Drona parasolară, o nouă invenţie a unui startup japonez
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Drona parasolară, o nouă invenţie a unui startup japonez
Drona parasolară, o nouă invenţie a unui startup japonez
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Cei care au făcut cunoştinţă cu verile fierbinţi şi umede din Japonia nu vor fi surprinşi de invenţia unui nou dispozitiv minune: o umbrelă de soare ambulantă, acţionată de o dronă, relatează AFP. Asahi Power Service, o mică companie din prefectura Tochigi (nord-estul ţării), speră să comercializeze dispozitivul său începând de anul viitor.
Drona parasolară va fi destinată iniţial suprafeţelor închise, precum terenurile de golf, ca urmare a riscului de prăbuşire şi a complicaţiilor rezultate din reglementarea utilizării dronelor. "M-am gândit să dezvolt acest mecanism pentru că nu îmi place să port umbrelă", a explicat AFP, Kenji Suzuki, directorul Asahi Power Service.
Având un diametru de 1,5 metri, prototipul dronei parasolare cântăreşte 5 kilograme şi are deocamdată o autonomie de zbor de numai 5 minute, asigurată de o baterie reîncărcabilă. Compania speră să majoreze timpul de acţiune la 20 de minute, cu ajutorul unui motor mai uşor. "Testăm în prezent a treia generaţie de prototipuri şi încercăm să depăşim principala provocare tehnică: să stabilizăm zborul deasupra capului utilizatorului în timpul mersului", a declarat Suzuki.
Sistemul de urmărire a utilizatorului se bazează pe camere, notează el.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

















Intamplari neadevarate






FLASH NEWS NATIONAL









24
49
42
3
21
41

Extragerea noroc:  2173238

Harta Focsani
   

Infracţional

Vrâncean PATRON DE SCLAVI în Italia; aceștia locuiau într-un beci, fără apă și lumină, și mâncau alimente cu viermi
Un vrâncean a primit mandat de arestare provizorie şi urmează să fie trimis în Italia pentru a fi cercetat într-un dosar al poliţiei din peninsulă.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost