CUTREMURĂTOR! Minoră bolnavă de LEUCEMIE, bătută şi obligată să se prostitueze; o alta a fost RĂPITĂ, drogată şi violată; cinci bărbaţi au fost arestaţi
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
CUTREMURĂTOR! Minoră bolnavă de LEUCEMIE, bătută şi obligată să se prostitueze; o alta a fost RĂPITĂ, drogată şi violată; cinci bărbaţi au fost arestaţi
CUTREMURĂTOR! Minoră bolnavă de LEUCEMIE, bătută şi obligată să se prostitueze; o alta a fost RĂPITĂ, drogată şi violată; cinci bărbaţi au fost arestaţi
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

Cei cinci bărbaţi, reţinuţi joi seara de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea pentru trafic de persoane şi trafic de minori, au fost arestaţi preventiv. Cu amănunte cutremurătoare despre acest dosar au venit, vineri, procurorii DIICOT, care au remis presei un comunicat. Informaţiile oferite de anchetatori sunt şocante, în condiţiile în care una dintre minorele obligate să se prostitueze este bolnavă de leucemie de mai mulţi ani. Cu toate acestea, traficanţii nu au fost impresionaţi de drama fetei şi au obligat-o constant să se culce cu diferiţi bărbaţi şi să-i ia apoi banii câştigaţi. Fata a fost şi bătută pentru că nu reuşea să facă faţă tuturor clienţilor aduşi de inculpaţi. Şi asta nu este tot. Pe lângă faptul că inculpaţii obligau fetele să se culce cu diferiţi clienţi, una dintre victime, tot minoră, a fost drogată şi apoi violată de unii dintre inculpaţi, spun anchetatorii. Ieri, toţi cei cinci bărbaţi reţinuţi au primit mandate de arestare preventivă pentru câte 30 de zile.

Detalii şocante ies la iveală în cazul acţiunii de joi desfăşurate de poliţiştii de la Crimă Organizată Vrancea, sub coordonarea DIICOT - Biroul Teritorial Vrancea, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în traficul de persoane şi traficul de minori. Nu doar că inculpaţii obligau fete, unele dintre ele minore, să se prostitueze pentru ei, ci le şi drogau şi apoi le violau. Strigător la cer este și faptul că o copilă a fost obligată să practice prostituţia deși era bolnavă de mai mulţi ani de leucemie. Boala fetei şi suferinţele pe care le îndura nu i-au impresionat deloc pe inculpaţii reţinuţi joi seara şi arestaţi preventiv vineri.
Reprezentanţii DIICOT, Structura Centrală, au făcut public, vineri, un comunicat de presă cu privire la acest dosar aflat pe masa anchetatorilor vrânceni, iar informaţiile oferite sunt pur şi simplu revoltătoare. “La data  19.10.2017 procurori D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Vrancea au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Babei Alin, Cîlţea Bebi, Hurmuz Vasile, Yevsukof Onur şi Farisău Alexandru, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui  grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori. În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2016, inculpaţii Hurmuz Vasile, zis Botosu, Yevsukof Onur, zis Turcu, Cîlţea Bebi şi Babei Alin au constituit un grup infracţional organizat având ca scop desfăşurarea unor activităţi de trafic de persoane şi trafic de minori în sensul de a recruta, de a transfera, de a adăposti, de a transporta şi de a primi victime majore şi minore în scopul exploatării sexuale, sumele de bani rezultate fiind însuşite în majoritate sau în totalitate de către membrii grupului. Ulterior, în perioada mai-iunie 2017 la acest grup infracţional organizat a aderat şi inculpatul Farisău Alexandru zis Taurul scopul acestuia fiind acelaşi de a desfăşura activităţi de trafic de persoane şi minori. Din cursul anului 2016 şi până în prezent cei cinci inculpaţi nu au avut un loc de muncă stabil, au recrutat împreună sau separat şi au exploatat separat sau în comun 6 victime majore şi 3 victime minore, acestea fiind doar o parte dintre victimele identificate până în prezent”, se arată în comunicatul DIICOT.

Tinerele erau seduse şi apoi obligate să se prostitueze

    Procurorii DIICOT spun că fetele erau seduse şi după ce ajungeau să aibă o relaţie cu inculpaţii, sub pretextul unor nevoi de ordin financiar, erau obligate să se prostitueze. Totul în numele iubirii. Au fost şi cazuri în care fetele au fost răpite şi obligate apoi să se prostitueze în diferite locaţii de pe raza mai multor judeţe, locaţii asigurate de membrii grupului infracţional.
“Modul de operare era cel specific acestei activităţi infracţionale, în sensul că victimelor li se propunea începerea unei relaţii de prietenie sau de concubinaj, după care sub pretextul unor necesităţi de ordin financiar, prin constrângere, prin inducere în eroare şi uneori prin răpire le determina să practice prostituţia cu diferiţi clienţi de pe raza mai multor localităţi din România, existând date că unele dintre acestea au fost transportate şi în străinătate în acelaşi scop”, se mai arată în informarea DIICOT.
    Anchetatorii mai spun că fiecare inculpat avea în grijă câte una, două fete, pe care le duceau şi le adăposteau în diferite apartamente pe care le închiriau în regim hotelier pe raza oraşelor Focşani, Bucureşti, Iaşi, Bacău, Alba Iulia, Sibiu, Arad, Timişoara, Constanţa. Apartamentele erau închiriate. “După ce victimele erau cazate în astfel de locaţii, inculpaţii procedau personal sau prin intermediul acestora la publicarea unor anunţuri pe site-uri de publicitate. Astfel, chiar din momentul în care avea loc instalarea într-un astfel de apartament, se proceda la efectuarea de fotografii în care  victimele apăreau îmbrăcate sumar iar ulterior respectivele imagini împreună cu un număr de telefon de contact, de regulă cartelă prepay, erau postate în mediul on-line. În toate situaţiile, indiferent câte victime erau cazate într-un astfel de loc, exista o supraveghere din partea inculpaţilor, în sensul ca acestea să încaseze sumele de bani de la clienţi, să beneficieze de o anumită protecţie şi să nu îşi oprească bani pentru sine (victima-n.r.)”, mai transmit procurorii.

Bolnavă de leucemie, bătută pentru că „nu-şi dădea suficient interesul“

 
    Pentru ca “afacerea” să le meargă cât mai bine, cei cinci bărbaţi îşi transferau victime majore şi minore de la unul la altul, supraveghindu-le în mod regulat prin rotaţie. Se ajutau între ei prin cazarea victimelor în aceleaşi apartamente sau apartamente apropiate, discutau despre sumele de bani care rezultau dintr-o astfel de activitate, despre modul şi despre locaţiile care erau mai profitabile în anumite perioade.
    Nu de puţine ori, fetele, unele dintre ele copile care poate dacă nu ar fi ajuns în mâinile lor s-ar mai fi jucat cu păpuşile, erau bătute pe motiv că nu erau suficient de sârguincioase cu clienţii. În acest sens, în comunicatul DIICOT a fost exemplificat cazul unei victime minore, bolnavă de leucemie, care a fost chinuită de inculpaţi pentru a o determina să facă cât mai mulţi bani pentru ei. “Unele dintre victime erau agresate fizic atunci când acestea nu îşi dădeau suficient silinţa pentru a întreţine relaţii sexuale cu diferiţi clienţi în scopul obţinerii de bani, exemplificatoare fiind situaţia unei victime minore, bolnavă de leucemie de mai mulţi ani, însă cu toate acestea a fost constrânsă, în special de către inculpatul Yevsukof Onur, să practice prostituţia în folosul său”, se mai arată in informarea DIICOT.

Răpită, drogată şi violată

    Una dintre victime a fost răpită de doi dintre inculpaţi, drogată şi apoi violată. Abia după aceea a fost obligată să practice prostituţia pentru ei. La percheziţiile făcute joi în mai multe judeţe, inclusiv în Vrancea, politiştii au găsit mai multe victime minore şi majore. “Cu ocazia percheziţiilor efectuate la data de 19 octombrie 2017 inculpaţii au fost identificaţi în mai multe locaţii din Sibiu şi Focşani în care se aflau mai multe victime majore şi minore pe care aceştia le exploatau sexual. De asemenea, s-a reţinut că inculpaţii Hurmuz Vasile şi Yevsukof Onur au racolat prin constrângere şi răpire o victimă minoră cu care au întreţinut relaţii sexuale fără consimţământul acesteia, prin agresiuni fizice şi  administrare de droguri”, se mai arată în informareav DIICOT.
    Acţiunea pentru destructurarea acestui grup infracţional a fost declanşată joi dimineaţă, după ce suspecţii au fost urmăriţi de anchetatori mai multă vreme. La percheziţii s-au găsit şi bani, documente personale ale fetelor şi s-a pus sechestru pe un autoturism marca BMW, cumpărat cel mai probabil din banii luaţi de la fetele umilite în ultimul hal. Poliţiştii de la Crimă Organizată au fost sprijiniţi în timpul percheziţiilor şi de colegii lor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Vrancea, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.
   
Inculpaţii au fost arestaţi

    Cei cinci bărbaţi au primit ordonanţe de reţinere joi noapte, după ce au fost audiaţi la sediul DIICOT Vrancea. Vineri, ei au ajuns în faţa magistraţilor de la Tribunalul Vrancea şi au primit cu toţii mandate de arestare preventivă.
“(...) admite propunerea formulată de D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: - Hurmuz Vasile, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de: constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi tentativă la infractiunea de viol (...) Yevsukof Onur cercetat pentru comiterea infracţiunilor de: constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi viol (...), Babei Alin cercetat pentru comiterea infracţiunilor de: constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori (...) Cîlţea Bebi, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de: constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori (...) Farisău Alexandru cercetat pentru comiterea infracţiunilor de: constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori (...)  pe o perioada de câte 30 zile pentru fiecare, începând cu 20.10.2017 până la 18.11.2017. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor. In baza art. 275 alin. 3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân in sarcina acestuia. Onorariile apărătorilor din oficiu pentru inculpaţii Hurmuz Vasile, Yevsukof Onur si Farisău Alexandru, in suma de cate 130 lei pentru fiecare, vor fi suportate din fondurile Ministerului de Justiţie. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi 20.10.2017, ora 16.00”, a hotărât instanţa.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost