Documente suplimentare pentru firmele care lucrează în Franța sau Austria
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Documente suplimentare pentru firmele care lucrează în Franța sau Austria
Documente suplimentare pentru firmele care lucrează în Franța sau Austria
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Transportatorii vrânceni care tranzitează spațiul comunității europene au nevoie  de documente noi începând cu luna aprilie. Autoritățile franceze au introdus obligatoriu de la 1 aprilie formularul portabil A1, iar prevederile austriece de aplicare a directivei detașării conțin și o condiție referitoare la documentul A1 sau documentul privitor la calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale. Sunt câteva dintre documentele obligatori pe care transportatorul trebuie să le dețină și să le prezinte la verificări. 
Expertul contabil Mirela Lupu a arătat că formularul A1 este solicitat în Europa de către autoritățile de control și în alte domenii, nu doar în cazul firmelor de transport. Documentul trebuie prezentat de către firmele care au detașați muncitori din alte domenii, precum servicii sau construcții, iar neprezentarea acestuia și lipsa dovezii de inițiere a demersurilor de obținere au ca rezultat impunerea de către statul gazdă a plății contribuțiilor aferente în țara respectivă. „Certificatul A1 confirmă faptul că vă achitaţi contribuţiile sociale în altă ţară din Uniunea Europeană dacă sunteţi detaşat sau lucraţi în mai multe ţări în acelaşi timp. Documentul portabil A1 nu poate fi asimilat, din punct de vedere legal, unui permis de muncă și el este eliberat de către Casa Națională de Pensii prin aplicarea prevederilor Regulamentului European 883/2004 și al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială și stabilește regula potrivit căreia contribuțiile sociale se datorează în statul în care salariatul prestează activitate”, a arătat expertul contabil.
Acesta a precizat că potrivit regulamentului european, dacă o persoană desfășoară o activitate salarială sau independentă (fiind vizate și PFA-urile) într-un stat membru, trebuie să se supună legislației din statul respectiv. Regula stabilită este ca salariații să datoreze contribuții sociale în statul în care prestează activitatea, cu excepția celor care sunt detașați pe o perioadă de maxim 24 luni și a situației în care lucrătorul desfășoară, simultan, activitate în două sau mai multe state membre. În acest caz, formularul A1 se obține în vederea aplicării uneia dintre cele două excepții.
Pentru obținerea formularului A1, societatea trebuie să întrunească o serie de condiții, respectiv cifra de afaceri realizată în România să fie între 5 și 25% din totalul cifrei de afaceri în funcție de tipul activității. Expertul contabil a arătat că trebuie avută în vedere ponderea procentuală a salariaților rămași să-și desfășoare activitatea în România, raportată la numărul total al salariaților angajați atât în țară, cât și în statul de ocupare în funcție de activitatea desfășurată. De asemenea, trebuie prezentat de către angajator un certificat de atestare fiscală pentru a face dovada achitării obligațiilor sociale. „În ceea ce privește personalul salariat detașat, trebuie dovedit că în calitate de detașați pe teritoriul altui stat membru trebuie să fi desfășurat activități în România, anterior solicitării formularului A1”, precizează expertul contabil Mirela Lupu.
Persoanele interesate de obținerea formularului A1 pot trimite un mail la mirela@contabilitatefocsani.ro sau pot suna la 0722.595.776 pentru a obține mai multe informații.
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Infracţional

VIDEO și GALERIE FOTO: Mamă a șase copii, OMORÂTĂ de concubin. Femeia era chinuită și bătută frecvent de bărbatul alcoolic
O femeie de 43 de ani a fost găsită decedată în locuința sa din satul Maluri, comuna Vulturu. Primele date arată că femeia a fost omorâtă de concubinul ei în noaptea de luni spre marți. Cei doi ar fi băut împreună luni seara la un magazin din sat și apoi ar fi mers acasă, acolo unde a avut loc nenorocirea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost