Elevii de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” au modelat mucenici împreună cu elevii de la CSEI ”Elena Doamna”
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Elevii de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” au modelat mucenici împreună cu elevii de la CSEI ”Elena Doamna”
Elevii de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” au modelat mucenici împreună cu elevii de la CSEI ”Elena Doamna”
Voteaza :

Articolul a primit 5 voturi

    Elevii și cadrele didactice din cadrul Colegiului Tehnic ,,Valeriu D. Cotea” Focșani, le-au arătat colegilor de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) ”Elena Doamna”, cum se fac mucenicii. Activitatea a avut loc la finalul săptămânii trecute, pe 9 martie, în cadrul parteneriatului dintre cele două unități școlare, ”De la bobul de grâu la pâinea caldă”. Activitatea s-a desfășurat în laboratorul de industrie alimentară a Colegiului Cotea. Prin acest parteneriat, cele două școli și-au propus ca elevii să dialogheze cât mai mult, să își dezvolte capacitatea de cunoaștere și înțelegere a mediului înconjurător, cunoașterea activităților desfășurate de oameni de la semănatul grâului până la prepararea pâinii, să își formeze deprinderi necesare pentru a-și păstra sănătatea. Elevii au modelat cu mult drag aluatul sub atenta supraveghere a cadrelor didactice de la catedra de industrie alimentară și a conducerii liceului care încurajează și stimulează derularea activităților extracurriculare.
    Profesorii implicați în proiect își doresc ca elevii să urmărească și să descrie pe baza observațiilor directe transformările boului de grâu în etape succesive până la obținerea pâinii: aratul pământului, semănatul grâului, întreținerea culturii, secerat, treierat, măcinat, frământat, coptul pâinii. Să analizeze reacții ale bobului de grâu sub influența factorilor de mediu: lumină, umiditate, căldură, să efectueze experimente simple, precum prepararea aluatului, modelarea, coacerea pâinii și constatarea rezultatelor propriilor experimente, sunt alte obiective pe care și le-au propus cadrele didactice.     Totodată, elevii primesc sfaturi în alegerea alimentației sănătoase, să respecte reguli de igienă și să descopere efectul nerespectării lor. De asemenea, tinerii au învățat să recunoască uneltele din laborator, utilajele și aparatele de lucru. Proiectul este coordonat de profesorii Bogdana Fănuță, Camelia Dima Suruianu, Mihaela Amăricăi, Cristina Nedelcu, Pompilia Manolache, de la CSEI ”Elena Doamna” și Lenuța Ionașcu, Luminița Avram, Mariana Coșoreanu, Marilena Bărculesu, Remus Paraschiv de la Colegiul ”Valeriu D.Cotea”. Activitățile propuse în cadrul parteneriatului se derulează în perioada noiembrie 2017- iunie 2018.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost