Elevi de la Colegiul Unirea, premiați la un concurs de traducere poetică
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Elevi de la Colegiul Unirea, premiați la un concurs de traducere poetică
Elevi de la Colegiul Unirea, premiați la un concurs de traducere poetică
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Laureații concursului de traducere poetică „Irina Mavrodin“ au fost premiați, săptămâna trecută, la Colegiul Național Unirea (CNU) din Focșani. Invitați de onoare au fost profesorul traducător Ion Roșioru, membru al Uniunii Scriitorilor din România și fost elev al Irinei Mavrodin și Mădălin –Teodor Roşioru, membru al Uniunii Scriitorilor din România, fost doctorand al acesteia. Irina Mavrodin a fost elevă la CNU Focșani. 
Mai mulți elevi de la CNU au obținut premii. Astfel, Andreea Roxana Rogoz a obținut premiul II pentru exactitatea și acuratețea traducerii, iar Mihaela Bacnaș a primit mențiune. Mențiuni de onoare au primit Ana-Maria Figher și Iris Mădălina Savu.„În data de 29 martie 2017, la Colegiul  Naţional Unirea Focşani s-a desfăşurat festivitatea de premiere a laureaţilor Concursului de traducere poetică «Irina Mavrodin», iniţiat în memoria renumitei traducătoare, absolventă a liceului nostru în anul 1949. Au participat în calitate de invitaţi de onoare, presedintele juriului concursului, domnul profesor Ion Roşioru, traducător, membru al Uniunii Scriitorilor din România, fost elev al doamnei Irina Mavrodin, şi Mădălin –Teodor Roşioru, membru al Uniunii Scriitorilor din România - secţiunea traducători, fost doctorand al doamnei Irina Mavrodin. Concursul a reunit peste 70 de participanţi din judeţele Arad, Brăila, Neamţ, Maramureş, Timiş,Vrancea. Programul a inclus o dezbatere despre literal/literar în traducere și un atelier de traducere. Întâlnirea cu cei doi iluştri invitaţi a fost o introducere în tainele profesiei de traducător, un avant-propos menit să stârnească interesul elevilor pentru un exerciţiu intelectual atât de delicat care implică vocaţie, talent şi mai ales practică.
Din perspectiva textului final trebuie să recunoaştem că «truda răbdătoare a traducerii dă multă bucurie», aşa cum mărturisea, după o îndelungată experienţă încununată de succes, doamna Irina Mavrodin“
, se arată într-un comunicat transmis de profesoarele coordonatoare Claudia Lepădatu şi Maria Zgăbârdici.
Lista cu elevii premiați AICI.
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost