ENET a încheiat 2017 pe profit și fără datorii către Finanțe
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
ENET a încheiat 2017 pe profit și fără datorii către Finanțe
ENET a încheiat 2017 pe profit și fără datorii către Finanțe
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Producătorul de energie termică ENET Focşani a preliminat un profit brut de 870 mii în 2017 și un profit estimat de 342 mii lei pentru anul viitor. Situaţia financiară bună vine după un an 2016 cu probleme, fiind înregistrate pierderi de peste un milion de lei. Conform bugetului pentru acest an, cele mai mari probleme ale ENET sunt create de penalitățile pe care Ministerul Finanțelor Publice le calculează în continare pentru creditele cu garanție guvernamentală contractate pentru plata combustibilului în anii 2003-2005, pe care ENET nu le-a putut achita integral și a căror plată a fost făcută de MFP. Datele economice arată că pentru a depăşi situaţia financiară dificilă a fost nevoie de o reorganizare a societăţii. Dacă în 2010, la Enet lucrau 396 de salariaţi pentru 2018 se estimează doar 270 de salariați. Cei de la ENET spun că, pentru anul viitor, cheltuielile cu salariile vor fi de 12,4 milioane lei, în creștere cu circa 43% față de 2017, fiind luate în calcul orele pentru lucrul în regim normal, majorarea salariului minim pe economie și transferul contribuțiilor din sarcina angajatorului către angajat. Această creștere nu se datorează salariilor mari din societate. Dimpotrivă, două treimi din angajații societății, adică 208 muncitori, sunt plătiți cu salariul minim pe economie, motiv pentru care ENET are probleme cu forța de muncă bine pregătită. „În anul 2017 o parte din personalul societății a avut 2-3 săptămâni de întrerupere a activității și șomaj tehnic, perioade cumulate pe parcursul verii, în care salariații au fost retribuiți conform legii cu 75% din salariul de bază, fără sporuri sau adaosuri, ceea ce afectează sumele referitoare la salariile realizate, comparativ cu valorile bugetate pentru 2018 care se referă la un număr complet de salariați și ore ce urmează a fi lucrate în 12 luni”, se arată în raportul ENET.
    Conducerea societății estimează, pentru 2018, un profit de 342 mii lei, mai mic decât anul acesta când profitul brut a fost preliminat la 870 mii lei. De asemenea, veniturile pentru 2018 sunt estimate la 59,7 milioane lei. Reducerea profitului estimat pentru anul viitor este pusă pe seama scăderii prețului de facturare a energiei termice aprobat de autoritățile de reglementare, scăderea prețului de factuare a bonsului din cogenerare, majorarea prețului la gaze naturale și creșterea cheltuielilor cu salariile.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Infracţional

VIDEO și GALERIE FOTO: Mamă a șase copii, OMORÂTĂ de concubin. Femeia era chinuită și bătută frecvent de bărbatul alcoolic
O femeie de 43 de ani a fost găsită decedată în locuința sa din satul Maluri, comuna Vulturu. Primele date arată că femeia a fost omorâtă de concubinul ei în noaptea de luni spre marți. Cei doi ar fi băut împreună luni seara la un magazin din sat și apoi ar fi mers acasă, acolo unde a avut loc nenorocirea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost