Două vrâncence - una pictor, alta critic de artă - la o expoziţie de pictură la Bucureşti
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Două vrâncence - una pictor, alta critic de artă - la o expoziţie de pictură la Bucureşti
Două vrâncence - una pictor, alta critic de artă - la o expoziţie de pictură la Bucureşti
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

Asociația Culturală ARTAR, unde președinte este focșăneanca Roxana Bărbulescu, un cunoscut critic de artă, în colaborare cu Centrul Cultural și de Tineret pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu” și Primăria sector 4, organizează luni, 27 februarie 2017, ora 18.30,  vernisajul expoziției de pictură „După-amiaza culorilor”. Printre artiștii plastici care vor expune se numără și vrânceanca Elena Bîrhală Pascu. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 27 februarie – 11 martie 2017, pe strada 11 Iunie nr.41, sector 4, București
    „Expoziția După-amiaza culorilor ne introduce într-o atmosferă plăcută, primitoare generată de lucrările a șase artiști cu viziuni și tehnici diferite de redare, fiecare dezvăluind tainica relație dintre formă și culoare. 
    Lucrările Ceraselei Dragoș Avanu sunt învăluite într-o atmosferă tonică, luminoasă, susținută și de spontaneitatea specifică tehnicii acuarelei pe care artista dovedește că o stăpânește prin ușurința și jocul liniei în redarea esențialului. Expresivitatea spațiilor create este potențată de raporturile cromatice, de contrastele dintre complementare, de materia care vibrează înglobând și reflectând lumina.
    Copiii, nepoţii sunt personajele principale, foarte dragi, care umplu inima artistei Elena Bîrhală Pascu iar prin aşternerea portretelor acestora pe pânză a gasit modalitatea de a face vizibile acele sentimentele de dragoste pe care le-a adunat de-a lungul vremii. Chipuri senine, culori calde, îmbrăţişări, veselie, armonie, lumină, sacru. Legaturi de familie care iţi dau echilibru, te ajută să mergi înainte şi care sunt de fapt baza vieţii.
    Disociind viziunea comună asupra realității, Ciprian Mihăilescu recrează o lume suprarealistă, orientată sub influența miturilor biblice, arhaice sau ale literaturii lui Houellebecq, populată de elemente simbolice sau construcții fanteziste învăluite într-o atmosferă ireală.
     Dana Nechita a  zămislit în tablourile sale un univers prin excelență pictural pătrunzând în structura lucrurilor, descompunându-le cromatic și recompunându-le așa cum a simțit ea. Nedistanțându-se de realitate, artista își pune amprenta unei viziuni originale, alcătuind în lucrările sale un adevărat jurnal de sentimente exprimate prin culoare.
    Fereastra este un pretext pentru Camelia Ionescu Popa de a concepe delicate compoziții de un clasic, geometric constructivism în care armoniile cromatice intensifică expresia artistică a imaginilor. Camelia iubește lumina  și o integrează în structura pastei, a culorii, dând formelor pe care le generează o tentă emoțională veselă, restituind în imagini sensibile o atmosferă a evocării care poate fi lirică, idilică sau nostalgică.
    Silviu Ioan Soare îmbină calitatea picturii tradiționale românești cu o viziune modernă prin expresie, prin organizarea suprafețelor și esențializarea formelor. Compozițile sale sunt fine orchestrări cromatice, ce pornesc de la o fervoare coloristică și ajung la armonii domoale, estompate, dar încărcate de vibrație”, a declarat criticul de artă Roxana Bărbulescu.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost