Domnule Merchea, mama vă invită, când vine acasă din Italia, să așteptați împreună apa caldă!
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Domnule Merchea, mama vă invită, când vine acasă din Italia, să așteptați împreună apa caldă!
Domnule Merchea, mama vă invită, când vine acasă din Italia, să așteptați împreună apa caldă!
Voteaza :

Articolul a primit 9 voturi

Domnule Merchea, mama vine o dată pe an în țară. Anul acesta, vine în august și stă o lună. Timp de 11 luni muncește în Italia. De ce?, poate vă întrebați, domnule manager al ENET Focșani. Păi, de bine ce îi era aici, nu? De bine a plecat, la fel ca celelalte milioane de români, nu-i așa, domnule fost „subprefect Dumnezeu“? Vedeți dumneavoastră, domnule Merchea, mama mea e un fan înrăit al apei. Îi place să se spele,  dacă vă vine să credeți așa ceva. Și, incredibil ce tupeu poate avea, nu-i așa, domnule manager, ar vrea ca apa caldă pe care o plătește, să fie chiar caldă. Ce nesimțire, nu-i așa? Să vrei ca atunci când deschizi robinetul de apă caldă și se învârte apometrul de apă caldă, chiar să curgă apă caldă. Redundant, știu...
    Părinții mei locuiesc într-un bloc unde cea mai mare parte a locatarilor s-au debranșat de la minunatele, superbele, excelentele servicii oferite de ENET și și-a instalat fiecare centrală de apartament. Și ca să vedeți cât tupeu și la ei, spun că plătesc mult mai puțin decât plăteau când erau, vorba cântecului, abonați la fabrica de căldură a Focșaniului. Și, logic, nu-i așa, domnule Merchea, rămânând doar părinții mei și alți câțiva vecini cu țevile racordate la mirificul dumneavoastră sistem centralizat, știți ce se întâmplă. Haideți, sunteți un om calificat, care nu a ajuns în funcția aceasta pe considerente politice, în niciun caz. Deci, domnule Merchea, v-ați prins? Exact! Bingo! Așteaptă să curgă apa caldă și așteaptă și așteaptă, în timp ce adresează calde urări de sănătate și viață lungă, celor de la ENET. În general, celor care au decis că un proprietar nu are voie să aleagă cum se încălzește în PROPRIA CASĂ pentru că locuiește într-o.... zonă unitară. E foarte tare!
    Domnule Merchea, mama vrea revoluție. Vrea ca oamenii să nu mai suporte asemenea porcării. Până una alta însă, vrea să veniți la ea în apartament, atunci când după 11 luni de trai printre străini vine în Focșani, și să așteptați împreună să curgă apa caldă. Să știți că părinții mei sunt oameni ospitalieri și cât timp așteptați, vă vor pregăti o gustare, un șpriț, o limonadă, după dorință. Dar apa caldă, în zona dumneavoastră unitară și a celor care au acceptat această tâmpenie, nu va veni.
    Eu, pe de altă parte, domnule Merchea Manole, nu sunt revoluționară ca mama. Voi face ce au făcut mulți focșăneni din zonele unitare, adică vă voi da în judecată pentru că nu i-ați aprobat cererea de debranșare. Și, precum focșănenii deja amintiți, voi câștiga, pentru că zonele unitare nu sunt în lege, și știți prea bine asta, ci într-o hotărâre a unei autorități care nu e for legislativ. Nașpa, nu? 


 

 

12 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Mesaj PUBLIC transmis Domnului Presedinte Marian Oprisan; Domnule Presedinte,-"Iubitul"meu postac,"piscot-cameleon",mi-a recomandat sa iau lectii in"domeniul energiei"de la primul sot al d-nei senator Sorina Placinta,despre care a pretins ca ar fi un MESERIAS in domeniu, lucru pe care eu nu-l contest.Totusi,urmare a cunostintelor teoretice si practice pe care le am in domeniul produceri si distributiei energiei electrice si termice,nu sunt dispus sa primesc lectii in aceste domenii tehnice de la ageamii.O proba de lucru in acest sens,am dat-o prin intermediul acestei rubrici,urmare a unei avarii care a avut loc la inceputul acestui an la un transformator de la fosta Filatura de lana,ocazie cu care am"STERS pe JOS"cu HABARNISTUL-liberal in probleme de producere si distributie a energiei termice,Manole Merchea-Dumnezeu.De asemenea,in fata mea,PALESTE si TUPEUL-NEMARGINIT al numitului Manole Merchea-Dumnezeu,lucru pe care l-am demonstrat intr-un schimb de replici avut cu acesta,inaintea sedintei ordinare a CL.Focsani din luna iunie 2017,ocazie cu care colegul D-voastra din CJ.Vrancea,Cristi Irimia,a ramas siderat sau "sidefat".Daca D-voastra ati afirmat la investirea Guvernului Tudose,"Sa nu dea Dumnezeu sa fie ziua tradarii PSD,a membrilor, simpatizantilor PSD si cetatenilor Romaniei",citandu-va, acelasi lucru va spun si eu despre conducerea Primariei Focsani pentru cetatenii mun.Focsani.-In conditiile in care:-a.-Viceprimarul Ionut Mersoiu s-a remarcat in legislatura trecuta a CL.Focsani numai prin propunerea de marire a salariului d-nei Carmen Pascaru,pentru modul in care a sustint in instanta"ABERATIA ECONOMICA"din HCL.Focsani nr 3/2015 si ca viceprimar,a semnat o adresa prin care l-a pus intr-o situatie IMPOSIBILA pe primarul Cristi Misaila;-b.-Viceprimarul Marius Iorga demonstreaza ca in afara de a fi"ajutorul lui Mos Craciun",in rest "isi da cu stangul in dreptul"inspirand COMPASIUNE;-c.-Pentru primarul Cristi Misaila il citez pe postacul "romania pitoreasca",-"Orasul arata ca majoritatea cetatenilor,este dupa chipul si asemanarea celor care l-au votat pe Bacinschi,si mai nou pe nevolnicul acesta de primar,care este depasit la toate capitolele.Nu-i vina lui ca a candidat,ci a presedintelui CJ.Vrancea,Marian Oprisan, care a propus un asemenea candidat si a celor care l-au votat.Aveti ce-ati votat, spalati-va pe cap cu el,sau rugati-l pe Oprisan sa preia fraiele,ca doar el ne-a pricopsit cu un economist.Economist primar-cea mai mare tampenie."

  DE Ulise Grosu, postat pe 18-07-2017, la 06:01

 • Felicitari, d-na/d-ra, pentru ca luati atitudine in fata unora care se cred Dumnezei, care cred ca, odata infiltrati in gasca de politicieni, devin inamovibili. Inca nu s-a terminat comunismul in tara noastra. Numai noi, poporul, dar cu demnitate si fara complicitate, putem pune punct unor astfel de atitudini staliniste ale unora care vremelnic au putere de decizie.

  DE juristul, postat pe 18-07-2017, la 06:10

 • Nu inteleg de ce acest personaj incompetent, nu este schimbat din functie. O fi mai bun in agricultura. Daca-l auzi cum vorbeste, fugi! Astia ne conduc. Asa ne trebuie!

  DE bratianu, postat pe 18-07-2017, la 08:55

 • Nu este schimbat din functie pentru ca el nu a fost pus politic.El a fost pus pe pregatirea lui profesionala deoarece cand era mai mic a facut scoala profesionala sau s-a calificat la locul de munca ca ''LACATUS MECANIC''meserie in care a lucrat pe la COMBINATUL CHIMIC BORZESTI cand era mai mititel.Deci nu putem sa spunem ca este strain de tevi sau ca este unul care nu stie de loc de care cap sa apuce o teava,MaI ESTE UNUL PRIN CONSILIUL LOR DE ADMINISTRATIE acum jurist inainte pe vremea comunismului fochist. Deci echipa este de profesionosti daca analizezi din punct de vedere al calificarii in tevi si abur,dar daca ii analizezi din punct de vedere al pregatirii pentru respectarea normelor constitutionale si a legilor acestei tari toti sunt varza.Adica toti pentru ca de la varf pana la cei de la serviciile operationale toti fac cum vor muschii lor pentru ca cei care ar trebuii sa-i controleze sunt varza la fel ca ei.Nu trebuie sa te duci departe de FOCSANI decat pana la BUZAU municipiu condus tot de ''se stie'' si te lovesti de o alta optica a celor de la Regia de termoficare lucru pe care il poti constata chiar comparand siteurile celor doi operatori furnizori de servicii publice de incalzire si apa calda menajera.

  DE @bratianu, postat pe 18-07-2017, la 10:16

 • Felicitari doamnei Violeta Ciobotaru Balion pentru initiativa cetateneasca de care a dat dovada.Felicitari Ziarului Monitorul de Vrancea pentru prezentare acestui punct de vedere legat de problema in discutie care poate interesa un numar foarte mare de cititori.Legat de faptele celor care incalaca legile acestei tari in cauza ENET Focsani un lucru este cert.Prevalandu-se de dispozitiile dintr-un ordin al unei autoritati de reglementare care nu e for legislativ si nu poate sa stabileasca conditii suplimentare fata de cele impuse de o lege pentru debransare,ENET incearca si prin invocarea unui HCL al CL FOCSANI care a stabilit fara nici un fel de baza stiintifica niste zone unitare, deci aiurea cum s-ar spune prin spatele blocului,sa-si mentina abonatii captivi cu incalcarea dispozitiilor CEDO in ceea ce priveste dreptul propietaripor de a-si alege furnizorul de utilitati intr-o economie de piata si a dreptului la sanatate prin furnizarea unor servicii de proasta calitate cum se mentioneaza si in punctul de vedere al doamnei.

  DE saracie te halesc, postat pe 18-07-2017, la 10:47

 • in Focsani nu a fost spa calda decit cind si cind, din intimplare si fara a respecta vreun program ... si asta cel pu?in din 1980 pina azi... si ni va fi NICIODATA indiferent cine va fi director, primar sau baron...

  DE nu conteaza, postat pe 18-07-2017, la 10:50

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

9
37
41
33
47
25

Extragerea noroc:  9241145

Harta Focsani
   

Interviu

GALERIE FOTO: Interviu cu Lenormanda Florențiu, jurnalista fără vârstă care a intervievat personalități ale României, de la Stela Popescu la Gheorghe Dinică
Timp de mai multe zile, mai mulți colegi de redacție, dar și cunoscuți m-au întrebat când voi scrie interviul cu Lenormanda Florențiu. În curând, în curând... Și m-am apucat de scris! Numai că în timp ce tastam la calculator, mi-am dat seama că este greu să scrii despre un coleg de breaslă... 

POZA ZILEI

Primele două zile de primăvară la Focșani

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost