Educatoarele, sfătuite să lase școala învățătoarelor

5
3885


Câteva sute de educatoare au participat luni seara, la Sala Balada din Focșani, la consfătuirea cadrelor didactice din învățământul preșcolar. La eveniment au participat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, Lauriana Ailincuței, inspectorul școlar general adjunct Aurel Șelaru, inspectorul pentru educație timpurie Amalia Chirtoc.
    Inspectorul Amalia Chirtoc a făcut o scurtă prezentare a tematicii consfătuirii, privind noutățile anului școlar 2017-2018, printre care și anunțul Ministerului Educației Naționale privind interzicerea utilizării auxiliarelor în grădinițe. Reprezentanții ISJ Vrancea le-au transmis educatoarelor să nu-i mai învețe să scrie, să citească și să socotească pe copii, acesta fiind rolul învățătoarelor, iar în grădiniță copiii să se joace și să desfășoare activități specifice preșcolarilor.
     La reuniunea educatoarelor au participat și reprezentanți ai băncii BCR din Focșani, care au venit cu o prezentare a opționalului de Educație Financiară, ce se va desfășura în două etape, mai întâi cu cadrele didactice și ulterior cu preșcolarii. Reprezentanții băncii au promis că vor pune la dispoziție materialele necesare implementării acestui opțional în grădinițe.
    În încheiere, inspectorul Amalia Chirtoc a urat educatoarelor un an școlar cu sănătate și împliniri profesionale și le-a mulțumit pentru colaborarea și activitățile deosebite pe care le-au desfășurat în anul școlar precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here