De ce are peneleu' șase șomeri în lista pentru CL Focșani? Și ceva despre uzurparea de calități oficiale
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
De ce are peneleu' șase șomeri în lista pentru CL Focșani? Și ceva despre uzurparea de calități oficiale
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

Zilele trecute, o focșăneancă ne povestea cum s-a trezit la poartă cu o duduie ce dorea să-i povestească verzi și uscate despre peneleu. Focșăneanca tot încerca să-i explice că nu o interesează politica, i-a spus că da, va vota, dar chiar nu era cazul... Duduia insista însă și din una în alta i-a înmânat focșănencei o carte de vizită pe care, pe o parte, scria numele duduii și dedesubt consilier local, iar pe partea cealaltă era trecut numele catindatului și dedesubt scria primar. Acuma, ce să zicem... Cităm și noi din Codul Penal. Ia să vedem: Noul Cod Penal, CAPITOLUL I Infracţiuni contra autorităţii, Art. 258 Uzurparea de calităţi oficiale, (1) Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale care implică exerciţiul autorităţii de stat, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.     Bine, exagerăm puțin, duduia n-a făcut decât să împartă niște cărți de vizită. Sau nu exagerăm?
    Oricum, respectiva părea să duduie, din câte ne povestea focșăneanca, dar nu din cauza multitudinii de gânduri, idei și informații. Spunem asta și în condițiile în care considera că un argument în favoarea peneleului portocaliu ar fi să spună că ea e... șomeră cu diplomă. Mă scuzi, duduie, în cazul în care citești asta, voi ăștia de dreapta, mai deschideți și voi un manual de științe politice, mai puneți-vă la curent cu ce înseamnă doctrinele, mai vezi cum e cu liberalismul căruia nu-i place asistența socială și care nu permite intervenția sistemului (a se citi statului) pe piața muncii sau de capital. Așa că, dacă tot ești de dreapta, de ce vrei loc de muncă la stat? De ce vrei să trăiești din banul public? Unde e spiritul antreprenorial al îndârjiților neintervenționiști peneliști? Te-am pierdut? Probabil...
    Dar dacă tot am ajuns aici... pe lângă tine, duduie, încă cinci peneliști șomeri cu diplomă vor să intre în Consiliul Local. Știu că e probabil greu, așa că o să te ajut. În total sunteți ȘASE! Cum așa?! Că doar sunteți penelisto-pedeliști, vă lăudați cu dreapta... Și-acum ce faceți?! Întindeți mâna cealaltă ca să primiți indemnizația de consilier local? Păi, e frumos? Ce încredere să aibă focșănenii în niște oameni care le promit raiul economic pe pământ, care se bat cu pumnii în piept că se pricep la afaceri, câtă vreme voi tăiați frunză la câini. Fără ocupație... Așa scrie în dreptul vostru... Nu, nu e o rușine să fii șomer. Oricine poate fi pus într-o asemenea situație la un moment dat în viață. Dar e rușine să te lauzi cu talentul de afacerist, de dezvoltator economic, iar tu să n-ai o ocupație, un loc de muncă unde să fi demonstrat că poți să faci ceea ce promiți.
    În orice caz... după cum chiar catindatul vostru a anticipat... locul III!
   


 

 

16 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Pe langa faptul ca nu au ocupatii PNL-istii nu au nici idei si nici capacitatea intelectuala de a-si concepe singuri un program electoral. Programul publicat astazi in Ziarul de Vrancea de catre Catalin Toma este in proportie de 30% copiat dupa programul Partidului Verde iar celelalte puncte sunt aberatii de genul " sa fie bine, sa nu fie rau ". Desigur au mai modificat putin ca sa nu para chiar cretini, daca la Partidul Verde in program aparea "zero metri patrati de spatiu verde pierdut " la PNL apare " nici un copac taiat in Focsani ". Ceea ce la Partidul Verde este gandit ca un echilibru in sensul ca daca se impune pierderea de spatiu verde undeva acesta sa fie inlocuit cu aceeasi suprafata altundeva in aceeasi zona apare la PNL inlocuit cu o chestie absolutista " niciun copac taiat". Ce te faci insa daca un copac ameninta viata cetatenilor ? Ieri aflat in campanie pe strada Muncitori am dat peste un caz in care un copac rupsese retelele electrice si pusese sub tensiune gardul de fier al casei de langa el. Ce fac PNL-istii in cazul asta ? Mai apar in programul PNL tot felul de petarde de genul, " sa atragem investitori", " sa facem turism la Focsani " etc. Dar cum faceti domnilor PNL-isti treburile astea ? Comparativ programul PSD este mult mai clar si elaborat si este de apreciat asumarea clara a obiectivelor chiar daca unele dintre aceste obiective sunt contrare obiectivelor noastre, ale Partidului Verde. De exemplu pe problema ENET, Partidul Verde si-a asumat propunerea intreruperii finantarii sistemului centralizat de la bugetul public local pe cand PSD doreste extinderea sistemului centralizat, cu inlocuirea centralelor de apartament cu servicii ENET. Sunt programe clare si alegatorii pot sa decida ce varianta prefera. La PNL in schimb e o abureala totala si programul lor poate ar trebui sa sune " Promitem orice, doar votati-ne "

  DE Dan Butnaru, postat pe 14-05-2016, la 06:34

 • Alte puncte din program furate de catre PNL: la Partidul Verde apare " zero lei de la bugetul public pentru paranghelii ", ceea ce inseamna logic reducerea cu 100% a cheltuielilor de la bugetul public local pentru astfel de manifestari, la PNL apare "reducerea cu 80% a cheltuielilor aferente evenimentelor publice". Cum o fi calculat ei oare procentul asta ? De ce nu, 79,9 % de exemplu ?

  DE Dan Butnaru, postat pe 14-05-2016, la 06:55

 • Mai du-te la somn, obositule...

  DE Pentru db, postat pe 14-05-2016, la 07:25

 • Da' alte partide au someri pe liste? De ca va intereseaza numai PNL-ul?

  DE Dorel, postat pe 14-05-2016, la 16:39

 • Asa zisul "peneleu" are 6 someri cu diploma "datorita" multitudinilor locurilor de munca existente in Focsani, "datorita" populatiei imbatranite ramase care au impresia ca sunt niste mici Dumnezei si au drept de veci peste anumite locuri de munca, "datorita" faptului ca pentru a obtine un loc de munca in acest oras "european si dezvoltat" iti trebuie atat bani cat si relatii si ajungi sa muncesti, in mare parte, pe un salariu de nimic, "datorita" faptului ca atunci cand un om spune adevarul si anume ca populatia ramasa este ori imbatranita, ori incapabila de munca aruncati in el cu noroi. Iar pentru informatia dumneavoastra, doamna Violeta Ciobotaru Balion, in acest minunat oras nu sunt doar SASE someri, sunt sute, dar da, nu candideaza pe lista de consilieri si nu sunt importanti, v-am inteles opinia!

  DE haha, postat pe 14-05-2016, la 19:01

 • ca psd-ul are numai doxe nu? va rog sa le publicati profesiile si mai ales facultatea urmata (care sigur este una privata de unde se scot pe banda rulanta contra unei sume de bani numai "elite") . Chiar mai mult v-am ruga sa ne spuneti si ce lucreaza acesti elitisti psd-isti propusi la postul de consilier local/judetean. Oare nu cumva majoritatea sunt in sistemul bugetar si chiar au fost propulsati acolo de psd , caci in privat erau..cum sa spunem " apa de ploaie". Chiar am dori o analiza asupra acestor super candidati in comparatie cu altii.

  DE tache, postat pe 14-05-2016, la 19:49

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost