Documente ridicate de procurorii DIICOT de la CAS Vrancea şi de la o clinică de imagistică medicală; mai multe persoane au fost audiate
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Documente ridicate de procurorii DIICOT de la CAS Vrancea şi de la o clinică de imagistică medicală; mai multe persoane au fost audiate
Documente ridicate de procurorii DIICOT de la CAS Vrancea şi de la o clinică de imagistică medicală; mai multe persoane au fost audiate
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Procurorii DIICOT–Biroul Teritorial Vrancea şi poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au efectuat, ieri, cinci percheziţii într-un dosar în care există suspiciunea că a fost pusă în funcţiune aparatură medicală fără autorizaţiile necesare. Apoi, serviciile de imagistică ar fi fost decontate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), la solicitarea reprezentanţilor clinicii. Sursele noastre ne-au spus că s-ar fi făcut deconturi în cuantum de aproximativ 600.000 lei.
Percheziţiile au fost efectuate la sediul CAS Vrancea, de unde s-au ridicat documente, la punctul de lucru din Focşani al unei clinici de imagistică, dar şi la Constanţa, la sediul central al clinicii. Surse demne de încredere ne-au spus că serviciile de imagistică, care ar fi fost făcute cu aparatură pentru care nu ar fi existat autorizaţiile necesare, ar fi fost efectuate în perioada 2011-2013.
După ce s-au ridicat documente de la sediul CAS Vrancea, de la clinica de imagistică medicală din Constanța şi de la punctul de lucru din Focşani, mai multe persoane au ajuns la audieri, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea. După audieri, care au durat până aseară în jurul orei 20.00, toate persoanele care au dat explicaţii în faţa anchetatorilor au plecat acasă, nefiind luate măsuri împotriva lor.
Informaţia conform căreia s-au făcut verificări la sediul CAS ne-a fost confirmată de reprezentanţii instituţiei. Aceştia au spus prin intermediul unui comunicat de presă că nu a fost vorba de percheziţii ci, doar de “ridicare de documente”. “La sediul C.A.S. Vrancea nu s-au efectuat percheziţii. A fost o acţiune de ridicare de documente şi, pentru informaţii în legătură cu această acţiune, vă rugăm să vă adresaţi instituţiei competente care derulează investigaţia”, au transmis reprezentanţii CAS.
Nici reprezentantii clinicii care face obiectul verificărilor nu au negat că au existat aceste verificări dar, din punctul lor de vedere, nu există nici o ilegalitate, activitatea clinicii desfăşurându-se conform legii. “Din punctul nostru de vedere, activitatea noastră s-a desfăşurat şi se va desfăşura conform legislaţiei în vigoare. Este vorba despre o verificare ca multe altele, care au mai fost şi până acum”, ne-a spus reprezentantul legal al clinicii din Focșani.
Reprezentanţii DIICOT - Biroul Teritorial Vrancea nu au oferit informaţii cu privire la activitatea de ieri, spunând că în perioada imediat următoare biroul de presă al DIICOT, structura centrală, va pune la dispoziţia presei un comunicat în acest sens.
Verificările în acest dosar vor continua, urmând ca anchetatorii să pună cap la cap toate informaţiile şi să compare documentele ridicate de la clinica de imagistică şi de la CAS Vrancea, pentru a vedea dacă există nereguli. Sursele noastre ne-au spus că acest dosar ar fi în lucru de aproximativ un an.
 

 

5 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Domnilor procurori DIICOT ,daca tot ati venit în Vrancea, primul popas trebuia facut la Spitalul Dumbraveni. Directorasul nostru burtos si ghebos nu se mai satura, e pe ultimile luni de directorat si fura ca-n codru.Verificati constructia Spitalului Dumitresti, unde sa furat trei sferturi de materiale, toate au mers la acest director nesatul. Urmariti angajatii care muncesc pe terenurile lui agricole, fara macar o sticla de apa.Nu vorbesc de spagile luate la fiecare angajare de personal miza 3000-5000 euro despre ce vorbim , el nu se mînjeste cu 1000-2000, totul sau nimic.Verificati mîncarea bolnavilor, medicamentele si restul consumabililor daca te uiti pe facturi te doare capul.Fac puscarie necajitii care ptr. o pîine furata primesc ani de zile de detentie , iar acest nenorocit nici macar nu-l verificati.

  DE cami, postat pe 14-09-2017, la 08:24

 • Draga Cami,stai fara grija ca de judecata lui dumnezeu nu scapa nimeni.Chiar daca acum nu-si mai incape in piele de atita avere,dincolo cind pleaca, pleaca ca noi toti ceilalti cu un cosciug fie el de sute de euro tot cosciug e.Daca tot stii atit de multe de ce nu il denunti acum cit mai ai timp. Sa dea totul inapoi,hoti au fost toti din familia lor, dar cind va fi sa se aleaga praful tot se va alege. Ca a trait bine , sa plimbat prin toata lumea degeaba unde e fericirea lor ?

  DE vio, postat pe 14-09-2017, la 09:04

 • Sistemul de asigurari de sanatate a dovedit si dovedeste o totala lipsa de aplecare asupra elementului uman.Toate acestea se intampla deoarece functionarii de la Casele de Sanatate au simtit cascavalul si mirosul de cascaval din jurul lor si au acceptat tot felul de propuneri de combinatii din parte unor furnizori de servicii medicale.Acesti functionari in loc sa umble pe holurile spitalelor si policlinicilor ca sa discute cu pacientii despre drepturile lor,au ales acest comportamennt de infractori si sau lasat coplesiti de niste maruntis.Toate aceste se intampla deoarece la reglarea influentelor politice locale sunt numiti la deconcetrate tot felul de neaveniti.Astefl de numiri la stupul cu miere le decide SEFUL STUPULUI caruia cei executati adica contribuabili pacienti ar trebui sa-i spuna ROIU.

  DE APOSTOLEANU, postat pe 14-09-2017, la 14:00

 • Bine punctat,dar oare nu si noi, cei ce votam purtam o vina ? De la revolutie, vina ne apartine in totalitate, ne-am vindut dispensarele rurale,le-am usurat privatizarea medicilor , au ramas si in spitalele de stat si-au deschis si cabinete. Cei de la stat nu trebuia sa le dea voie sa -si deschida sau sa aleaga ori una ori alta. Medicii de familie fac legea , ptr. o trimitere la tara dai 15 lei, nu-ti ia o tensiune, nu-ti face o injectie la urgenta si atunci eu contribuabil ptr. ce dau bani la Casa de sanatate ? La puscarie cu ei, se bucura la necajiti care au o pensie de 4-5 sute lei. RUSINE, RUSINE !!! Ati pus lupul la oi, la casa dec sanatate - Mindrila hotul de conserve , si ne mai plingem , de ce ?

  DE ionela, postat pe 14-09-2017, la 14:38

 • D-na Cami de ce nu ai dat numele burtosului ghebos, NEGOESCU e numele, ti-e frica ca te descopera, nu cumva si tu te-ai angajat tot pe euro de stii atit de multe ? A, atunci erai mindra si desteapta ca ai luat concursul pe capul tau, acum ai inceput sa versi din casa. Negoescu e un mare sarlatan, dar isi va gasi nasul cit de curind, mai bine raminea in Ungaria sau in tarile pe unde a umblat. Bani oricum are sa traiasca si copii nepotilor lui, asa ca ......

  DE OANA, postat pe 14-09-2017, la 14:44

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost