Doi veri judecaţi pentru trafic de minori, plasaţi sub control judiciar; unul dintre ei execută o altă pedeapsă
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Doi veri judecaţi pentru trafic de minori, plasaţi sub control judiciar; unul dintre ei execută o altă pedeapsă
Doi veri judecaţi pentru trafic de minori, plasaţi sub control judiciar; unul dintre ei execută o altă pedeapsă
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Cei doi veri din comuna Vidra, judecaţi de mai bine de un an într-un dosar de trafic de minori, au fost puşi sub control judiciar. Decizia a fost luată de magistraţii de la Tribunalul Vrancea la data de 13 aprilie şi nu este definitivă. Cei doi au fost puşi sub control judiciar după ce anterior instanţa i-a plasat în arest la domiciliu.
    Doar unul dintre ei va fi efectiv liber, dacă soluţia va rămâne definitivă, în timp ce celălalt se va putea bucura de libertate abia după data liberării sale din pedeapsa pe care o execută în penitenciarul Focşani. “(...) dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpaţii H(...) C(...) și H(...) V(...), cu măsura preventivă a controlului judiciar. În baza articolului 215 alineatul 2 Cod Procedură Penală, impune inculpaţilor, ca pe durata măsurii controlului judiciar să respecte următoarele obligaţii: - să se prezinte la instanţa de judecata ori de cate ori este chemat, - sa informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; - să se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de politie sau de cate ori este chemat; - sa nu depăşească o anumită limita teritorială a judeţului Vrancea, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei; - să nu se apropie de persoanele vătămate sau de membrii familiilor acestora, de martori si să nu comunice cu aceştia direct sau indirect pe nici o cale. În conformitate cu dispoziţiile articolul 215 alineatul 3 Cod Procedură Penală, atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Stabileşte ca organ de supraveghere pentru inculpaţi - IPJ Vrancea – Serviciul Investigaţii Criminale – Biroul Supravegheri Judiciare. In ce îl priveşte pe inculpatul H(...) V(...), măsura controlului judiciar va fi pusă în executare la data liberării sale din pedeapsa pe care o executa în penitenciarul Focşani. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică astăzi, 13.04.2018”, se arată în hotărârea instanţei de judecată.
    Cei doi au fost trimişi în judecată la inceputul anului 2017 de procurorii DIICOT, într-un dosar de trafic de persoane şi trafic de minori. Procurorii spuneau la momentul reţinerii celor doi, care sunt verişori, că “in cauză există suspiciunea rezonabilă că pe parcursul anului 2016 inculpaţii au recrutat, transportat, transferat, adăpostit şi au primit prin inducere în eroare, răpire şi constrângere mai multe victime minore şi majore în scopul exploatării sexuale atât în România, cât și în străinătate în vederea  obţinerii de venituri materiale. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost identificate mai multe victime, cărți de identitate și mai multe telefoane mobile”.
V. H. se află în Penitenciarul Focşani întrucât a fost condamnat, la finele anului trecut, într-un dosar de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Anchetatorii au stabilit că în seara zilei de 17 septembrie 2016, în timp ce conducea un autoturism BMW pe raza comunei Vidra, cu viteză excesivă, a provocat un accident rutier soldat cu decesul a două persoane. După producerea accidentului, bărbatul a părăsit locul faptei. Procurorii mai spuneau că bărbatul ar fi observat un grup de persoane care traversau strada, le-a claxonat, însă, din cauza vitezei, nu a putut evita cele două victime, mamă şi fiu, care au fost lovite mortal. În urma expertizei s-a stabilit că maşina ar fi avut o viteză de 154 km/h. La audieri, bărbatul şi-a recunoscut fapta.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Inedit

VIDEO şi GALERIE FOTO: „Pe aicea nu se trece”, IMNUL VRÂNCENILOR, compus de interpretul Alin Stoica
     Interpretul de muzică populară din Vrancea, Alin Stoica, în vârstă de 24 de ani, originar din comuna Ploscuțeni, dar stabilit în Focșani, a lansat zilele acestea o piesă dedicată eroilor ce și-au sacrificat viața pe câmpul de luptă de la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost