DIICOT: Percheziții în trei județe la persoane suspectate de trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
DIICOT: Percheziții în trei județe la persoane suspectate de trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani
DIICOT: Percheziții în trei județe la persoane suspectate de trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Procurorii DIICOT au efectuat luni șase percheziții în județele Dâmbovița, Olt și Teleorman la persoane suspectate de trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani. Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Biroul Teritorial Dâmbovița, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, au efectuat șase percheziții domiciliare în județele Dâmbovița, Olt și Teleorman, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani.
Sursa citată precizează că, în cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2013, trei suspecți ar fi inițiat și constituit un grup infracțional organizat la care au aderat și alte persoane, activitatea infracțională constând în racolarea și determinarea mai multor persoane de sex feminin la practicarea prostituției pe teritoriul unor state din Uniunea Europeană, în vederea obținerii de foloase patrimoniale. "În urma investigațiilor efectuate, s-a constatat că activitatea infracțională s-a desfășurat inițial în Praga, Cehia, iar ulterior în Elveția și Germania, pentru ca în cele din urmă să se stabilească în Spania, în contextul în care un reprezentant important al crimei organizate fusese arestat de către autoritățile spaniole, iar teritoriul pe care acesta îl controla în zona Madridului devenise atractiv pentru grupul infracțional", se menționează în comunicat.
DIICOT arată că, din probele administrate în cauză, a rezultat faptul că persoanele vătămate au fost recrutate prin promisiuni mincinoase de către proxeneți și îndemnate să practice prostituția uneori și prin acte de violență. "Începând cu luna iunie și până în prezent, liderul grupării s-a aflat pe teritoriul României, de unde a coordonat întreaga activitate infracțională, sumele de bani astfel obținute fiind remise din Spania, prin intermediul unui membru al grupului", precizează anchetatorii.
Potrivit DIICOT, cu ocazia perchezițiilor efectuate în cauză, au fost găsite și ridicate o armă de foc neletală, 58 de cartușe, 10 telefoane mobile, bani, înscrisuri, documente și alte mijloace de probă. Sursa citată mai precizează că, urmare a echipei comune de anchetă încheiate la data de 13 iunie între autoritățile judiciare din România și Spania, luni dimineața, autoritățile spaniole au efectuat șapte percheziții simultane la Madrid și Oviedo, la locuințele unor membri ai grupării. La sediul DIICOT — Biroul Teritorial Dâmbovița, vor fi aduse, în vederea audierii, patru persoane.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost