Dosarele pentru gradații de merit se mai pot depune astăzi și mâine
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Dosarele pentru gradații de merit se mai pot depune astăzi și mâine
Dosarele pentru gradații de merit se mai pot depune astăzi și mâine
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Cadrele didactice interesate să obțină gradație de merit trebuie să știe că  își mai pot depune dosarele până mâine, potrivit calendarului publicat de  Ministerul Educației Naționale (MEN). Precizăm că în Vrancea au fost scoase la concurs 160 de gradații, dintre care cele mai multe, respectiv 35, pentru învățătoare, iar 23 pentru educatoare. La popul opus se află științele socio-umane, chimia sau muzica, cu câte un singur loc alocat. Cei care vor obține gradație de merit vor intra în plată începând cu data de 1 septembrie 2018.
Gradația de merit reprezintă o creștere cu 25% a salariului de bază deținut, ceea ce înseamnă sume consistente dacă ne gândim că toate sporurile se calculează la salariul de bază. Gradația de merit se acordă prin concurs pentru 16% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului școlar. Gradația de merit se atribuie pe o perioadă de 5 ani, potrivit legislației în vigoare.
Dosarele se vor depune de către candidaţi la secretariatul școlii, iar realizarea aprecierii sintetice asupra rezultatelor candidatului se face în consiliul profesoral. În perioada 12 - 15 iunie, dosarele depuse la școli sunt trimise la secretariatul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. Potrivit calendarului MEN, în intervalul 18 - 29 iunie va avea loc analiza dosarelor de către inspectorul şcolar care coordonează disciplina şi elaborarea raportului referitor la activitatea candidatului în specialitate. În perioada 2 - 13 iulie se face verificarea dosarelor şi acordarea punctajelor de către comisia de evaluare.
În perioada 16 - 17 iulie are loc aprobarea listei cuprinzând punctajele acordate în urma evaluării, de către consiliul de administraţie al Inspectoratului Școlar. Pe 18 iulie se vor afișa listele cu punctajele acordate în urma evaluării, la avizierul Inspectoratului Școlar. Cadrele didactice au posibilitatea să depună contestații în intervalul 19-23 iulie, contestații ce vor fi soluționate între 24 și 26 iulie, urmând ca pe 27 iulie să se afișeze rezultatele finale.
Pe 30 iulie, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea trebuie să înainteze la  Ministerul Educaţiei Naționale listele cu personalul didactic validat în vederea acordării gradaţiei de merit, urmând ca o lună mai târziu, pe 30 august, să se emită ordinul ministrului în acest sens.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

24
49
42
3
21
41

Extragerea noroc:  2173238

Harta Focsani
   

Infracţional

Vrâncean PATRON DE SCLAVI în Italia; aceștia locuiau într-un beci, fără apă și lumină, și mâncau alimente cu viermi
Un vrâncean a primit mandat de arestare provizorie şi urmează să fie trimis în Italia pentru a fi cercetat într-un dosar al poliţiei din peninsulă.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost