Doi afaceriști și cinci foști sau actuali angajați Electrica, la judecată în mega-dosarul furtului de energie electrică

9
7584


Procurorii vrânceni au încheiat cercetările în mega-dosarul furtului de energie electrică și au trimis în judecată șapte persoane, dintre care cinci foști sau actuali angajați ai Electrica și doi oameni de afaceri. Este vorba de maiștrii Vasile Aldea și David Bucur, electricienii Marin Preda, Ionel Toma și Aurel Tîrlă și oamenii de afaceri Valentin Stoica, patronul Lumy Rob din Focșani, și Ionuț Damaschin, de la SC Arta Fier Damaschin din Golești.
Potrivit rechizitoriului, cei doi afaceriști ar fi oferit mită angajaților de la Electrica pentru a „aranja” contoarele în așa fel încât să nu plătească întreaga cantitate de energie electrică pe care o consumau. Potrivit anchetatorilor, Stoica deține un restaurant în Focșani, iar Damaschin o hală de producție.
Procurorii i-au trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni. Astfel, Vasile Aldea are 40 de capete de acuzare, iar David Bucur 35. Următorul pe lista inculpaților cu cele mai multe fapte este Marin Preda, care are 16 capete de acuzare, urmat de Aurel Târlă cu 9 fapte, Ionel Toma cu 6 capete de acuzare. Cei doi  afaceriști, respectiv Valentin Stoica și Ionuț Damaschin, sunt judecați pentru 6, respectiv 3 fapte. „Cei 6 inculpați sunt trimiși în judecată pentru mai multe infracțiuni printre care complicitate la furt, complicitate la executarea sau folosirea de instrumente clandestine în scopul racordării directe la rețeaua electrică, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri, uz de fals, complicitate la luare de mită, complicitate la furt, furt, executarea sau folosirea de instalații clandestine, dare de mită”, ne-a precizat Florin Èšîrlea, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here