Deputatul Tîlvăr a discutat cu parlamentari din Marea Britanie despre drepturile românilor din Regat
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Deputatul Tîlvăr a discutat cu parlamentari din Marea Britanie despre drepturile românilor din Regat
Deputatul Tîlvăr a discutat cu parlamentari din Marea Britanie despre drepturile românilor din Regat
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Deputatul PSD Angel Tîlvăr a discutat cu parlamentari britanici despre protejarea drepturilor românilor, ale vrâncenilor în special, care trăiesc, muncesc sau studiază în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Discuțiile au avut loc ieri, la Palatul Parlamentului, unde preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, deputatul Angel Tîlvăr, a avut o întrevedere cu delegația Grupului de prietenie cu România din Parlamentul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, formată din Bob Blackman, John Grogan, Drew Hendry și Carol Monaghan. La discuţii a participat și Excelența Sa, Sorin Dan Mihalache, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, precum şi deputaţi din Comisia pentru afaceri europene şi din Comisia pentru politică externă din Camera Deputaţilor.
Deputatul Angel Tîlvăr a subliniat importanța pe care Parlamentul României o acordă protejării drepturilor cetățenilor români și ale familiilor lor care trăiesc, muncesc sau studiază în Regat. Preşedintele Grupului de prietenie din Parlamentul Regatului Unit, Bob Blackman, a confirmat că, în Marea Britanie, comunitatea românească este una foarte importantă, și că, prin munca lor, românii din Regatul Unit aduc o contribuție însemnată mediului economic britanic.
Potrivit unui comunicat de presă, întâlnirea a prilejuit un schimb de opinii cu privire la temele de actualitate ale agendei bilaterale, în contextul internațional, fiind subliniat rolul deosebit al diplomaţiei parlamentare și al Grupurilor parlamentare de prietenie, în intensificarea şi consolidarea relațiilor de cooperare dintre cele două țări, exprimându-se încrederea că bunele relaţii româno-engleze vor continua, neafectate de rezultatele negocierilor privind ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.
De asemenea, deputaţii români au evidenţiat valoarea parteneriatului strategic bilateral pentru domeniile vitale, precum apărarea și securitatea, având în vedere și contextul geopolitic complicat din zona Mării Negre, adăugând că dezvoltarea relațiilor economice între cele două state trebuie să rămână prioritară. La rândul lor, parlamentarii britanici au adus în discuţie şi colaborările pe plan educaţional, apreciind necesitatea continuării parteneriatelor academice, cum este programul Erasmus, a programelor educaţionale şi de cercetare cu impact pozitiv reciproc.
Deputatul Angel Tîlvăr a menţionat, de asemenea, o serie de teme care se regăsesc pe ambele agende parlamentare, referindu-se îndeosebi la colaborarea interparlamentară pe tema traficului de fiinţe umane, care se află pe lista problematicilor de interes ale Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene din 2019. În acest context, deputatul Tîlvăr a precizat faptul că „există o strânsă comunicare între echipele care lucrează pe acest subiect, fiind în curs de elaborare Raportul anual al activităţii de combatere a traficului de persoane, din perspectiva parlamentară. Colaborarea cu partea engleză este extrem de importantă în acest proces, mai ales că din statistici reiese că numărul românilor, victime ale traficului de fiinţe umane, este cel mai ridicat în Marea Britanie”.
În final, ambele părți au apreciat rolul activ, în menţinerea şi dezvoltarea relațiilor bilaterale, al ambasadorului României la Londra, Excelența Sa Dan Mihalache şi al ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Excelența Sa Paul Brummel.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Trei eleve cu media 10 la Evaluarea Națională; 93 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut medii între 1 și 1,99
   Doar trei medii de zece s-au obținut în Vrancea la examenul de Evaluare Națională, susținut de absolvenții claselor a VIII-a. Astfel, Elena - Cristiana Miloș, de la Școala Gimnazială Ion Basgan Focșani, Gabriela Porumb, de la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani, și Sabina – Alina Prodan, de la Colegiul Național Emil Botta din Adjud, sunt elevele care au reușit să facă teze perfecte atât la limba și literatura română cât și la matematică...

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost