Ep. 6: Micuţele bârfitoare
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Ep. 6: Micuţele bârfitoare
Ep. 6: Micuţele bârfitoare
Voteaza :

Articolul a primit 13 voturi

   Sunt fetele care au vrut mereu să fie populare. Când erau mici şi se jucau cu alte fetiţe, păpuşii lor i se întâmplă toată acţiunea, iar celorlalte păpuşi le rămânea numai să meargă la cumpărături şi să gătească. Au tupeu şi îşi updatează Facebook-ul des cu poze făcute mâncării şi cine ştie ce altceva, dar nu sunt populare. Paradox sau nu, asta e. Şi cum în codul lor genetic intră şi nevoia sporită de atenţie, lipsa de popularitate devine un defect în proprii ochi. Unul destul de mare, care probabil le pune în dezavantaj.  Aşadar, au nevoie să găsească defecte şi altor persoane, simţind nevoia de compensaţie, fiindcă nu ar suporta să se creadă inferioare.
    Şi apoi bam! Când aveau cam 13 ani, au dat de nişte seriale în care câteva dudui se dădeau foarte şmechere bârfind alte dudui, în timp ce erau cu toate îmbrăcate classy, arătând ca bunicile în tinereţe (ceea ce le-a condus acum pe fete să-şi dorească majorate pompoase ca nişte nunţi de prost gust). De fapt, serialele astea sunt telenovele americane, dar micuţele bârfitoare nu ştiu asta, fiindcă pentru ele telenovela e producţia sud-americană, turcească sau românească. (În care de fapt se întâmplă ce se întâmplă şi în Gossip Girl, doar că în altă limbă şi în alt cadru.)
    Timpul a trecut iar nevoia lor de atenţie a crescut, aşadar au început să imite comportamentul văzut în serialele respective. Acum ştiu toate restaurantele şi localurile din oraşul nostru dar mai ales cine frecventează ce. Ştiu cine crede ce despre care şi cine îl are pe unul sau pe altul drept duşmani. Aş vrea să pot spune „Bietul cine!”, dar nu pot. Tocmai fiindcă majoritatea lui cine este formată din acelaşi tip de micuţe bârfitoare cărora adesea le place să se laude cu faptul că „ies la o bârfă”.
    Nu fac asta din răutate, ci numai din nevoia de aprobare. Vor să fie ca ceilalţi, pentru ca ceilalţi să le accepte.  Râd tare şi forţat când sunt băieţi prin preajmă, urăsc ele alte fete, dar nu o fac pe bune. Dacă ar putea şti că duşmanca lor cea mai mare (probabil o fată care place acelaşi baiat) se aseamănă cu ea! Din păcate pentru ele, nu ştiu că cea mai bună prietenă are fix aceleaşi gusturi şi aproximativ aceeaşi personalitate cu „ratata aia”.


Cristina ILIESCU,
Colegiul Naţional Unirea


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL30
10
11
45
15
37

Extragerea noroc:  6450416

Harta Focsani
   

Actualitatea

Primarul Misăilă vrea să afle opinia focșănenilor despre TAXA DE HABITAT
În urma comentariilor vehemente cu privire la proiectul privind taxa de habitat, apărute în diverse medii și provocate în special de activiștii PNL-iști, ar trebui să ne amintim cu toții că în anul 2006, guvernul PNL-PD-UDMR promova în Parlament Legea 101, privind serviciul de salubrizare a localităților.

POZA ZILEI

Mai bine decât un „câine rău“

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost