Director adjunct la o societate de asigurări, judecat pentru evaziune fiscală
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Director adjunct la o societate de asigurări, judecat pentru evaziune fiscală
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

    Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au trimis în judecată două persoane, bărbat și femeie, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.
    Conform rechizitoriului, cei doi, în calitate de administratori la două societăți, nu au evidențiat în actele contabile suma totală de 538.578,72 lei obținută în perioada 2012-2015 din activitatea de reparații autovehicule și decontată de o firmă de asigurări, producând astfel un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă de 122.063 lei.
    Conform rechizitoriului, bărbatul trimis în judecată, în vârstă de 47 de ani, din Vânători, avea calitatea de director adjunct daune la o societate de asigurări dintr-un județ vecin. În calitatea sa, el îndruma persoanele păgubite care beneficiau de dreptul de a li se deconta contravaloarea reparațiilor de către firma de asigurări să-și repare mașinile implicate în accidente la un service care era administrat în acte de femeia trimisă și ea în judecată, în vârstă de 33 de ani, și în fapt de inculpat.
    Conform rechizitoriului, bărbatul le promitea păgubiților că în cazul în care își vor repara mașinile implicate în accidente la service-urile administrate de el, dosarele de daună se vor aproba cu celeritate și nu vor exista probleme cu privire la decontarea contravalorii reparațiilor, valori pe care nu le-ar fi putut deconta în cazul în care păgubitul ar fi dorit să-și repare mașina într-un alt service.
    Conform celor stabilite de anchetatori, bărbatul, după ce obținea acordul verbal al păgubiților cu privire la repararea mașinilor în service-urile pe care le administra împreună cu femeia trimisă în judecată, acesta le cerea păgubiților să mandateze o persoană pe care tot el o recomanda, pentru a-i reprezenta în relația cu firma de asigurări, pe parcursul soluționării dosarului de daună. În rechizitoriu se mai arată că prin această metodă, inculpatul îi determina pe păgubiți să-și repare mașinile în cele două service-uri ale sale, timp în care se și asigura că păgubiții nu cunosc valoarea despăgubirilor acordate de asigurator, întrucât ofertele de despăgubire formulate de către firma de asigurări erau acceptate de către persoanele mandatate de către păgubiți. Persoanele care îi reprezentau pe păgubiți în relațiile cu firma de asigurări erau rude cu inculpatul, nepoată, fostă soție e.t.c. Anchetatorii mai arată în rechizitoriu că toate sumele de bani decontate de firma de asigurări care au fost încasate de mandatari și ulterior predate inculpatului, nu au fost evidențiate în actele contabile ale societăților, deși reparațiile s-au făcut în service-urile lor.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost