Elevii clasei a IV-a B de la Școala Duiliu Zamfirescu au avut „Întâlnire cu energia”
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Elevii clasei a IV-a B de la Școala Duiliu Zamfirescu au avut „Întâlnire cu energia”
Elevii clasei a IV-a B de la Școala Duiliu Zamfirescu au avut „Întâlnire cu energia”
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Clasa a IV-a B din cadrul Școlii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu” din Focșani s-a întâlnit cu Otilia Mantelers și lectorii din cadrul proiectului „Întâlnire cu energia” pentru a învăța prin joc noțiuni despre energie.  Asociația Hands Across Romania în parteneriat cu ENGIE Romania și Ministerul Educației Naționale și-au propus ca, prin acest program, să sprijine educarea tinerei generații în ceea ce priveşte utilizarea raţională a surselor de energie şi conştientizarea importanţei protecţiei mediului înconjurător.
Otilia Mantelers, specialist în playful parenting, i-a învățat pe cei mici folosindu-se de diverse jocuri despre sursele de energie pe care le folosesc în viața cotidiană şi despre utilizarea în condiţii de siguranţă a acestora. "Învățarea prin joc este modalitatea naturală și spontană prin care copiii explorează, învață și înțeleg despre mediul în care trăiesc. Când copiii ascultă informații care sunt expuse cu ajutorul jocului de către o persoană caldă, creierul lor percepe conectarea și se deschide pentru învăța! De aceea programul „Întâlnire cu energia” și-a propus să îi învețe pe copii despre importanța respectului față de planetă și zăcămintele ei naturale cu ajutorul mascotei Metano", susține Otilia Mantelers.
De cele mai multe ori spațiul mic din clase poate fi un impediment pentru cadrele didactice în a exploata la maximum jocul ca metodă de predare. „Este o bucurie pentru noi că avem oportunitatea de a expune elevii și la alte metode de educație care vin să completeze curricula școlară existentă. Elevii au demonstrat că informațiile primite astfel sunt mult mai ușor de reținut. Deși infrastructura sălilor de clasă nu este în favoarea noastră, vom încerca să folosim cât mai mult jocul în abordarea academică”, a declarat domnul Petrică Moraru, directorul școlii.

Mihaela Sandu
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Eveniment

VIDEO şi GALERIE FOTO: Peste 11 mii de oameni au plantat 115 mii puieți de stejari în Parcul Memoriei Naționale
Peste 11 mii de oameni au plantat sâmbătă 115 mii de puieți de stejari pe 25 hectare de teren în cea mai mare acțiune derulată în cadrul proiectului „Parcul Memoriei Naționale – Mărășești – RoMândria“.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost