii de la Rutier ne-au precizat că vor solicita reprezentanților Primăriei Focșani să monteze dispozitive de calmare a traficului rutier. ”

    Aproape jumătate de an mai târziu, dispozitive de calmare a traficului nu au fost montate, așa că șoferii cu probleme hormonale, coeficient de inteligență mai mic decât numărul de la pantofi, frustrați și demenți vor apărea în continuare în paginile cotidianului nostru ca autori ai unor accidente. Åži atunci vin și vă întreb doamnelor și domnilor de la Poliție și Primărie: Așteptați să moară vreun copil ca să puneți „broaște” la trecerea de pietoni de la Comisariat ? Mai ales că în mai puțin de trei săptămâni va începe școala.

P.S. : Mare bucurie am simțit când primăria a montat popi la intrarea pe platoul din fața Sălii Polivalente, căci acel loc e folosit ca loc de joacă de copiii din zonă, în lipsa unui loc de joacă adevărat. Încă de atunci m-am gândit însă, cunoscând metehnele noastre, ale românilor, că minunea nu va dura mult. Åži așa a fost. A fost scos stâlpul din mijloc, astfel încât toți cetățenii trepanați să poată staționa ilegal fără ca nimeni să-i sancționeze. Bravo Primăriei Focșani! Bravo Poliției care nu sancționează! Bravo Direcției de Sport care, din câte am înțeles, a solicitat scoaterea stâlpului ca să parcheze autovehiculele cu sportivii veniți la competiții! Că s-ar fi putut monta un pop mobil, cu cheiță, cu lăcățel, cu ce vreți, care să fie scos numai când sunt competiții la Polivalentă, nu s-a gândit nimeni. Hai să-l scoatem dracului de tot, să poată orice tâmpit/ă să intre cu mașina peste copii. Trăiască heirupismul! Trăiască delăsarea! Åži limbajul academic, desigur!
   
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here