Dosarul mai multor actuali ori foști funcționari din Vrancea REPUS PE ROL
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Dosarul mai multor actuali ori foști funcționari din Vrancea REPUS PE ROL
Dosarul mai multor actuali ori foști funcționari din Vrancea REPUS PE ROL
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Magistrații Tribunalului Brăila au repus pe rol dosarul în care mai mulți actuali ori foști funcționari din Vrancea sunt acuzați de fapte de corupție privind restituirea unor suprafețe de păduri. La termenul din data de 25 aprilie, va fi pusă în discuție ordonanța prin care cei 13 au fost trimiși în judecată. „Repune cauza pe rol pentru a fi pusă în discuţie ordonanţa privind menţinerea trimiterii în judecată a inculpaţilor Duşu Diana Angela, Păvăloaie Mihaela, Diaconu Emilian, Lepădatu Fănel, Flenchea Mioara, Popa Valentin, Manolache Liviu Iulian, Olaru Daniela, Dumitrache Laurenţiu, Furtună Gabi, Mircea Dragoș Valentin, Murgu Costică Florin şi Bunghez Daniel. Fixează termen la data de 25.04.2016 (...), pentru când se vor cita părţile“, este decizia judecătorilor brăileni.
Săptămâna trecută, Magistrații Tribunalului Brăila au exclus din dosar declarațiile date de cei 13 în calitate de făptuitori. „(…) Exclude probele constând în procesele verbale de consemnare a declaraţiilor date de inculpaţi în calitate de făptuitori. Dispune comunicarea prezentei încheieri Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - D.N.A. - Serviciul Teritorial Galaţi, procurorul urmând a comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei. Cu drept de contestaţie odată cu încheierea“, este decizia judecătorilor brăileni, luată în ședința de miercurea trecută.  
DNA i-a trimis în judecată în acest dosar pe Dragoș Valentin Mircea, Emilian Diaconu, Liviu Iulian Manolache, Costică Florin Murgu și Laurențiu Dumitrache, pentru „săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit“, Mihaela Păvăloaie, Diana Angela Duțu, Mioara Flenchea, Daniel Bunghez, Valentin Popa, Fănel Lepădatu și Daniela Olaru, pentru „săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit“ și Gabi Furtună, pentru „săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit“.


„În datele de 22.06.2006 respectiv 18.10.2006, inculpații menționați mai sus, cu intenție, și-au încălcat atribuțiile de serviciu, în sensul că, în contextul reconstituirii dreptului de proprietate asupra unor terenuri, aceștia nu au verificat legalitatea propunerilor înaintate de Comisiile locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din cadrul primăriilor comunelor Străoane, Răcoasa și Țifești, județul Vrancea, în special existența actelor doveditoare, pertinența, verosimilitatea, autenticitatea și concludența acestora. Ca urmare a acestei conduite, prefectul județului Vrancea a emis două hotărâri de validare a reconstituirii dreptului de proprietate pentru suprafața totală de 500 ha pădure care, la scurt timp, a și fost vândută de proprietar cu suma totală de 1.350.000 lei. Acest lucru a fost posibil în condițiile în care persoana care solicita reconstituirea dreptului de proprietate nu a dovedit calitatea de proprietar expropriat (cererile au fost formulate pentru suprafețe de pădure diferite, după autori diferiți și cu vocație succesorală diferită și nici nu au fost depuse la dosar documente doveditoare ale amplasamentelor suprafețelor de teren). Direcția Silvică Vrancea a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 13.834.235 lei (aproximativ 3 milioane euro). În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților Diaconu Emilian, Manolache Liviu Iulian, Mircea Dragoș Valentin, Murgu Costică Florin, Dumitrache Laurențiu, Păvăloaie Mihaela, Dușu Diana Angela, Flenchea Mioara, Popa Valentin, Lepădatu Fănel și Olaru Daniela. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brăila, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză și de a se desființa titlurile de proprietate și hotărârile prefectului, în vederea restabilirii situației anterioare“, se arată în comunicatul DNA.

 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Eveniment

VIDEO şi GALERIE FOTO: Peste 11 mii de oameni au plantat 115 mii puieți de stejari în Parcul Memoriei Naționale
Peste 11 mii de oameni au plantat sâmbătă 115 mii de puieți de stejari pe 25 hectare de teren în cea mai mare acțiune derulată în cadrul proiectului „Parcul Memoriei Naționale – Mărășești – RoMândria“.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost