Danemarca extinde până la 12 noiembrie controalele la frontiera cu Germania
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Danemarca extinde până la 12 noiembrie controalele la frontiera cu Germania
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Danemarca a anunţat vineri că va prelungi controalele temporare la frontiera sa cu Germania până la 12 noiembrie, din motive de securitate şi pentru nevoia de a controla fluxul de migranţi, transmite dpa. ''Există o presiune în creştere asupra frontierelor externe ale Europei şi provocările reprezentate de migranţii care se deplasează în Europa. Danemarca încă se confruntă cu o ameninţare teroristă gravă, care face necesare controalele la frontieră'', a declarat ministrul danez pentru imigraţie şi integrare Inger Stojberg.
În luna ianuarie 2016, poliţia daneză a început să efectueze controale la unele dintre cele 15 puncte de trecere a frontierei cu Germania, printre care şi terminalele de feribot. Suedia a anunţat joi că va prelungi cu încă şase luni controalele temporare la frontiere, invocând motive de securitate.
Suedia a introdus aceste măsuri în noiembrie 2015, an în care a înregistrat un număr record de 163.000 de cereri de azil, care au pus presiune pe resursele autorităţilor locale şi pe capacităţile centrelor de primire.
Autorităţile de la Stockholm au prelungit ulterior controalele, invocând eşecul Uniunii Europene de a se dota cu o politică unică în materie de migraţie, dar şi necesităţi de securitate internă.
Controalele la frontiera Suediei vizează terminalele de feribot din sudul ţării, unde ajung mulţi migranţi venind din Germania sau Danemarca, precum şi podul rutier şi feroviar care leagă Suedia de Danemarca peste strâmtoarea Oresund.
Danemarca şi Suedia sunt membre ale spaţiului Schengen de liberă circulaţie şi fac parte din ţările care au introdus controale interne la frontieră după sosirea a sute de mii de migranţi în Europa în 2015.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Infracţional

VIDEO și GALERIE FOTO: Mamă a șase copii, OMORÂTĂ de concubin. Femeia era chinuită și bătută frecvent de bărbatul alcoolic
O femeie de 43 de ani a fost găsită decedată în locuința sa din satul Maluri, comuna Vulturu. Primele date arată că femeia a fost omorâtă de concubinul ei în noaptea de luni spre marți. Cei doi ar fi băut împreună luni seara la un magazin din sat și apoi ar fi mers acasă, acolo unde a avut loc nenorocirea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost