Dosarul asistentei ACCIDENTATĂ MORTAL pe Bulevardul Independenţei ajunge la CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Dosarul asistentei ACCIDENTATĂ MORTAL pe Bulevardul Independenţei ajunge la CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
Dosarul asistentei ACCIDENTATĂ MORTAL pe Bulevardul Independenţei ajunge la CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

    Dosarul asistentei medicale care a fost accidentată mortal pe Bulevardul Independenţei din Focșani, în luna septembrie a acestui an, ajunge la Curtea Constituţională. Asta pentru că magistraţii de la Tribunalul Vrancea au admis ieri cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de soţul asistentei prin apărător, urmare a invocării unei excepţii. În schimb s-a respins contestaţia împotriva deciziei judecătorilor de la Judecătoria Focşani prin care şoferul care a provocat accidentul a fost pus sub control judiciar. “(...) admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale în vederea analizării constituţionalităţii prevederilor art.205 alin.1 Cod procedură penală în raport de disp. Art.21 din Constituţie formulată de partea civilă Drăgun Adrian prin apărător ales şi în consecinţă dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu excepţia invocată. Pe fond, respinge contestația formulată de Drăgun Adrian s.a. , prin avocat Duca Diana, împotriva Încheierii din data de 11.12.2017 pronunţată de Judecătoria Focsani în dosarul penal nr.17886/231/2017/a1.1, ca inadmisibilă. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu azi, 27 decembrie 2017”, se arată în hotărârea instanţei.
Accidentul în care şi-a pierdut viaţa Simona Drăgun, care avea 38 de ani şi era mama a doi copii, a avut loc în luna septembrie a.c. Luna aceasta, şoferul care a provocat accidentul, a fost trimis în judecată. În sarcina sa s-au reţinut trei infracțiuni, după accidentul din septembrie, respectiv conducere fără permis, refuz sau sustragere de la recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi ucidere din culpă. S-a mai adăugat o infracţiune de refuz sau sustragere de la recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei pentru că a mai fost prins băut la volan în vara acestui an. Atunci, el a suflat în aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar a refuzat să-i fie recoltate probe de sânge pe motiv de boală.
    În rechizitoriul procurorilor, prin care şoferul a fost trimis în judecată  se arată că pe 18 septembrie a.c., în timp ce conducea o autoutilitară Renault, deşi avea permisul de conducere suspendat şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a intrat în coliziune cu un autoturism marca Opel Corsa, condus regulamentar de o femeie. Victima a suferit leziuni grave, care au dus la deces. Ulterior producerii accidentului, bărbatul a refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. La audieri, cu privire la fapta din 18 septembrie a.c., data accidentului de pe Bulevardul Independenţei, inculpatul a explicat că dimineaţă a băut o bere şi nişte ţuică şi a mâncat. Apoi s-a urcat la volanul maşinii Renault cu intenția de a o duce la târg, pentru a o vinde. A explicat că a condus pe Bulevardul Independenţei, direcţia Finanţe către Obor, pe banda a II-a, moment în care de pe strada Culturii a ieşit o maşină care i-a tăiat calea. A explicat în faţa anchetatorilor că a tras de volan cât a putut cu intenţia de a evita impactul, moment în care a pierdut controlul asupra maşinii şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu autoturismul Opel, condus de victimă, după care s-a oprit într-un copac. Bărbatul a explicat că a coborât, a văzut victima şi apoi a sunat la 112. A recunoscut şi faptul că a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, dar şi să-i fie recoltate probe, invocând o operaţie pe cord. În rechizitoriu se arată că el a recunoscut fapta şi a spus că o regretă.
Cu privire la fapta din 18 iunie, atunci când a condus prima dată băut şi a refuzat să dea probe de sânge, şoferul a recunoscut că a băut înainte de a conduce. Şi-a motivat refuzul de a-i fi recoltate probe prin faptul că fusese operat de puţin timp înainte pe cord.
    S-a făcut şi o expertiză tehnică în dosar şi s-a stabilit că şoferul maşinii care a ieşit de pe strada Culturii nu a avut nici o legătură cu accidentul, acesta circulând regulamentar. De asemenea, s-a mai stabilit că la momentul accidentului, maşina condusă de inculpat rula cu o viteză de 80 km/h, în condiţiile în care limita de viteză în localitate este de 50 km/h. În cazul maşinii conduse de femeia care a decedat nu s-a putut stabili viteza de deplasare. S-a concluzionat că accidentul putea fi evitat de inculpat. 
    Şoferul a stat o vreme în arest după care a fost pus sub control judiciar. Decizia a fost luată de magistraţii de la Judecătoria Focşani și menţinută apoi de cei de la Tribunalul Vrancea. Familia victimei, în special soţul, s-a arătat nemulţumită de această hotărâre, spunând că nu este normal ca cel care a omorât-o pe femeie să fie liber, în timp ce copiii plâng continuu, merg la psiholog şi întreabă în permanenţă de mama lor.

Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi şi procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL16
36
34
30
43
27

Extragerea noroc:  5429681

Harta Focsani
   

Social

Adevăruri ȘOCANTE spuse de medicul Cătălin Groza despre educația sexuală. „Profesorului de Biologie îi este rușine să vorbească despre ciclul menstrual sau despre sarcină“
    În anul 2017, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani  au fost abandonați 19 copii. 17 dintre aceștia au fost abandonați în secția nou-născuți (15 au ajuns la asistent maternal în regim de urgență și doi în centre maternale), alți doi copii cu handicap au fost abandonați în secția pediatrie.

POZA ZILEI

Puțină zăpadă

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost