Dezbatere publică la Primăria Focșani despre coborârea în subteran a cablurilor
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Dezbatere publică la Primăria Focșani despre coborârea în subteran a cablurilor
Dezbatere publică la Primăria Focșani despre coborârea în subteran a cablurilor
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

    Primăria Focșani organizează o dezbatere publică, săptămâna viitoare, despre proiectul de hotărâre referitor la coborârea în subteran a cablurilor care atârnă pe stâlpii de iluminat public din municipiu. Dezbaterea este anunțată pentru data de 17 aprilie, la ora 16,00. Vor fi discutate cele două proiecte, respectiv cel referitor la amplasarea pe domeniul public/privat al Municipiului Focșani a rețelelor tehnico-edilitare, rețelelor de comunicații electronice, transmisii de date și imagini și a echipamentelor tehnice aferente și proiectul privind condițiile de exercitare a dreptului de acces al furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice pe proprietatea publică și privată a Municipiului Focșani.
    Proiectele municipalității prevăd ca, în maxim trei ani, să dispară cablurile de comunicații de pe stâlpii de iluminat public. Proiectul de hotărâre a fost discutat cu reprezentanții furnizorilor de servicii din domeniul electricitate, apă, gaz, telefonie, termoficare, comunicații electronice, transmisii de date și imagini. Intențiile municipalității au fost discutate de primarul Cristi Misăilă la întâlnirea cu furnizorii de comunicații. Edilul a subliniat că, în acest an, municipalitatea va derula proiecte ample de reabilitare a străzilor din oraș iar în momentul când vor începe lucrările de investiții se dorește coborârea cablurilor în subteran. 
    Potrivit proiectelor, în urma discuțiilor cu furnizorii de comunicații electronice s-a stabilit prețul datorat de aceștia pentru exercitarea dreptului de acces asupra terenului ocupat prin instalarea, existența și funcționarea elementelor de comunicații electronice. Astfel, tariful va fi de 0,80 lei/metru liniar/an pentru furnizorii autorizați care realizează aceste rețele și de 1,20 lei/ml/an pentru furnizorii de rețele autorizați care folosesc tuburile aflate în proprietatea municipiului Focșani, în cazul celor existente. De asemenea, s-a stabilit ca prețul pe camereta construită sau închiriată să fie de 1 leu/metru pătrat/an. Pentru terenul situat în extravilanul municipiului Focșani s-a stabilit un tarif de 0,20 lei/ml./an pentru furnizorii autorizați care realizează aceste rețele și 0,50 lei/mp/an prețul pe cameretă construită/închiriată. Pentru a-i încuraja pe furnizorii de comunicații să înceapă lucrările cât mai repede se propune un tarif de 0,1 lei/ml/an în primii cinci ani de contract dacă lucrările sunt efectuate în termen de 24 luni de la data intrării în vigoare a noii hotărâri. Tariful se va indexa anual cu rata inflație și nu este purtător de T.V.A. Conform proiectului de hotărâre, „cu șase luni înainte de expirarea contractului, părțile vor conveni asupra modului de transmitere/preluare a tuburilor instalate pe domeniul public/privat al Municipiului Focșani”.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost