Deputatul Tîlvăr i-a invitat pe austrieci să investească în Vrancea
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Deputatul Tîlvăr i-a invitat pe austrieci să investească în Vrancea
Deputatul Tîlvăr i-a invitat pe austrieci să investească în Vrancea
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, deputatul vrâncean Angel Tîlvăr, a discutat despre investițiile austriece în România cu o delegație a Consiliului Naţional al Republicii Austria. Discuțiile au avut loc în cadrul întâlnirilor cu delegații străine pentru a pregăti Preşedinţia română a Consiliului UE din primul semestru al anului viitor.
Marți, la Palatul Parlamentului, a avut loc o întrevedere cu delegaţia Comisiei pentru afaceri europene din Consiliul Naţional al Republicii Austria, condusă de Reinhold Lopatka, în cadrul vizitei oficiale întreprinse în această perioadă la Bucureşti. La discuţii a participat deputatul Petru Gabriel Vlase, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, precum şi membri ai Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor şi din Consiliul Naţional al Republicii Austria. Discuţiile au evidenţiat interesul reciproc pentru consolidarea relaţiilor între cele două Parlamente, la nivelul comisiilor de specialitate. Principalele teme atinse în cadrul convorbirii au fost cele de interes comun, cum ar fi migrația, securitatea digitală, strategia Dunării, politica de coeziune și dezvoltarea economică. Cu acest prilej, în spiritul bunelor relații economice între țările noastre, deputatul Angel Tîlvăr a relansat invitația intensificării investițiilor austriece în România și în județul Vrancea, Austria situându-se în topul investitorilor străini în România.
Deputatul Angel Tîlvăr a prezentat stadiul pregătirii şi al organizării activităţilor pentru Preşedinţia României la Consiliul UE din primul semestru al anului 2019 şi a cerut detalii privind organizarea Preşedinţiei de la omologul austriac, ţinând cont de experienţa Austriei, care în iulie, anul acesta, se va afla la al treilea mandat. Preşedintele Consiliului Naţional austriac, Reinhold Lopatka, a subliniat rolul deosebit de important al Parlamentului în susţinerea temelor europene de interes comun în conturarea cât mai exactă a priorităţilor agendei Preşedinţiei Consiliului UE.
Ambii oficiali au fost de acord că deţinerea Preşedinţiei Consiliului UE reprezintă o provocare, dar şi o excelentă oportunitate care trebuie valorificată, în acord cu principiile şi valorile Uniunii şi cu angajamentul pentru o Uniune Europeană mai puternică şi mai coezivă. „Întâlniri şi discuţii, cum este aceasta, sunt esenţiale pentru Austria şi România. Ţările noastre vor asigura succesiv preşedinţia rotativă şi vor colabora pentru a avea mandate de succes în fruntea Consiliului UE”, a afirmat deputatul Angel Tîlvăr.
Reinhold Lopatka a dezvăluit că ţara sa doreşte să atragă toţi cetăţenii şi să-i implice activ, printr-o abordare informală, în activităţile ocazionate de Preşedinţia austriacă, iar social democratul vrâncean a subliniat consensul instituțional și politic la nivel național, în susţinerea Preşedinţiei române a Consiliului UE, lucru evidenţiat şi de sondaje, din care reiese ca românii sunt cei mai pro-europeni cetăţeni.
Președinția Consiliului se asigură prin rotație între statele membre ale UE la fiecare 6 luni. Statele membre care dețin Președinția colaborează în grupuri de trei, denumite „troika”. Austria va deține Președinția înaintea României, urmând ca după țara noastră să continue Finlanda, în condițiile în care nu intervin modificări generate de Brexit.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

24
49
42
3
21
41

Extragerea noroc:  2173238

Harta Focsani
   

Infracţional

Vrâncean PATRON DE SCLAVI în Italia; aceștia locuiau într-un beci, fără apă și lumină, și mâncau alimente cu viermi
Un vrâncean a primit mandat de arestare provizorie şi urmează să fie trimis în Italia pentru a fi cercetat într-un dosar al poliţiei din peninsulă.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost