Elevi din Franța, în practică la Colegiul Auto din Focșani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Elevi din Franța, în practică la Colegiul Auto din Focșani
Elevi din Franța, în practică la Colegiul Auto din Focșani
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Cinci liceeni de la Lycée des métiers „Gabriel Voisin” din Franța se află într-un stagiu de formare profesională la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia“ Focșani. Elevii francezi au venit la Focșani, însoțiți de doi profesori, pe 23 septembrie și vor pleca pe 21 octombrie. În tot acest timp, ei au făcut și fac în continuare practică de specialitate la service-urile auto partenere ale colegiului focșănean.
    Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” este instituție de primire pentru beneficiarii unui proiect Erasmus-EYTP, European Youth Trening Program. De acest program au beneficiat, anul trecut, și 10 elevi de la Colegiul Auto, care au mers într-un stagiu de practică în Franța, unde gazdă au fost cei de la Lycée des métiers „Gabriel Voisin”. La începutul stagiului, elevii francezi au fost invitați să viziteze unitatea de învățământ focșăneană, să participe la un curs de limba română și să experimenteze condusul automobilului pe un simulator auto, reușind astfel să surprindă câteva dintre aspectele celor două sisteme de învățământ, respectiv  francez șiromân.
    Potrivit informațiilor furnizate de profesorii implicați în proiect, elevii francezi și-au pus în valoare pasiunea pentru mașini, experiența, cunoștințele, seriozitatea, motivația și spiritul european, astfel încât tutorii de practică s-au declarat mulțumiți de ei. Și cum experiența lor în țara noastră nu se reduce doar la practică profesională, aceștia au un program bine stabilit de vizite și prin țară. Astfel, liceenii francezi, alături de profesorii însoțitori, au valorificat la maximum timpul petrecut în țara noastră, ei plecând în excursii în Delta Dunării, la Castelul Bran, pe Valea Prahovei, iar la final acestei săptămâni vor merge în Neamț, pe Ceahlăul.
    „Pe ei (n.r.-francezi) nu îi interesează doar practica de specialitate. Ei vor să se integreze, să socializeze, să ne cunoască pe noi, cu obiceiurile noastre. Au  fost interesați să vadă cum decurge o zi din viața unui elev în România. Au fost alături de noi la Festivalul Internațional al Viei și Vinului Bahus 2017. Au mers la Palatul Copiilor și au luat lecții de dans, cu partenere de la Colegiul Valeriu D. Cotea, pentru că noi nu avem decât băieți în liceu. Au luat lecții de limba română. Sunt foarte interesați să învețe cât mai mult din cultura și tradițiile noastre. Aceste proiecte sunt benefice, atât pentru elevi cât și pentru noi, profesorii. Relaționarea este foarte importantă, plecăm de la aceeași bază și ne confruntăm cu aceleași probleme”, ne-a declarat profesorul Ionel Lavric, implicat în proiectul ERASMUS.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost