Două eleve din Vrancea, premiate la etapa națională a concursului Cultură şi spiritualitate românească
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Două eleve din Vrancea, premiate la etapa națională a concursului Cultură şi spiritualitate românească
Două eleve din Vrancea, premiate la etapa națională a concursului Cultură şi spiritualitate românească
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Două eleve din Vrancea au fost premiate la etapa naţională a concursului interdisciplinar de limba română şi religie – Cultură şi spiritualitate românească, pentru clasele V–VIII, concurs care a avut loc la Mănăstirea Putna, în Bucovina. Elevele calificate, Riana Bădica şi Gabriela Staicu, au avut şansa de a demonstra că pot scrie convingător mici eseuri cu tema „Natura, între cer şi pământ“ (secţiunea V - VI), respectiv „Omul, între sacru şi profan“ (secţiunea VII - VIII). Riana Bădica a obținut mențiune. Ea este elevă a Colegiului Naţional Alexandru Ioan Cuza și a fost coordonată de profesoarele Cristina Perişan, la limba română, şi Melania Pătrăşcanu, la religie. Gabriela Staicu a câștigat Premiul Special al Mănăstirii Putna. Ea este elevă a Şcolii Gimnaziale Paltin și a fost coordonată de profesoarele Daniela Liliana Doldor, la limba română, şi Nicolae Cişmaş, la religie.
”Ca profesor coordonator şi însoţitor de grup pot spune că experienţa acestui concurs a fost minunată. Cred cu tărie că toţi participanţii au valorizat, la cel mai înalt nivel, tradiţiile noastre, au respiritualizat toată fiinţa românească! Îi mulţumesc elevei mele, deoarece mi-a creat o imensă bucurie sufletească prin câștigarea acestui premiu, obținând un rezultat remarcabil, 91 de puncte. Întotdeauna trebuie să avem în noi o sămânţă de dorinţă sau de credinţă pentru a reuşi să ne transformăm în câştigători, renunţând la momentele de slăbiciune, ce ne urmăresc uneori. Sper ca acest concurs să rămână o imagine frumoasă, la care elevii să se întoarcă de câte ori simt nevoia de a atinge o altă dimensiune. După părerea mea, creaţiile elevilor despre teluric şi celest ţin de partea cea mai intimă, cea mai ascunsă a fiinţei lor, ba chiar echivalează cu o rugăciune închinată lumii și Divinității. Prin spiritualitatea lor, aceste suflete se întorc la frumuseţe, acced la absolut”, transmite profesoara Cristina Perişan.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

1
14
38
47
33
7

Extragerea noroc:  7918147

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO si GALERIE FOTO: Șoferi și motocicliști! Polițiștii acționează zi și noapte cu noul radar mobil cu laser integrat
    Polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au pus în funcțiune de ieri un aparat de radar mobil cu laser integrat și cameră video digitală de înaltă fidelitate. Cinemometrul LTI 20-20 TruCAM este cel mai performant apărat de măsurare a vitezei.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost