Eșalonările la plată suspendă executarea silită a datornicilor la Fisc
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Eșalonările la plată suspendă executarea silită a datornicilor la Fisc
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Firmele cu probleme financiare pot obține eșalonări la plată din partea Fiscului pentru a putea participa la licitațiile publice. Eșalonarea la plată a obligațiilor fiscale este o măsură susținută de Finanțe pentru a veni în ajutorul firmelor care au dificultăți generate de lipsa temporară a disponibilităților bănești. Principalele avantaje pentru agenții economici sunt neînceperea sau suspendarea executării silite, posibilitatea participării la licitaţiile publice ca urmare a faptului ca obligaţiile fiscale eşalonate nu mai sunt considerate restante, amânarea penalităţilor de întârziere aferente obligaţiilor fiscale eşalonate, în vederea anulării acestora la finalizarea eşalonării la plată.
„Prin aprobarea unor înlesniri la plată a obligaţiilor restante se au în vedere sprijinirea contribuabililor cu dificultăți generate de lipsa temporară a disponibilităţilor băneşti precum şi îmbunătăţirea relaţiilor contribuabililor cu administraţia fiscală prin eliminarea presiunii de recuperare a obligaţiilor fiscale prin modalităţi de executare silită. Beneficiarii eşalonărilor la plata obligațiilor fiscale restante pot fi persoane fizice sau juridice indiferent de modul de organizare. Eşalonarea la plată se acordă pentru toate obligaţiile fiscale administrate de ANAF, înscrise în certificatul de atestare fiscală“, se arată într-un comunicat al Fiscului.   
 Condițiile generale pentru accesarea unei eșalonări la plată sunt depunerea tuturor declarațiilor fiscale, să se afle în dificultate generată de lipsa temporară de disponibilităţi bănești, să aibă capacitate financiară de plată pe perioada de eșalonare, să nu fie în procedura insolvenţei sau în dizolvare, să nu se fi stabilit răspunderea potrivit legislaţiei privind insolvenţa şi/sau răspunderea solidară, conform codului de procedură fiscală. Finanțiștii precizează că, dacă actele de stabilire a răspunderii sunt definitive în sistemul căilor administrative şi judiciare de atac, iar suma a fost achitată, condiţia se consideră îndeplinită. De asemenea, solicitanții trebuie să aibă constituită garanția impusă de această procedură.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

Un tânăr de 24 de ani din Vrancea A MURIT, iar o adolescentă a fost rănită, în urma unui accident la Constanța
Florin Alexandru L., un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Dumitrești, a murit, iar o adolescentă de 17 ani a fost rănită, după ce maşina în care se aflau a intrat duminică dimineață într-un autobuz oprit la o trecerea pentru pietoni.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost