Doi dintre tinerii acuzați de trafic de droguri, ELIBERAȚI din arest preventiv
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Doi dintre tinerii acuzați de trafic de droguri, ELIBERAȚI din arest preventiv
Doi dintre tinerii acuzați de trafic de droguri, ELIBERAȚI din arest preventiv
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Doi dintre cei patru tineri acuzați de trafic de droguri, care au fost arestați la începutul acestei luni, scapă de arestul preventiv. Magistrații Curții de Apel Galați au judecat vineri contestațiile celor patru, iar două au fost admise. Astfel, femeia din Satu Mare, V(…) Mădălina Mihaela, a fost plesată în arest la domiciliu, iar unul dintre focșăneni a fost pus sub control judiciar.
„Admite contestaţiile formulate de inculpații D(…) Ionuț Mirel și V(…) Mădălina Mihaela. Desfiinţează în parte încheierea de şedinţă (…) pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi (…) al Tribunalului Vrancea şi, în rejudecare: (…) înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatei V(…) Mădălina Mihaela cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 23 de zile, cu începere de la data de 09.02.2018, până la data de 03.03.2018, inclusiv. (…) impune inculpatei (…) obligaţia de a nu părăsi imobilul din municipiul Satu Mare (…) fără permisiunea organelor de urmărire penală. (…) pe durata arestului la domiciliu inculpata are următoarele obligaţii: - să se prezinte în faţa organelor de urmărire penală sau a judecătorului de drepturi și libertăți ori de câte ori este chemată; - să nu comunice, direct sau indirect, cu inculpaţii D(…) Bogdan Andrei, I(…) Marin și D(…) Ionuț Mirel. (…) atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Încredinţează supravegherea inculpatei pe durata măsurii preventive Biroului de Supravegheri Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei de sub puterea mandatului de arestare preventivă (…) emis de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Vrancea, dacă aceasta nu este arestată în altă cauză. (…) dispune comunicarea prezentei încheieri către Arestul din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vrancea, Biroul de Supravegheri Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Satu Mare, Direcţia Generală de Paşapoarte şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră“, este decizia Curții de Apel Galați.
„(…) înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului D(…) Ionuț Mirel cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, cu începere de la data de 09.02.2018, până la data de 09.04.2018, inclusiv. (…) pe durata măsurii preventive a controlului judiciar inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: - să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori este chemat; - să informeze de îndată organul judiciar pe rolul căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; - să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat; - să nu comunice, direct sau indirect, cu inculpaţii D(…) Bogdan Andrei, I(…) Marin și V(…) Mădălina Mihaela; - să nu părăsească ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar pe rolul căruia se află cauza. Supravegherea inculpatului pe durata măsurii preventive va fi efectuată de Biroul de Supravegheri Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vrancea. (…) atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar va fi înlocuită cu o măsură preventivă mai gravă. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului (…) de sub puterea mandatului de arestare preventivă (…) emis de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Vrancea, dacă acesta nu este arestat în altă cauză. (…) dispune comunicare prezentei încheieri către Arestul din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vrancea, Biroul de Supravegheri Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vrancea, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Vrancea, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Focșani, Direcţia Generală de Paşapoarte, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate“, se mai arată în hotărâre. 
În ceea ce-I privește pe ceilalți doi, aceștia rămâne în arest și trebuie să plătească cheltuieli judiciare către stat. „Respinge, ca nefondate, contestațiile declarate împotriva aceleiași încheieri de către inculpații D(…) Bogdan Andrei și I(…) Marian. (…) obligă pe fiecare dintre inculpații D(…) Bogdan Andrei și I(…) Marian la plata către stat a câte 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 09.02.2018“, este decizia instanței gălățene.

Captură impresionantă de droguri

La începutul acestei luni, o femeie şi trei bărbaţi, respectiv Mădălina Mihaela V., Ionuţ Mirel D., Bogdan Andrei D. şi Marian I., au fost reținuţi și apoi arestați într-un dosar cu o captură impresionantă de canabis, dosar instrumentat de politiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Vrancea sub coordonarea procurorilor DIICOT-Biroul Teritorial Vrancea. Membrii grupării sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic şi consum ilicit de droguri, introducerea în ţară de droguri de risc, precum şi fals material în înscrisuri oficiale.
Suspecţii au fost săltaţi de poliţişti în timp ce ridicau de la o firmă de curierat colete în care erau droguri. În total, este vorba de 5,3 kilograme de canabis. La acţiune au participat şi politişti de la Maramureş şi Satu Mare, acţiunea de prindere în flagrant având loc la Baia Mare. Cei trei bărbați sunt din Vrancea, iar femeia din Satu Mare, ea fiind iubita unuia dintre ei.
 “Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Vrancea, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au prins în flagrant delict principalii membri ai unei grupări infracţionale, în timp ce ridicau, de la o firmă de curierat, colete cu peste 5 kilograme de cannabis. În urma perchezițiilor desfășurate la locuinţele lor, au fost găsite dispozitive pentru confecţionarea de cărţi de identitate, documente false, laptopuri,  imprimante și telefoane mobile.
La data de 1 februarie a.c., polițiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, împreună cu cei din Satu Mare şi Maramureş, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vrancea, au organizat, în municipiul Baia Mare, o acţiune de prindere în flagrant a principalilor membri ai unei grupări infracţionale, specializată în trafic de droguri. Cei bănuiţi au fost depistaţi în timp ce ridicau, de la o firmă de transport internaţional de mărfuri, două colete ce conţineau 5,3 kg. de cannabis
”, se arată într-o informare a IPJ Vrancea.

Droguri aduse din Spania şi trimise în Marea Britanie 

    Potrivit anchetatorilor, drogurile erau aduse în ţară din Spania şi erau revândute apoi în Marea Britanie. De asemenea, inculpaţii îşi păstrau şi pentru consumul propriu o parte din marfa adusă cu firme de curierat. Oamenii legii spun că membrii grupării ar fi început anul trecut să introducă droguri în ţară. După flagrant, la locuinţele suspecţilor, politiştii au făcut percheziţii, 7 în Vrancea şi una în Satu Mare. Au găsit dispozitive pentru confecţionarea de cărţi de identitate, documente de studii false, laptopuri, imprimante şi telefoane mobile. Politiştii au indisponibilizat şi o sumă destul de mare de bani, dar şi o maşină.
Anchetatorii mai spun că una din persoanele reţinute ar fi emis în fals documente de identitate celorlalţi membri ai grupării, documente pe care le foloseau atunci când expediau drogurile din Spania în România, dar şi când le ridicau de la firmele de curierat din ţară noastră şi le trimiteau apoi către Marea Britanie. Anterior acţiunii politiştilor, unii dintre suspecţi ar fi fost în Spania şi ar fi trimis coletele printr-o firmă de curierat, după care au venit în ţară cu avionul şi au mers la Baia Mare pentru a le ridica. “Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2017, membrii grupării au introdus în ţară, din Spania, droguri de risc, atât pentru revânzarea către alte persoane din Marea Britanie, cât şi pentru consumul propriu. După prinderea în flagrant, au fost efectuate 8 percheziţii, în municipiile Focşani şi Satu Mare, la locuinţele principalelor persoane bănuite. Astfel, au fost găsite şi ridicate aparatură şi dispozitive pentru confecţionarea de cărţi de identitate şi documente de studii false, laptopuri, imprimante şi 11 telefoane mobile.
De asemenea, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, sumele de 15.500 de lei şi 700 de euro, fiind dispusă măsura sechestrului asigurator asupra unui autoturism. Una dintre persoane este bănuită că ar fi emis în fals acte de identitate pentru membrii grupării, documente ce erau folosite pentru expedierea drogurilor, prin intermediul unor firme de curierat, din Spania în România. 11 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea. În urma administrării probatoriului, 4 persoane au fost reţinute pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic şi consum ilicit de droguri, introducerea în ţară de droguri de risc, precum şi fals material în înscrisuri oficiale. La activităţi au participat şi lucrători al Serviciului pentru Acţiuni Speciale”, se mai arată în informarea poliţiei.
Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

GALERIE FOTO: Vrancea autentică atrage turiști străini. Boteitul oilor și primărie construită în stil tradițional, la Negrilești
Sătenii din Negrilești se pot mândri cu cea mai frumoasă primărie de comună din județul Vrancea. Sediul administrației locale a fost inagurat, ieri, de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și primarul comunei, Ion Văsuian.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost