Doi traficanţi de droguri, puşi în libertate de judecători; printre altele, au fost obligaţi să nu poarte arme
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Doi traficanţi de droguri, puşi în libertate de judecători; printre altele, au fost obligaţi să nu poarte arme
Doi traficanţi de droguri, puşi în libertate de judecători; printre altele, au fost obligaţi să nu poarte arme
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Doi dintre cei şase tineri arestaţi preventiv, în urmă cu aproximativ 10 zile, într-un dosar de trafic de droguri, au scăpat de arest. Asta pentru că magistraţii de la Curtea de Apel Galaţi le-au admis contestaţiile şi au înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar. Contestaţii au făcut toţi şase, dar pentru patru dintre ei cererile au fost respinse.
“Admite contestaţiile formulate de inculpaţii O(...) Robert Mădălin şi E(...) Alexandru Cătălin împotriva încheierii de şedinţă (...) pronunţată de Tribunalul Vrancea (...). Desfiinţează în parte încheierea de şedinţă mai sus menţionată şi, în rejudecare: Înlocuieşte măsura arestării preventive dispusă în privinţa inculpatului O(...) Robert Mădălin şi E(...) Alexandru Cătălin cu măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 24.11.2017 şi până la 22.01.2018. (...) impune inculpaţilor O(...) Robert Mădălin şi E(...) Alexandru Cătălin respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul de urmărire penală, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat; (...) pe timpul controlului judiciar, impune inculpaţilor să respecte următoarele obligaţii: a) să nu părăsească teritoriul României; b) să nu se apropie de ceilalţi coinculpaţi, de martorii din lucrări şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect; c) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme (…). Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii de şedinţă contestate. Respinge, ca fiind nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii B(…) Lorenzo, M(…) Liviu Costel, B(...) Doru Alin, S(...) Dinu Cristian împotriva încheierii de şedinţă (...) pronunţată de Tribunalul Vrancea (...) Definitivă”, au decis magistraţii Curţii de Apel Galaţi.
Tinerii au primit mandate de arestare pe 16 noiembrie, acestea fiind emise de magistraţii de la Tribunalul Vrancea. Anterior dispunerii măsurilor preventive, poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT- Biroul Teritorial Vrancea, au efectuat 10 percheziţii, iar patru din cei şase bărbaţi au fost prinşi in flagrant în timp ce încercau să comercializeze 20 grame de cannabis, contra sumei de 800 lei.
“La data de 15 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea şi procurorii DIICOT – B. T. Vrancea au organizat o acţiune de prindere în flagrant delict a patru persoane, în momentul în care încercau să vândă 20 de grame de cannabis, în schimbul a 800 de lei. Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, în cauză au fost efectuate 10 percheziţii domiciliare la locuinţele celor bănuiţi. În urma acestora, au fost ridicaţi 5.500 de lei, 100 de euro, 300 de grame de muguri de cannabis, 25 de plante de cannabis uscate, 2 comprimate de ecstasy, 6 grindere şi minicântare electronice şi telefoane mobile. 17 mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - B.T. Vrancea, pentru audieri”, se arată într-o informare a Poliţiei Române de la momentul acțiunii.

Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost